14 inflammatoriske matvarer som kan gjøre deg feit

Du kutte kalorier, får plass i tid på treningsstudio, og aldri spise etter 20:00 Så hvorfor er det at du fortsatt ikke kan slippe ut luften som reservehjul hengende rundt magen? Tenk på dette: kroppen din kan være med å kjempe mot vekttap innsats. Den skyldige? Kronisk, lav grad av betennelse.

Du kan tenke på kronisk betennelse som ditt hjem sikkerhetssystem. Før du forlater huset hver morgen, og når du er klar til å bosette seg i for natten, klikker du et par knapper og slå på alarmen. Ved å gjøre dette, er du sikre ditt hjem og beskytte deg mot inntrengere.

Kroppen betennelse respons fungerer på en lignende måte. Ditt immunsystem er hjem sikkerhetssystem og betennelse er alarmen. En betennelse utløses når systemet oppdager en inntrenger. I kroppen din sak, kan det inntrenger være alt fra en forslått kne til en allergisk reaksjon på pollen. I et fungerende system, vil immunsystemet til slutt avvæpne alarmen. Det er ikke tilfellet med kroniske, lav grad av betennelse. Du skjønner, på toppen av sporadiske betennelsesgjerningsmannen, som skader eller sykdommer, det er en mer snikende gjerningsmannen som er sannsynlig å utløse alarmen hver dag: mat.

Forskning viser at en betydelig bidragsyter til kronisk betennelse kommer fra hva vi spiser, og du vil snart oppdage at mange av de følgende inflammatoriske matvarer har en plass i kostholdet ditt. Når du spiser dem daglig, blir du hele tiden være å snu på kroppen alarmsystem. Fordi immunsystemet alarmen aldri avvæpnet, over tid, kan dette uopphørlig inflammatorisk respons føre til vektøkning, tretthet, hudproblemer, fordøyelsesproblemer, og en rekke sykdommer, fra diabetes til fedme til kreft. Hvis din vekttap innsats har flatet før du har nådd kroppen målene dine, må du ha kastet disse pesky matvarer til fortauskant.

Sukker

Vanlige syndere: Soda, snackbarer, godteri, bakt søtsaker, kaffedrikker

Vedder på at du kunne ha gjettet dette. Ifølge en gjennomgang i Journal of Endocrinology , når vi spiser for mye glukose som inneholder sukker, det overskytende glukose kroppen vår ikke kan behandle raskt nok kan øke nivåene av proinflammatoriske budbringere kalt cytokiner. Og det er ikke alt. Sukker undertrykker også effektiviteten av våre hvite blodlegemer bakterie-drepende evne, svekke vårt immunsystem og gjør oss mer utsatt for smittsomme sykdommer. En enkel swap er subbing ut skadelige høy glykemisk mat (som pigg og krasj blodsukker) for lav GI alternativer, som hele korn og matvarer med sunt fett, proteiner og fiber. En studie i Journal of Nutrition oppdaget at på lik kaloriinntak, overvekt deltakere som spiste en lav-GI diett reduserte nivåer av den inflammatoriske biomarkør C-reaktivt protein, mens deltagerne på et høyt gi diett ikke gjorde det. Sukker er ikke bare lagt til åpenbare produkter som godteri barer og brus.

Vegetabilsk olje

Vanlige syndere: Majones, salatdressinger, barbecue saus, kjeks, brød, potetgull

Når vi ble klar over arterien clogging syke effektene av transfett, produsenter byttet til å injisere sine produkter med eller steke sine matvarer i vegetabilske oljer som soya, mais, solsikke, safflower, eller palmeolje som ikke var mye bedre. Det er fordi disse vegetabilske oljer har en høy konsentrasjon av den inflammatoriske fett, omega-6, og er lavt i den anti-inflammatoriske fett, omega-3. Faktisk er amerikanere spise så mange vegetabilske oljeholdige produkter som gjennomsnittlig person har en omega-6 og en omega-3-forhold på omkring 20: 1 når det skal være 1: 1.

stekt mat

Vanlige syndere: Stekt mat som pommes frites, stekt kylling, fisk pinner, kylling anbud, løkringer

Et annet problem med disse vegetabilsk-olje-stekt og bearbeidet mat er at de inneholder høye nivåer av inflammatoriske avanserte glykoksyleringssluttprodukter (alder), forbindelser som dannes når produktene er tilberedt ved høye temperaturer, pasteurisert, tørket, røkt, stekt, eller grillet. Forskere fra Mount Sinai School of Medicine fant at når folk kutte ut bearbeidet og stekt mat som har høye nivåer av aldre, markører for betennelse i kroppen redusert.

raffinert mel

Vanlige syndere: Pizza, hvitt brød, kjeks, pasta, pretzels, mel tortillas, frokostblandinger, bagels

Raffinert hvetemel har blitt strippet for sin slow-fordøye fiber og næringsstoffer, noe som betyr at kroppen kan bryte ned mat laget av denne ingrediensen svært raskt. Jo raskere kroppen din fordøyer glukose inneholder matvarer, som disse karbohydrater, jo raskere blodsukkernivået kan pigge, som også toppene insulin nivåer. En Journal of Nutrition studie funnet at en diett høy i raffinert korn viste en større konsentrasjon av den inflammatoriske markør, PAI-1, i blodet. På den annen side, en diett rik på hele korn resulterte i en lavere konsentrasjon av den samme markør, så vel som en av de mest kjente inflammatoriske biomarkører, C-reaktivt protein (CRP).

Dairy

Vanlige syndere: Melk, myke oster, yoghurt, smør

Mens en moderat inntak av yoghurt kan faktisk bidra til å redusere betennelse med sine gut-healing probiotika er meieri også en kilde til betennelse-inducing mettet fett. På toppen av det, har studier koblet full-fett meieriprodukter med forstyrre vår gut microbiome, faktisk redusere nivåene av våre gode gut bakterier som er sentrale aktører i å redusere betennelse. Og til slutt, er meieri en felles allergen, med omtrent 1 i 4 voksne som har en vanskelighet i bearbeider melk, om sin laktoseintoleranse eller en følsomhet til sine kaseinproteiner. Uansett kan hvilken som helst type av allergen utløser inflammatoriske reaksjoner ved frigjøring av histaminer. Hvis du føler deg spesielt oppblåst etter et par blokker av ost, kan du vurdere å kutte meieriprodukter fra kostholdet ditt.

Kunstige søtningsstoffer

Vanlige syndere: No-sukker økende produkter, ingen kalori diett brus

En 2014 studie publisert i Nature fant at kunstig søtningsmiddel forbruk i både mus og mennesker øker risikoen for glukoseintoleranse ved å endre vår gut microbiome. Forskere har også funnet en økning i dårlige tarmbakterier som tidligere har vært assosiert med type 2 diabetes. Når kroppen ikke kan metabolisere glukose riktig måte, kan det føre til en økt frigjøring av inflammatoriske cytokiner, slik tilfellet er med sukker og raffinerte karbohydrater. På toppen av det, kunstige søtningsmidler forstyrrer sammensetningen av tarmen bakterieflora ved å redusere nivåene av de gode bakterier Bacteroides , som er kjent for å bidra til å frigjøre anti-inflammatoriske forbindelser.

kunstige tilsetningsstoffer

Vanlige syndere: Frokostblandinger, bearbeidet mat som inneholder frukt, godteri, iskrem

Kunstige midler ikke finnes naturlig i naturen. Og det betyr at kroppen vanligvis ikke har en måte å behandle den. Ingredienser som kunstige fargestoffer som er fremstilt fra petroleum (olje) har vært implisert i en rekke helseproblemer, fra å forstyrre funksjonen til hormonet forårsaker hyperaktivitet hos barn, for å tumor produksjon i dyrestudier. Og en meta-analyse i tidsskriftet Alternativ behandling i helse og medisin funnet ut at vårt immunsystem forsøker å forsvare kroppen mot disse syntetiske fargestoffer, som aktiverer den inflammatoriske kaskade. En annen studie av forskere ved Georgia State University fant at tilsetningsstoffer som emulgatorer brukes til å tykne mat kan forstyrre bakterie makeup i tarmen, som fører til betennelse og vektøkning hos dyr. Bevisene hos mennesker er sparsom, men det beste alternativet ville fortsatt være å styre klar av disse ingrediensene, og holde seg til sine naturlige motstykker.

Konvensjonelle Korn-Fed Kjøtt

Vanlige syndere: Biff, kylling, svinekjøtt

Fordi storfe, kylling og gris ikke utvikle seg på en korn-matet kosthold, mange produsenter har til å laste opp sine dyr med antibiotika. Disse stoffene ikke bare holde dyrene fra å få sykdommer i trange feedlots eller bli syk fra deres unaturlig kosthold, men også hjelpe dem (og oss) opp i vekt raskere. Alt i alt betyr dette at vi spiser kjøtt som er høyere i inflammatoriske mettet fett, har høyere nivåer av inflammatoriske omega-6 fra mais og soya diett, og kroppen mener det er i en konstant tilstand av angrepet på grunn av inntak av left nivåer av antibiotika og hormoner. Enda verre, når vi grille kjøtt ved høy temperatur, det skaper betennelsesfremkallende. Foruten å begrense rødt kjøtt til under tre dager i uken, må du plukke opp magert gress-matet biff for protein. Dette sunn kilde gir mer sunne mettet og trans fett samt betennelse-bekjempelse omega-3 fettsyrer. Og du kan også legge litt sitronsaft til kjøtt, beskytter deg mot skadelige kreftfremkallende produserer under grilling.

bearbeidet kjøtt

Vanlige syndere: Bacon, pølser, bologna, pølse, jerky

Behandlet kjøtt er det verste av begge verdener. De er vanligvis laget av rødt kjøtt med høyt mettet fett, og de inneholder høye nivåer av avanserte glykoksyleringssluttprodukter (alder), inflammatoriske forbindelser som dannes når disse bearbeidet kjøtt blir tørket, røkt, pasteurisert, og kokte ved høye temperaturer. For ikke å nevne det faktum at disse noen ganger mystikk kjøtt er injisert med en slurry av konserveringsmidler, fargestoffer og kunstige smakstilsetninger som også registrerer som utenlandske angripere vårt immunsystem.

Gluten fra Store-kjøpte brød

Vanlige syndere: butikk-kjøpte brød laget av raffinert, hvitt mel

Mange av brød på markedet kan gå fra mel og gjær til bakt brød i løpet av få timer. Men denne forkortelse av perioden for fermentering fører til en reduksjon i mengden av stivelse og gluten gjær typisk kan pre-digest for oss. Uten hjelp av fordøyelsen, kan det være vanskeligere for kroppen å fordøye brød gluten, forårsaker betennelse i slimhinnen i tarmen. Eksperter mener dette kan være en årsak til økningen i glutenintoleranse blant amerikanerne. En annen teori er at moderne stammer av hvete inneholde en super stivelse som kalles amylopektin A, som har vist seg å ha inflammatorisk virkning. Uansett, butikk-kjøpte brød bør være et pass hvis du har vært sliter med å gå ned i vekt. Vi er imidlertid gi bakeri-laget surdeig grønt lys; Surdeigsbrød er en av de overraskende fermentert mat som gir sunne probiotika for å bidra til å helbrede tarmen din.

Den andre runden av alkohol

Vanlige syndere: Øl, vin og brennevin

Mens noen undersøkelser har vist en drikke om dagen kan faktisk lavere nivåer av inflammatoriske biomarkør C-reaktivt protein (CRP), for mye alkohol har den motsatte effekt. Det er fordi prosessen med å bryte ned alkohol genererer giftige biprodukter som kan skade leverceller, fremmer betennelser, og svekker kroppens immunsystem. På den annen side, kan det hende at flavonoider og antioksidanter som finnes i vin samt probiotika i øl faktisk bidrar en anti-inflammatorisk effekt, ifølge en studie publisert i tidsskriftet Toxicology .

Mettet fett

Vanlige syndere: Burgere, pizza, godteri, chips

Vi kan bare ha frifunnet mettet fett av deres tilknytning til hjertesykdom, men det betyr ikke at de er ute av skogen ennå. Det er fordi flere undersøkelser har koplet mettet fett med trigging hvite fettvev (fettvev) betennelse. Denne hvite vev er den type fett som lagrer energi, heller enn brenner energi som brune fettceller gjør. Og som fettcellene blir større med større inntak av mettet fett, de faktisk slipper pro-inflammatorisk agenter som fremmer systemisk betennelse, ifølge en gjennomgang i tidsskriftet Expert Review of Cardiovascular Therapy .

Trans fett mat

Vanlige syndere: Margarin, bakevarer som donuts, cookies og muffins, ikke-meieri kaffe creamers, frossen pizza, frosting

Fordi menneskeskapte delvis hydrogenerte oljer, også kjent som transfett, ikke forekommer naturlig i matvarer, ikke kroppen vår ikke har en tilstrekkelig mekanisme for å bryte dem ned. Og når kroppen sanser en ukjent, fremmedlegeme, kan det stimulere en inflammatorisk respons. Ifølge Mayo Clinic, kan disse transfettsyrer forårsake betennelse ved å skade cellene i foring av blodkar. Og en studie i American Journal of Clinical Nutrition fant at kvinner som spiste mat med høyt trans fett hadde også høyere nivåer av markører for systemisk inflammasjon, som interleukin 6 (IL-6) og C-reaktivt protein (CRP). Fordi FDA retningslinjene tillater produkter med mindre enn 0,5 gram transfett å hevde 0 transfett, sørg for å lese etiketter og se etter produkter med delvis hydrogenert oljer.

Hurtigmat

I likhet med BPA, blir ftalater benyttes i plast mat og drikkevareemballasje, og de er ikke bor der. Bare i år, en studie gjort overskrifter for sin oppdagelse at folk som ofte spiste hurtigmat hadde doseavhengige høyere nivåer av ftalat metabolitter enn sjeldne eaters. Dårlige nyheter for hele dagen-frokost elskere siden en egen studie publisert i Environmental Science and Technology funnet ftalater å bli assosiert med CRP markør for betennelse, og en annen studie i Environmental Health koblet høyere eksponering for ftalater med metabolsk syndrom, en sykdom også ofte assosiert med økte nivåer av inflammasjon.