11 съвета за храненето на облекчаване на запек и подобряване на движения на червата

Според проучване, проведено през 2015 г., около 14 процента от населението на градските райони са изправени пред последиците от нездравословно и заседналия начин на живот под формата на запек. Някои курорт да се пръкват хапчета за по-гладко сутрин ритуал и след това има други, които отиват за лечение като клизма за облекчение. Ето някои добри новини. С прости yogasanas, промени в диетата и Аюрведа, можете да се определи вашия червата система без да се налага да живеят през страничните ефекти на пръкват хапчета или ненужни процедури.

С различни системи, които работят в тясно сътрудничество помежду си, правилното функциониране на храносмилателната система и отделителната система помага на доставката на хранителни вещества и подобрява нашите енергийни нива, като елиминира токсините, или Мала като knownin Аюрведа, оставяйки едно чувство свеж, лек, имайте предвид, , и по-съсредоточени. Можете да подобрите изхождания на два фронта: физически и диетични.

На физическо и структурно ниво, можете да практикувате няколко прости асани , които улесняват движението на червата. Gaurav Верма, Регионален директор на Шри Шри Йога, и старши изкуството да се живее учител, ни дава някои от асаните и пранаями, които могат да се практикуват за облекчаване на запек и газ и да работят до червата. Те включват Katichakrasana или Постоянния Spinal Twist, Ardha Matsyendrasana или приемна Half Spinal Twist, Shishuasana или Child Pose, Маласаня или Гарланд Поза и Pawan Muktasana или Wind облекчаване Pose.

Можете също така да практикуват следните пранаями или дихателни упражнения за плавно с урината: Agnisar Пранаяма (това трябва да се научи от експерт Йога), Диафрагмална дихателни, коремно дишане и Apaan мудра.

Защо прав храна е важно?

“След като стомахът ви развали това, което консумират, тънкото черво абсорбира голяма част от хранителните вещества в кръвта”, обяснява Верма. “Останалата част преминава хаотичен към дебелото черво и в крайна сметка от тялото си като отпадък. Лекотата, с която си дебелото черво или дебелото черво, пресата тези отпадъци до голяма степен зависи от това какво ядем и пием. Най-добрите храни за ядене за здрави дефекация са тези, които са с високо съдържание на фибри. наличието на фибри може да ускори времето за преминаване и наливат вода в дебелото черво, в резултат на меки, пухкави столове, които са лесни за да премине “, обяснява той.

Диетични съвети за по-гладка функция на червата

 1. Плодове и зеленчуци, като папая, портокал, боб и аспержи са добри и облекчаване на движението в червата.
 2. Пиенето на сок от лимон се смесва с топла вода сутрин е полезно и за прочистването на червата.
 3. Разработване на редовен навик хранене и дъвчете храната правилно преди да бъдат погълнати. Добрата стара съвети за хранене изобилие от листни зеленчуци и салати все още държи.
 4. Използването на подправки като отскачам семена, кимион, черен пипер и кардамон не само добавя вкус към ястие, но също така улеснява правилното усвояване и отделянето на отпадъци.
 5. Потреблението на пържени храни и зеленчуци като зеле, карфиол, картофи и ядки кашу, като трябва да се избягва.
 6. Избягвайте пушенето, кафе и алкохол.

Ето някои домашни средства за облекчаване на движението на червата, както е предложено от д-р NIBIN, Шри Шри Аюрведа Консултант:

 1. Имате микс от 10 грама на ajamoda прах, сухо джинджифил, и мътеница, всеки ден.
 2. Яжте узрели манго през нощта след хранене.
 3. Изпийте чаша мляко, след като са узрели манго през нощта.
 4. Има накиснати семена на сминдух или накиснати зелени грама всяка сутрин.
 5. Като бутче листа къри наистина може да помогне. Можете дори да се направи с помощта на къри тръжните листата на Aragwadha дърво или Прочистване фистула дърво и го има като част от вашата храна, за да се избегне запек.

Тези прости диета ощипвам определено ще направят живота много по-лесно за вас. Освен това, тук е един допълнителен съвет – направи нежни движения надолу по стомаха и корема право, преди да премине на червата, той може да направи чудеса.