11 Διατροφή Συμβουλές για την ανακούφιση Δυσκοιλιότητα και τη βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015, περίπου το 14 τοις εκατό των κατοίκων των αστικών κέντρων αντιμετωπίζουν τις συνέπειες ενός ανθυγιεινού και η καθιστική ζωή, με τη μορφή της δυσκοιλιότητας. Κάποιοι καταφεύγουν σε βρεθώ χάπια για την ομαλότερη πρωί τελετουργικό και, στη συνέχεια, υπάρχουν άλλοι που πάνε για θεραπείες όπως κλύσμα για την ανακούφιση. Εδώ είναι μερικές καλές ειδήσεις. Με απλά Yogasanas, διατροφικές αλλαγές και Αγιουρβέδα, μπορείτε να διορθώσετε το σύστημα του εντέρου σας, χωρίς να χρειάζεται να ζουν μέσα από τις παρενέργειες της βρεθώ χάπια ή περιττές θεραπείες.

Με διαφορετικά συστήματα που εργάζονται σε στενή συνεργασία μεταξύ τους, η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και σύστημα απέκκρισης βοηθά την παροχή θρεπτικών συστατικών και ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας μας με την εξάλειψη των τοξινών, ή μάλα ως knownin Αγιουρβέδα, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας, το φως, γνωρίζει και πιο εστιασμένη. Μπορείτε να βελτιώσετε την κινητικότητα του εντέρου σε δύο μέτωπα: τη φυσική και διατροφικές.

Από την φυσική και διαρθρωτικό επίπεδο, μπορείτε να ασκήσετε μερικές απλές asanas που διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου. Gaurav Verma, Περιφερειακός Διευθυντής στη Σρι Σρι γιόγκα, και ένας ανώτερος τέχνη της ζωής των εκπαιδευτικών, μας δίνει μερικές από τις asanas και pranayamas που μπορεί να ασκηθεί για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και του φυσικού αερίου και το έργο μέχρι τα έντερα. Αυτές περιλαμβάνουν Katichakrasana ή μόνιμης Σπονδυλικής Στήλης Twist, Ardha Matsyendrasana ή Sitting Half Σπονδυλικής Στήλης Twist, Shishuasana ή παιδιών θέτουν, Malasaña ή Garland Pose και Ανεμο Muktasana ή Wind Ανακούφιση Pose.

Μπορείτε επίσης να ασκήσετε τα ακόλουθα pranayamas ή ασκήσεις αναπνοής για την ομαλή απέκκριση: Agnisar Pranayama (αυτό θα πρέπει να μάθει από γιόγκα εμπειρογνώμονα), διαφραγματική αναπνοή, Κοιλιακή αναπνοή και Apaan Mudra.

Γιατί δικαίωμα των τροφίμων είναι σημαντικό;

«Μετά από το στομάχι σας διασπά τι καταναλώνουμε, το λεπτό έντερο σας απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών στην κυκλοφορία του αίματός σας», εξηγεί ο Verma. «Το υπόλοιπο περνά άπεπτα στο παχύ έντερο και τελικά έξω από το σώμα σας ως απόβλητα. Η ευκολία με την οποία το παχύ έντερο σας, ή του παχέος εντέρου, τα δελτία αυτά τα απόβλητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι τρώτε και πίνετε. Τα καλύτερα τρόφιμα για να φάει για υγιή κινήσεις του εντέρου είναι εκείνα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Η παρουσία των ινών μπορεί να επιταχύνει το χρόνο διέλευσης και αντλούν νερό στην άνω και κάτω τελεία σας, με αποτέλεσμα μαλακά, αφράτα κόπρανα που είναι εύκολο να περάσει «, εξηγεί ο ίδιος.

Διατροφικές συμβουλές για την ομαλή λειτουργία του εντέρου

 1. Φρούτα και λαχανικά, όπως παπάγια, πορτοκάλι, τα φασόλια και σπαράγγια είναι καλό και διευκολύνει την κίνηση του εντέρου.
 2. Πίνοντας χυμό λεμονιού αναμιγνύεται με ζεστό νερό το πρωί είναι χρήσιμη στον καθαρισμό του εντέρου.
 3. Αναπτύξει μια τακτική συνήθεια κατανάλωσης και να μασάτε το φαγητό σας σωστά πριν από την κατάποση. Η παλιά καλή συμβουλή για την κατανάλωση άφθονο φυλλώδη λαχανικά και σαλάτες εξακολουθεί να κατέχει.
 4. Χρησιμοποιώντας τα μπαχαρικά, όπως σπόρους καραμπίνα, κύμινο, μαύρο πιπέρι και κάρδαμο προσθέτει όχι μόνο γεύση στο πιάτο σας, αλλά επίσης διευκολύνει τη σωστή αφομοίωση και την απέκκριση των αποβλήτων.
 5. Θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τηγανιτών και λαχανικά, όπως το λάχανο, το κουνουπίδι, πατάτες και ξηροί καρποί, όπως κάσιους.
 6. Αποφύγετε το κάπνισμα, τον καφέ και το αλκοόλ.

Εδώ είναι μερικά σπίτι διορθωτικά μέτρα για να διευκολύνει την κινητικότητα του εντέρου, όπως προτείνεται από τον Δρ Nibin, τη Σρι Σρι Αγιουρβέδα Σύμβουλος:

 1. Έχουν ένα μείγμα από 10 gm της ajamoda σκόνη, ξηρό τζίντζερ, και το βουτυρόγαλα κάθε μέρα.
 2. Φάτε ώριμα μάνγκο βράδυ μετά τα γεύματα.
 3. Πιείτε ένα ποτήρι γάλα, αφού έχουν ωριμάσει τα μάνγκο τη νύχτα.
 4. Έχετε εμποτισμένο σπόρους τριγωνέλλας ή εμποτισμένο πράσινο γραμμάρια κάθε πρωί.
 5. Έχοντας κάρυ φύλλο κνήμη μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Μπορείτε να κάνετε ακόμη και ένα κάρι με τα τρυφερά φύλλα της Aragwadha δέντρο ή Εκκαθάριση συρίγγιο δέντρο και έχουν ως μέρος του γεύματος σας για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

Αυτές οι απλές τσιμπήματα διατροφή σίγουρα θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για σας. Εκτός από αυτό, εδώ είναι μια πρόσθετη άκρη – κάνει απαλή κινήσεις προς τα κάτω στο στομάχι και την κοιλιά δεξιά πριν από τη διοχέτευση του εντέρου, μπορεί να κάνει θαύματα.