10 tünetről glutén intoleráns

Több mint 55 betegség is kapcsolódik a glutén, a fehérje található búza, rozs és árpa. Úgy becsülik, hogy 99% -a az embereknek, akik vagy glutén intolerancia vagy coeliakia soha nem diagnosztizálták. Ez a becslések szerint akár 15% -a az USA lakosságának glutén intoleráns. Lehetne közülük?

Ha bármilyen a következő tünetek ez lehet a jele, hogy a glutén intolerancia

  • Emésztési problémák, mint a gáz, puffadás, hasmenés és székrekedés még. Látom székrekedés különösen gyermekeknél evés után glutént.
  • Keratosis pilaris, (más néven csirke bőrét a hátán a karok). Ez általában a eredményeként egy zsírsav-hiány és A-vitamin-hiány másodlagos zsír-felszívódási zavar okozta glutén károsítja a bél.
  • Fáradtság, agyi köd vagy fáradtan étkezés után, hogy glutént tartalmaz.
  • Diagnózis egy autoimmun betegség, például Hashimoto thyroiditis, rheumatoid arthritis, colitis ulcerosa, lupus, pszoriázis, szkleroderma vagy sclerosis multiplex.
  • A neurológiai tünetek, mint a szédülés, vagy az érzés, hogy mérlegen.
  • Hormon egyensúlyhiányok, mint a PMS, PCOS vagy megmagyarázhatatlan meddőség.
  • Migrénes fejfájást.
  • Diagnózis a krónikus fáradtság vagy fibromyalgia. Ezek diagnózisok egyszerűen adja meg a hagyományos orvos nem tudja pontosan az oka a fáradtság vagy fájdalom.
  • Gyulladás, duzzanat vagy ízületi fájdalom, mint az ujjak, a térd vagy a csípő.
  • Mood kérdések, mint a szorongás, depresszió, hangulatváltozások és ADD.

Hogyan teszteljük a glutén intolerancia?

Találtam egyetlen legjobb módszer annak megállapítására, ha van olyan kérdés, glutén, hogy nem eliminációs diéta és vegye ki a diéta legalább 2-3 hétig, majd be újra. Felhívjuk figyelmét, hogy a glutén egy nagy fehérje és ez eltarthat hónapokig vagy akár évekig, hogy törölje a rendszerből, így a hosszabb lehet megszünteti azt a diétát ismételt bevezetése előtt, annál jobb.

A legjobb tanács, amit ossza meg a betegeket, hogy ha úgy érzik, lényegesen jobb a glutén, vagy rosszabbul, amikor be újra, akkor a glutén valószínűleg problémát nekik. Annak érdekében, hogy pontos eredményt ez a vizsgálati módszer, meg kell szüntetnünk 100% -a glutén a diéta.

Hogyan kell kezelni a glutén intolerancia?

Megszüntetése glutént 100% a diéta azt jelenti, 100% -os. Még nyomokban a glutén kereszt-szennyeződés vagy gyógyszerek, illetve kiegészítők lehetnek ahhoz, hogy okoz immunválaszt vált ki a szervezetben. A 80/20 szabály vagy a „nem eszik meg a házunkban, éppen akkor, amikor eszünk out” egy teljes félreértés. Egy cikk 2001-ben megjelent kimondja, hogy azoknak a coeliakia vagy glutén érzékenység eszik glutént csak havonta egyszer növelte a relatív halálozási kockázat 600% -kal. Még mindig nem biztos? Keressétek meg integratív orvos vagy funkcionális medicina orvos, hogy segítsen, hogy vezesse.