10 symptomer, som du er gluten intolerante

Mere end 55 sygdomme er blevet forbundet med gluten, det protein, der findes i hvede, rug og byg. Det anslås, at 99% af de mennesker, der har enten glutenallergi eller cøliaki aldrig bliver diagnosticeret. Det skønnes også, at så meget som 15% af den amerikanske befolkning er gluten intolerante. Kunne du være en af ​​dem?

Hvis du har nogen af ​​følgende symptomer, det kunne være et tegn på, at du har glutenallergi

  • Digestive spørgsmål såsom gas, oppustethed, diarré og endda forstoppelse. Jeg ser forstoppelse især hos børn efter at have spist gluten.
  • Keratose pilaris, (også kendt som kylling hud på bagsiden af ​​dine arme). Denne tendens til at være et resultat af en fedtsyre-mangel og vitaminmangel sekundært til fedt-malabsorption forårsaget af gluten beskadige tarmen.
  • Træthed, hjerne tåge eller følelse træt efter at have spist et måltid, der indeholder gluten.
  • Diagnosticering af en autoimmun sygdom, såsom Hashimotos thyroiditis, rheumatoid arthritis, colitis ulcerosa, lupus, psoriasis, sklerodermi eller multipel sklerose.
  • Neurologiske symptomer som svimmelhed eller følelse af at være ude af balance.
  • Hormon ubalancer såsom PMS, PCOS eller uforklarlig barnløshed.
  • Migræne hovedpine.
  • Diagnose af kronisk træthed eller fibromyalgi. Disse diagnoser blot angive din konventionelle læge kan ikke lokalisere årsagen til din træthed eller smerte.
  • Betændelse, hævelse eller smerter i dine led såsom fingre, knæ eller hofter.
  • Mood emner som angst, depression, humørsvingninger og ADD.

Hvordan til at teste for glutenallergi?

Jeg har fundet de enkelte bedste måder at afgøre, om du har et problem med gluten er at gøre en afskaffelse kost og tage det ud af din kost i mindst 2 til 3 uger og derefter genindføre den. Bemærk, at gluten er et meget stort protein og det kan tage måneder og endda år at rydde fra dit system, så jo længere kan du fjerne det fra din kost før genindføre det, jo bedre.

Det bedste råd, som jeg deler med mine patienter er, at hvis de føler sig betydeligt bedre stillet af gluten eller føler værre, når de genindføre det, så gluten er sandsynligvis et problem for dem. For at få nøjagtige resultater fra denne testmetode, skal du fjerne 100% af gluten fra din kost.

Sådan behandler glutenallergi?

Eliminering gluten 100% fra din kost betyder 100%. Selv spormængder af gluten fra krydskontaminering eller medicin eller kosttilskud kan være nok til at forårsage en immunreaktion i kroppen. Den 80/20 reglen eller “vi ikke spiser det i vores hus, lige når vi spiser ude” er en komplet misforståelse. En artikel blev offentliggjort i 2001, at for dem med cøliaki eller gluten følsomhed spise gluten bare en gang om måneden øget relativ risiko for dødsfald med 600%. Stadig usikker? Opsøge en integrativ læge eller funktionel medicin læge til at hjælpe til at guide dig.