10 symptomen die u intolerant Gluten

Meer dan 55 ziekten zijn gekoppeld aan gluten, het eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge en gerst. Er wordt geschat dat 99% van de mensen die ofwel glutenintolerantie of coeliakie nooit worden gediagnosticeerd. Het is ook geschat dat maar liefst 15% van de Amerikaanse bevolking is gluten intolerant. Kunt u een van hen?

Als u een van de volgende symptomen kan het een teken dat u intolerantie gluten zijn

  • Spijsvertering problemen zoals gas, opgeblazen gevoel, diarree en zelfs constipatie. Ik zie constipatie met name bij kinderen na het eten van gluten.
  • Keratosis Pilaris, (ook wel bekend als kippenvel op de achterkant van je armen). Dit neigt te worden als gevolg van een tekort aan vetzuren en vitamine A deficiëntie tweede vet-malabsorptie veroorzaakt door gluten beschadiging van de darm.
  • Vermoeidheid, hersenen mist of vermoeid gevoel na het eten van een maaltijd die gluten bevat.
  • Diagnose van een autoimmuunziekte zoals Hashimoto’s thyroïditis, reumatoïde artritis, ulceratieve colitis, lupus, psoriasis, sclerodermie multiple sclerose.
  • Neurologische symptomen zoals duizeligheid of een gevoel van het zijn uit balans.
  • Hormonale storingen zoals PMS, PCOS of onverklaarde onvruchtbaarheid.
  • Migraine hoofdpijn.
  • De diagnose van chronische vermoeidheid en fibromyalgie. Deze diagnoses gewoon geven uw conventionele arts kan de oorzaak van uw vermoeidheid of pijn niet lokaliseren.
  • Ontsteking, zwelling of pijn in uw gewrichten zoals vingers, knieën of heupen.
  • Mood problemen zoals angst, depressie, stemmingswisselingen en ADD.

Hoe om te testen voor gluten-intolerantie?

Ik heb de enige beste manier gevonden om te bepalen of u een probleem met gluten is om een ​​eliminatiedieet te doen en neem het uit je dieet voor ten minste 2 tot 3 weken en herintroduceren het dan. Houd er rekening mee dat gluten is een zeer grote eiwit en het kan maanden en zelfs jaren duren om te verwijderen uit uw systeem, zodat het langer kunt u het elimineren uit je dieet voordat herinvoering, hoe beter.

Het beste advies dat ik deel met mijn patiënten is dat als ze het gevoel beduidend beter af van gluten of slechter voelen wanneer ze opnieuw invoeren, dan is het waarschijnlijk gluten van een probleem voor hen. Met het oog op nauwkeurige resultaten van deze testmethode krijgen, moet je 100% van de gluten uit je dieet te elimineren.

Hoe wordt gluten intolerantie te behandelen?

Het elimineren van gluten 100% van uw dieet betekent 100%. Zelfs sporen van gluten uit kruisbesmetting of medicijnen of supplementen kan genoeg zijn om een ​​immuunreactie in je lichaam veroorzaken. De 80/20 regel of “we niet eten in ons huis, net toen we uit eten” is een volledige misvatting. Een artikel gepubliceerd in 2001 stelt dat voor mensen met coeliakie of gluten gevoeligheid van het eten van gluten maar een keer per maand verhoogde het relatieve risico op overlijden door 600%. Nog steeds niet zeker? Op zoek gaan naar een integratieve huisarts of functionele geneeskunde arts om te helpen om u te begeleiden.