10 Simptomi, ki ste gluten Netolerantna

Več kot 55 bolezni so povezane na gluten, se beljakovine v pšenice, rži in ječmena. Ocenjuje se, da je 99% ljudi, ki imajo bodisi glutena nestrpnosti ali celiakijo nikoli diagnosticirana. Prav tako ocenjuje, da je kar 15% prebivalcev ZDA gluten prenašali. Ali bi lahko bil eden izmed njih?

Če imate katerega od naslednjih simptomov, bi se lahko znak, da ste glutena nestrpnosti

  • Prebavni vprašanja, kot so plin, napenjanje, driska in celo zaprtje. Vidim, zaprtje, zlasti pri otrocih po jesti gluten.
  • Pilarna keratoza, (znan tudi kot piščančje kožo na hrbtni strani rokami). To kaže, da je kot posledica pomanjkanja maščobne kisline in vitamina pomanjkljivost sekundarne maščob malabsorpcije s glutena poškodovali črevesje povzročil.
  • Utrujenost, možganska megla ali utrujeni po zaužitju obroka, ki vsebuje gluten.
  • Diagnoza avtoimunske bolezni, kot Hashimotovega tiroiditisa, revmatoidnega artritisa, ulceroznega kolitisa, lupus, psoriaza, skleroderma ali multiple skleroze.
  • Nevrološki simptomi, kot sta omotica ali občutek, da iz ravnotežja.
  • Hormonsko neravnovesje, kot so PMS, PCOS ali nepojasnjeno neplodnostjo.
  • Migrenski glavoboli.
  • Diagnoza kronične utrujenosti in fibromialgije. Te diagnoze samo kažejo svoj konvencionalni zdravnik ne more natančno določiti vzrok vaše utrujenosti ali bolečine.
  • Vnetje, oteklina ali bolečine v sklepih, kot prstov na roki, kolenih in kolkih.
  • vprašanja, razpoloženja, kot so anksioznost, depresija, nihanje razpoloženja in ADD.

Kako je mogoče preveriti na nestrpnosti gluten?

Ugotovil sem, da v okviru ene najboljših načinov, da ugotovite, če imate težave z glutena je, da to dieto za odprave in se iz vaše prehrane za vsaj 2 do 3 tedne, nato pa ga ponovno. Prosimo, upoštevajte, da gluten je zelo veliko beljakovin in lahko traja mesece in celo leta, da iz vašega sistema jasno, da dlje jo lahko odpravili iz vaše prehrane pred ponovno uvedbo, bolje je.

Najboljši nasvet, ki sem deliti z mojih pacientov je, da je, potem gluten je, če se jim zdi bistveno bolje glutena, ali se počuti slabše, ko so ga ponovno verjetno problem za njih. Da bi dobili natančne rezultate te metode testiranja, morate odstraniti 100% glutena iz vaše prehrane.

Kako za zdravljenje nestrpnosti gluten?

Odprava gluten 100% iz vaše prehrane pomeni 100%. Tudi sledove glutena iz navzkrižne kontaminacije ali zdravil ali dodatkov je lahko dovolj, da povzroči imunski odziv v telesu. Pravilo 80/20 ali “ne bomo jedli v naši hiši, ravno takrat, ko smo jedli ven” je popolna zmota. Članek objavljen v letu 2001 navaja, da je za tiste s celiakijo ali občutljivost gluten jedo gluten samo enkrat na mesec povečala relativno tveganje za smrt za 600%. Še vedno niste prepričani? Poiščite integrativne zdravnika ali funkcionalne medicine zdravnika, da pomaga, da vas vodi.