10 simptomele pe care le intoleranta la gluten

Mai mult de 55 de boli au fost legate de gluten, proteina din grâu, secară, orz. Se estimează că 99% din persoanele care au fie intoleranta la gluten sau boala celiaca nu sunt diagnosticate. De asemenea, se estimează că, la fel de mult ca 15% din populatia SUA este intoleranta la gluten. Ați putea fi unul dintre ei?

Dacă aveți oricare dintre următoarele simptome ar putea fi un semn că ați intoleranță la gluten

  • probleme digestive, cum ar fi gaze, balonare, diaree și chiar constipație. Văd constipație în special la copii după consumul de gluten.
  • Keratoza pilară, (de asemenea, cunoscut sub numele de piele de pui pe partea din spate a brațelor). Acest lucru tinde să fie ca urmare a unui deficit de acid gras și deficit de vitamina A secundar grasimi malabsorbtie cauzata de gluten daunatoare intestin.
  • Oboseala, ceata creier sau senzație de oboseală după o masă care conține gluten.
  • Diagnosticul unei boli autoimune cum ar fi tiroidita Hashimoto, artrita reumatoida, colita ulcerativa, lupus, psoriazis, scleroderma sau scleroza multipla.
  • simptome neurologice, cum ar fi amețeli sau senzație de a fi în afara bilanțului.
  • • dezechilibre hormonale, cum ar fi sindromul premenstrual, sindrom sau infertilitate inexplicabilă.
  • Migrene.
  • Diagnosticul de oboseală cronică sau fibromialgiei. Aceste diagnostice indică pur și simplu medicul convențional nu poate preciza cauza oboselii sau a durerii.
  • Inflamație, umflare sau durere în articulații, cum ar fi degetele, genunchii sau solduri.
  • probleme de dispoziție, cum ar fi anxietatea, depresia, modificări ale dispoziției și ADD.

Cum de a testa pentru intoleranta la gluten?

Am găsit cele mai bune metode simple pentru a determina dacă aveți o problemă cu gluten este de a face o dieta de eliminare și ia-l din dieta ta pentru cel puțin 2 până la 3 săptămâni și apoi reintroduce. Vă rugăm să rețineți că gluten este o proteină foarte mare și poate dura luni și chiar ani pentru a șterge din sistem, astfel încât vă mai puteți elimina din dieta ta înainte de a reintroducând, cu atât mai bine.

Cel mai bun sfat pe care îl împărtășesc cu pacienții mei este că, dacă se simt în mod semnificativ mai bine de gluten sau se simt mai rau atunci cand o reintroducă, atunci gluten este probabil o problemă pentru ei. În scopul de a obține rezultate precise de la această metodă de testare, trebuie să elimine 100% din gluten din dieta ta.

Cum de a trata intoleranta la gluten?

Eliminarea gluten 100% din dieta ta înseamnă 100%. Chiar și urme de gluten de contaminare încrucișată sau de medicamente sau suplimente pot fi suficient pentru a provoca o reacție imună în corpul dumneavoastră. Regula 80/20 sau „nu o mânca în casa noastră, doar atunci când vom mânca“ este o concepție greșită completă. Un articol publicat în 2001, prevede că, pentru cei cu boala celiaca sau sensibilitate la gluten mananca gluten doar o dată pe lună a crescut riscul relativ de deces cu 600%. Încă sigur? Caute un medic sau medic medicina integrativă funcțional pentru a vă ajuta să vă ghideze.