Топ 7 Етерични масла за Безпокойство

Етеричните масла са били около продължение на векове, датиращи до библейските дни, когато Исус е помазан със ливан и смирна при раждането му. Те са били използвани от древни времена в различните култури, включително Китай, Египет, Индия и Южна Европа. Някои етерични масла дори са били прилагани към мъртвите, като част от процеса на балсамиране. Знаем това, защото остатъци са били открити в гробници на над 2000 години! Етеричните масла са също често срещани в ароматерапията, който беше изтъкнат от френския хирург Жан Valnet, който научих, че етеричните масла може да помогне за лечение войници по време на Втората световна война – време, когато лекарства са оскъдни.

Красотата на етерични масла е, че те са нещо естествено, извлечени от цветя, листа, кора или корените на растенията. Въпреки че е най-добре да се уверете, че използвате чисти етерични масла, което означава, масла, които не са разредени с химикали или добавки, те могат да предоставят много по-необходими облекчение и изцеление за различни заболявания, включително и като естествено средство за тревожност .

Най-добрите етерични масла за Безпокойство

Тревожността е трудна битка, за да се изправи ден след ден, което го прави като естественото решение, като етерично масло смес, important.In скорошно проучване от 2014 на Американския колеж по здравеопазване науките, 58 пациенти хоспис получиха ръчни масажи веднъж на ден в продължение на една седмица с основна смес масло в 1,5% разреждане с масло от сладък бадем. от съществено значение маслената смес се състои от тези етерични масла в равни съотношения на бергамот, ливан и лавандула. Всички пациенти, които са получили масаж ароматерапия ръка съобщени по-малко болка и депресия, заключавайки, че масаж с ароматерапия с това етерично масло смес е по-ефективен за лечение на болка и управление на депресия, отколкото сам масаж.

Ето и някои от най-добрите етерични масла за безпокойство:

1. лавандула ( Lavandula Angustifolia )

Смята се, че най-често срещаните етерично масло, ползите от лавандулово масло включват имат успокояващ, релаксиращ ефект. Смята се нервен възстановителна система и помага с вътрешен мир, съня, безпокойство, раздразнителност, пристъпи на паника, нервен стомах и общо нервно напрежение.

Наръчникът на етерични масла: Наука, технологии и приложения, второ издание посочва, че е имало редица клинични проучвания, включващи вдишването на етерично масло от лавандула, които показват намаляване на стреса и тревожността. Едно проучване с използване на перорален етерично масло от лавандула чрез капсули установено, че вариант сърдечната честота значително увеличен в сравнение с плацебото, докато гледате тревожност провокира филм. Това предполага, че лавандула има успокоително действие.

Освен това изследванията показват, лавандула способност да понижи тревожност при пациенти, подложени на коронарен байпас и при хора, които посещават зъболекар.

2. Роза ( Rosa Damascena )

Едно от предимствата на розово етерично масло е много е уреждане на емоционална сърцето и може би втората най-популярна след лавандула за облекчаване на тревожност и депресия, което помага с пристъпи на паника, траур и шок. В проучването на жени, които са били бременни за първи път публикувано в ирански Червения полумесец Medical Journal , една група от жени, е получен на 10 минути при вдишване и за крака с маслодайна роза, друга група, получена на 10 минути за крака с топла вода, и те са в сравнение с контролната група. Резултатите показаха, ароматерапия и за крака намалява тревожността в активна фаза на нераждалите жени.

3. Ветивер ( Vetiveria zizanioides )

Ветивер масло има спокоен, заземяване и успокояващо енергия, често се използва в травма помага с самосъзнание, спокойствие и стабилизиране. А тоник нервна система, намалява нервност и свръхчувствителност и е полезна също и пристъпи на паника и шок. Изследване, публикувано в натурален продукт Research проучване на тревожност като поведение при плъхове до заключението, че ветивер масло може да бъде полезно при понижаване на тревожност ефекти, въпреки че са необходими повече изследвания, за да потвърди тази констатация.

4. иланг иланг ( Cananga odorata )

Този популярен етерично масло може да лекува тревожност и депресия, поради неговите успокояващи и повдигащи ефекти. Иланг помага с бодрост, смелост, оптимизъм и успокоява страх. Тя може да се успокои сърцето и нервната възбуда сърцебиене и е умерено силен успокояващ ефект, който може да помогне при безсъние.

В проучване от 2006 г., проведено от Geochang провинция колеж в Корея, като се използват иланг-иланг масло, заедно с бергамот и лавандула масла, веднъж на ден в продължение на четири седмици, намалява психологически реакции на стрес и серумните нива на кортизола, както и кръвното налягане на клиентите със съществено значение хипертония. Бъдете внимателни, когато използвате иланг-иланг, тъй като тя може да бъде изостряне на чувствителността или дразнещо за кожата; избягват да използват в условия на ниско кръвно налягане.

5. бергамот ( Citrus bergamia )

Бергамот се среща често в Ърл Грей чай и има отличителен вкус и аромат на цветя. Бергамот масло е успокояващ и често се използва за лечение на депресия, като предоставя на енергия; Въпреки това, той също може да помогне при безсъние предизвикване на релаксация и намаляване agitation.It е било доказано, че намалява кортикостерон отговор на стреса при плъхове, а друг интересен проучване, проведено през 2011 г. поддържа хипотезата, че прилагането на смесени етерично масло, което включва бергамот на участниците помага при лечение на депресия или тревожност. Смесената етерично масло се състои от лавандула и бергамот масла.

В сравнение с плацебо, смесени етерично масло, причинени значителни природни начини за намаляване на кръвното налягане и пулса, и участниците в смесени етерично масло групата се оценява като по-спокоен и по-спокойна, отколкото в контролната група. Бергамот обикновено е безопасно, но е фотосинтезиращо, което означава, че може да увеличи риска от слънчево изгаряне и обрив. Най-добре е да се избегне използването в рамките на 12 часа от излагане на слънце.

6. лайка ( Chamaemelum Nobile )

Спокойната, успокояващ аромат, лайка ползи вътрешна хармония и намалява раздразнителност, overthinking, безпокойство и тревога. Един проучвателен проучване, проведено в Университета на Пенсилвания, Факултет по медицина на антидепресант дейност в лайка установено, че това етерично масло може да осигури до клинично значима антидепресант дейност, която се проявява в допълнение към по-рано наблюдава анксиолитична активност.

Друго проучване, публикувано от Националния център за допълнителна и интегративна здравеопазването установи, че лайка капсули са показани за облекчаване на тревожността. Лайка масло обикновено е безопасно, с изключение на някои малки риска от алергия, особено с всеки, който има алергия към амброзия.

7. Ливан ( Boswellia carteri или Boswellia Сакра )

Тамянът е чудесно за лечение на депресия и тревожност, защото осигурява успокояващ и спокойна енергия, както и духовна заземяване. В ароматерапия, той помага задълбочи медитация и спокойствието на ума. Смесено с бергамот и лавандула масла в съотношение 1: 1 в ръчен масаж аромат, беше установено, ливан да има положителен ефект върху болката и депресията при пациенти с рак на хоспис терминал в проучване Keimyung университет в Корея.