Съотношението между кръвна група и вашето здраве

Смятате ли, че знаейки, кръвна група е важно само в случай на преливане? Проучванията показват, че вашата кръвна група е ключов генетичен фактор, който влияе върху много области на здраве и благополучие. През живота си, вероятно сте се отбележи, че някои хора са склонни да отслабнете по-лесно, докато за други, теглото им е непрекъснат битка. Или се зачуди защо някои хора страдат от хронични заболявания, а други остават здрави и жизнени и в напредналите си години. Много просто, отговорът е във вашата кръвна група.

Знаейки, кръвна група е важен инструмент за разбирането на това как тялото ви реагира на храна, вашата чувствителност към болестта, вашата естествена реакция на стрес, и много повече. Една единствена капка кръв съдържа биохимична грим като единствена за вас, както си отпечатък.

По-долу са пет факти за вашата кръвна група, която може да промени живота ви:

Вашата кръвна група може да се предскаже си чувствителност към определени болести

Научни изследвания е установено, че лицата на някои видове кръвни може да бъде по-висок риск за някои болести. Изследвания са установили, че хората с кръвна група О имат по-малък риск за болест на сърцето, но по-висок риск от развитие на стомашни язви. Хората, които са кръвна група А имат по-високи рискове от микробни инфекции, но тип А жените изпитват по-висок процент на плодородието. Други изследвания са открили, че хората с тип AB и B кръв имат много по-висок риск от развитие на рак на панкреаса.

Хора от различни видове кръвни реагират различно на стреса

Тип А хора естествено имат по-високи нива на хормона кортизол стрес в телата си и да произвеждат повече в отговор на стресови ситуации. От друга страна, хората с тип О кръв, имат реакция борба да се подчертае, което води до свръхпроизводство на адреналин. Това отнема тип О-дълго, за да се възстанови от стреса, защото е по-трудно за тях, за да изчистите адреналинът от телата им.

Вашите антигени кръвна група не са само в кръвта

Те са навсякъде в тялото си, особено върху повърхностите, които взаимодействат с околната среда. Те включват храносмилателния тракт, от устата си, за да си дебелото черво, както и вашите носните проходи и белите дробове. Тъй като тези антигени кръвна група са навсякъде, те влияят на реакциите на тялото си към храната, която ядем през няколко фактора. Например, лектини в определени храни се свързват с вашата кръвна група антигени и причиняват кръвта си, за да аглутинира (държим заедно), което води до чувство на умора, главоболие, храносмилателни проблеми, проблеми с кожата и множество други здравословни проблеми.

Gut бактерии е свързана с кръвна

Хора от различни видове кръвни имат различни бактерии в червата, в действителност, някои бактерии са 50 000 по-вероятно да се появи при хора с една кръвна група или другото. Това произлиза от нашите предци, чиито храносмилателни тракт разработени, за да се настанят един вид диета върху друго. Например, microbiome на някои хора, разработен, за да съборят въглехидрати много по-ефективно (кръвна група А). Хората, които нямат такъв способност (кръвна група О) са склонни да се съхранява въглехидрати като мазнини.

А един размер универсален подход към храненето не работи

Хранителни моди идват и си отиват, но фактите са ясни: всички не са едни и същи основни хранителни нужди. Всички знаем, че някой, който е по-строга вегетарианска и процъфтява благодарение на които диета, докато други се кълнат в Аткинс или подобни планове ниско съдържание на въглехидрати. Аз открих, че вашите хранителни нужди може да се определя от вашата кръвна група.

Както сте научили, вашата кръвна група се отразява не само от вида на кръв ще трябва в случай на преливане. Вашата кръвна група е генетичен фактор, който играе много роли в човешкото тяло. Изборът ниско лектин, без аглутинационното храни, които създават гостоприемна среда за вашите добри чревна флора и избор на храни, които борба с болестта си рискове две добри първи стъпки в създаването на индивидуална хранителна програма точно за вас.

Един от отличителните белези на алтернативната медицина е признаването на биохимична уникалността на всеки индивид и необходимостта от приспособяване на лечения и предписания, които да съответстват на тази вариабилност. Докато човек генетичен код, в крайна сметка, е в основата на тази индивидуалност, основавайки лечения на генетични фактори е твърде широко подход и не съответства на алтернативната медицина.

Според лекар-натуропат Питър Дж Д’Адамо, Северна Дакота, в книгата си да се хранят правилно 4 Тип на Вашата , липсващото звено може да е от четирите основни вида кръвни: O, A, B, и AB. Трябваше да има причина, поради която има толкова много парадокси в хранителните изследвания и преживяемост без заболяване, защо някои хора губят тегло, а други не на една и съща диета или защо някои хора запазват своята жизненост тъй като те възраст, а други не, казва д-р . Д’Адамо.

Неговите изследвания в антропология, история на заболяването, както и генетика го довели до заключението, че кръвна група е ключът, който отключва вратата към тайните на здравето, болестите, дълголетие, физическата жизненост и емоционална сила. Д-р Д’Адамо обяснява, че практическото прилагане на кръвната група е, че тя ви дава възможност да направят информиран избор за вашия диетичен, упражнения, допълва, и дори планове за медицинско лечение. С пътната карта на кръвна група, тези планове вече могат да отговарят на точното си биологичен профил и динамичните природни сили в рамките на собственото си тяло.

Type O

Хората с тип О кръв тарифа най-добре на интензивни физически упражнения и животински протеини и по-малко добре на млечни продукти и зърнени храни, казва д-р Д’Адамо. Водещата причина за напълняване сред Type O е най открити в продукти, пшеница, и в по-малка степен, леща, царевица, боб, зеле и глутен, д-р Д’Адамо обяснява. Идеалните упражнения за Type O включват аеробика, бойни изкуства, контактни спортове и тичане.

Тип А

Тези с кръвна група А, обаче, са по-естествено пригоден към вегетарианска диета и храни, които са свежи, чисти и органични. Като тип А са предразположени към сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет, “Не мога да подчертая колко критичен тази хранителна корекция може да бъде в зависимост от чувствителния имунната система на тип А”, казва д-р Д’Адамо. Тип А може да извлече значителни ползи от успокояване, центриране упражнения, като йога и тай чи.

Тип B

Тип B е да има здрава имунна система и толерантно храносмилателната система и са склонни да се противопоставят на много от тежки хронични дегенеративни заболявания, или най-малкото да оцелее ги по-добре от другите видове кръвни. Тип B направим най-добре с умерено физическо натоварване, изискваща физическо равновесие, като туризъм, колоездене, тенис, и плуване.

Тип AB

Кръвна AB, най-новата, по отношение на еволюцията на четири групи и амалгама от типа А и В, е най-биологично комплекса. За тази група, комбинация от упражнения за типа А и Б работи най-добре, казва д-р Д’Адамо.

Кръвна група, с храносмилателната и имунната специфичност, е прозорец към вероятната чувствителност на дадено лице или власт над болестта, според д-р Д’Адамо. Например, Type O са най-вероятно да страдат от астма, сенна хрема и други алергии, докато тип Б имат висок праг на алергия, и ще реагира allergically само ако те ядат храни неправилно. Тип B също са особено податливи на автоимунни заболявания като хронична умора, лупус и множествена склероза. Тип AB на са склонни да имат по-малко проблеми с алергии, а сърдечно-съдови заболявания, рак и анемия са медицински рискове за тях.

С артрит, Type O-та, отново, са преобладаващите страдащите, защото имунната им система е екологично непоносимост, особено на храни като зърнени храни и картофи, които могат да произвеждат възпалителни реакции в ставите, казва д-р Д’Адамо. Видове А и Б са най-податливи на диабет, докато типове А и АВ има като цяло по-висок процент на рак и по-бедни шансове за оцеляване, отколкото другите видове.

Въпреки че не може да промени вашата кръвна група, можете да използвате знания за естеството си за изпълнение на диетичен план биологично подходяща за вашия грим, казва д-р Д’Адамо, който снабдява обилно подробности за хранене планове за четирите вида. “Повечето от моите пациенти изпитват някои резултати в рамките на две седмици след започване на диетата план. Той е увеличеното потребление на енергия, загуба на тегло, снижаването на храносмилателни оплаквания, както и подобряване на хронични заболявания като астма, главоболие и киселини в стомаха.”