Симптомите на стрес, които трябва да са наясно

Стресът е нещо, което всеки изпитва в техните ден за ден живот. От поемането на нови отговорности за уволнението или минава през големите събития в живота всичко може да ни се подчертае. тя е невидима притегляне или незабележими емоционални реакции, които пътуват по цялото тяло и засягат много си същество.

Какво е стрес?

Нашето тяло има отговор бой се или бягай. При задействане кортизол се освобождава и паника стачки. Стресът е това, което наричаме под общото понятие за чувството на безпокойство, скръб, паника, загуба на самоуважение, както и всяка емоция, която е отрицателна или инвалидизиращи. това е в общи линии ни тела отговор на всяка промяна, която изисква отговор или корекция.

Признаци и симптоми на стреса

Стресът се проявява заедно с други здравословни проблеми и може да бъде отговорен за нарушаване качеството на живота ви по различни начини. Понякога то се появява в фини начини, като внезапни леки болки и страдания, докато в други случаи, става много ясно, когато припадна от мигрена. Ами да обсъждат някои от най-честите симптоми на стрес-долу и да ти кажа какво да внимавате.

емоционален

Емоционалните признаци и симптоми на стрес са:

 • А чувство на неудовлетвореност, което е отвъд думите, гняв и промени в настроението.
 • Чувствайки се претоварени от емоции и чувство на спешност, когато се отнася до контролните ситуации.
 • Да бъдеш обсесивно за придобиване или загуба на контрол.
 • Не е в състояние да запази спокойствие и тишина за дълго, винаги има нужда да се поставя под въпрос или дебат всяко действие.
 • Избягването на социалните контакти и изолиране на себе си.
 • Изпитвайки чувство за вина или чувство за безполезност и отчаяние.
 • Депресия и огромно безпокойство.

физически

Физическите симптоми на стрес са:

 • Загуба на либидо или ниско желание за секс.
 • Инконтиненция и неправилни движения на червата.
 • Диария.
 • Безсъние.
 • Липса на апетит.
 • Преждевременната еякулация и хронична еректилна дисфункция (ЕД) са физически симптоми на стрес при мъжете.
 • Главоболие и мигрена.
 • Храносмилателните проблеми.
 • Шлайфане зъбите или стискане на челюстите трудно.
 • Болка в гърдите и други симптоми на стреса върху сърцето като сърцебиене.
 • Сърдечна аритмия.
 • Напрежението в мускулите и болки в костите / ставите.
 • Сухотата в устата.
 • Имате ли проблеми с преглъщането.
 • Летаргия.
 • Липса на енергия или демотивация.

познавателен

Когнитивните признаците и симптомите на стрес са:

 • Да бъдеш разтревожен през цялото време.
 • Загуба на паметта.
 • Психично парализа или да се замразяват.
 • Нарушена преценка.
 • Като негативен и чувства зле за всичко.
 • Липса на организация и координация.
 • Постоянно паника.
 • Overthinking или издухване неща извън техните размери.

Поведенчески

Поведенческите признаците и симптомите на стрес са:

 • Използването на лекарства или злоупотребата с наркотични вещества.
 • Внезапни промени в отношението ни към другите.
 • Рязане на себе си или самостоятелно осакатяване.
 • Консумирането на алкохол или пиенето на прекалено.
 • Отлагането и да избяга работа.
 • Липса или преяждане тенденции.
 • Ухапване ноктите ви.
 • Нервничи и ходене напред-назад постоянно.

Отделно от това, има няколко други симптоми на стрес, който обикновено се пренебрегват, тъй като те са често срещани:

Главоболие

Наличието на главоболие е симптом на стрес. Тя включва напрежение главоболие, които са описани като усещане пулсиране на челото си. тя е почти толкова, ако някой е плътно опаковане на челото си с лента. Освен главоболие, може да получите мигрена твърде плътни, когато станат непоносими.

Ниско качество на съня

Ако спите много и все още смятате, че не сте си отпочинали, това може да се дължи на стрес. Твърде много стрес води до безсънни нощи и може да причини безсъние също.

Настинки и грип

Вашият отговор на имунната система намалява, когато вашите нива на стрес са високи и обратното. Това означава, че ще бъде по-податливи на настинка или грип. Можете също така да се разболяват по-често, отколкото очаквате.

Димен Решение

Тревожността е здравословно, когато е в малки количества, тъй като тя е инстинкта си, за да оцелее, но ако изпитвате тревожни чувства към никаква причина или се чувствате претоварени, това може да се дължи на стрес. Твърде много тревожност води до това, което наричаме размита мислене или замъглен преценка. Вие ще им е трудно да направи правилните разговори, когато възникнат критични ситуации. Клиничното срокът за излишната тревожност е генерализирано тревожно разстройство.

Загуба на интерес към секса

Сексът е форма на себеизразяване и споделяне на привързаност с партньора си. Когато мине през хроничен стрес, може да се почувствате нещо като изключване с партньора си. Това води до загуба на интерес или ниско сексуално желание, което се отразява на либидото си и сексуалната активност.

Промени в поведението

Може да се забележи е по-малко социални или не желае да бъде приятелски и открит с другите. Може би дори да се оттегли от социалните настройки и ще остане заключен в стаята си. Всички те са свързани с огромно напрежение.

Първи ранени Лот

Да бъдеш тромава, като помия координацията око-ръка, подхлъзване твърде често, и е склонен към произшествия са някои от признаците на стрес. Ако фрактура крака си, вие ще се чувствате болка, която може да намали, когато сте на почивка и да се увеличи, когато се движат. Ако тренирате прекалено много се дължи на стрес, може да не забележи колко щам Вие оказват върху тялото си. Това би могло да доведе до фрактури или се подчертае, костите и ставите.

Чувствайки се като жертва

Понякога може да се почувства, че целият свят е срещу вас, без значение какво правите. Вашите прости, ежедневни задачи ще станат изключително трудно – като ставане от леглото, се налива чаша кафе, или отчитането на шефа си. Може би се чувствате като Вие получавате късия край на жалбата на пръчка и постоянно, дори когато някой се опитва да ви утеши. В края на деня, ти ще караш другите размине постоянен песимизъм и негативизъм. Това е ясен знак за стреса и показва, че имате нужда от време за изчакване или известно време сами да се отрази и да се отпуснете.

Suicidal Действия

В екстремни случаи на стрес, хората често в крайна сметка рязане или самостоятелно осакатяване себе си. първоначално Може да се получи удоволствие от болката, но тя е в действителност, нездравословен начин на справяне. Тежестта на рязане напредък, когато не бъдат разрешени, и по-тежки случаи, хората се самоубиват. Рязане на себе си е знак / симптом на стрес – като червен флаг. Разбира се, това са някои общи признаци, но по-долу долу сме обхванати това, което трябва да се грижа за, ако сте стресирани.

Последици от Дългосрочна Стрес

Стресът не спира с краткосрочните ефекти. Ако го оставите както е и не предприеме стъпки за отстраняване как се чувстваш, Вие ще имате някои дългосрочни последици. Ето списък от следните ефекти, които могат да се случат:

1. сексуална дисфункция

В случай на стрес, мъжете могат да изпитват хроничен ED и ниско самочувствие, когато става въпрос за сексуалната активност в леглото. Те могат също така да еякулира преждевременно или губят интерес към секса като цяло. Жените могат да се чувстват загуба на либидо и вие няма да се чувстват удоволствие, когато става въпрос за оргазъм.

2. сърдечно-съдови проблеми

Ако имате високи нива на холестерол, диабет или проблеми на кръвното налягане, а след това да се подчертае, е лошо за вас. Това е така, защото стресът може да повиши кръвното налягане и закрепете ударите на сърцето си. В екстремни случаи, ако здравните фактори са прави, това води до появата на инсулт или внезапни инфаркти.

3. нездравословни хранителни

В крайна сметка, най-големият капан, което се случва с тези, които имат хроничен стрес е развитието на нездравословни навици. Това може да означава удари гредата твърде често, като прескочите работа, когато това е много важно, а враждебността към колеги или просто работят тихо и да не взаимодейства изобщо. В подчерта, лицето може да стане саможив и разработване на механизми за справяне нездравословни. При тежки случаи, те могат също така да вземете бори с непознати и да получите в беда без причина.

4. Затлъстяването

Затлъстяването е ясен показател за стрес. Когато човек е стресиран, и нямат никакви здравословни обекти, те може да се окаже яде твърде много. С течение на времето, тази форма на хранене получава погрешно за развитие на любов към храната. И преди да го знаеш, те в крайна сметка печели много на тегло. Твърде много наддаване на тегло води до други здравни усложнения, такива като диабет, хипертония, високо кръвно налягане, затлъстяване на черния дроб, и повече, което в крайна сметка води до смърт или намалена продължителност на живота, когато не бъде овладяна.

5. кожата и косата Проблеми

Дълготрайният ефект на стрес включват също попадат коса, акне и екзема. проблеми на кожата и косата се появяват, когато човек е стресиран за много дългосрочни.

6. храносмилателни проблеми

Симптомите на стрес като гадене или повръщане, подуване на корема, киселини в стомаха и язви в устата може да причини затруднения при преглъщане, дъвчене, пиене и ядене на храни. Понякога хората също могат да изпитат стомашно разстройство и запек. Не всеки отговаря да се подчертае, по същия начин. Някои хора процъфтяват под налягане и не може да го забележат.

Но е важно да се разбере, че стресът е в ущърб на цялостната си благополучие, когато не може да го отчете. Ето защо практикуват някои техники за релаксация като медитация, йога, някаква форма на изкуство, и внимателност помага. Ако смятате, че подчерта, обособяването известно време да говоря с приятелите си, да общуват, и не се изолира.

Както се казва, не бутилка с емоциите си; споделете как се чувствате – защото няма да има хора, които могат да ви помогнат да се сложи край на мизерията. Ако не разполагате с някой, който да говори с, можете да присъстват на сесии терапия или консултиране за допълнителен съвет и помощ.