Ранните симптоми на диабета, които трябва да знаете

Диабетът може да бъде трудно да се справим. Именно затова е важно да се знае за ранните признаци на диабет при жените и го вземи под контрол. Внимавай за симптоми, така че можете да вземете правилните стъпки и да го предпази от контролиране на живота си. по-добре е да се щипя проблеми в зародиш, преди те да излязат от контрол. Един такъв потенциален проблем е диабет, който е известен също като мълчалив заболяване благодарение на много леки начални признаци. Но с правилното съзнание и будност, можете да се справят с диабет и поемане на отговорност за живота си.

Разпознаване на симптомите на диабет в Жените

1. Имате необяснима загуба на тегло и печалба

Може да си мислите, че можете да намалите теглото си, защото на една успешна диета катастрофа. Но какво, ако това е така, защото на потапяне на глюкозните нива? Ако имате диабет тип 2, вашите клетки не получават достатъчно захар. Вашето тяло не е в състояние да използва ефективно калории дори и да ядат здравословна диета. По същия начин, внезапно наддаване на тегло може да бъде предупредителен звънец.

2. Можете да получите сутрешно гадене и повръщане

Въпреки, че това е често срещан симптом на бременността, това също е ранен симптом на диабет тип 1 при жените. Ако планирате бременност, трябва да се вземат специални мерки за предотвратяване на проблеми като вродени дефекти. Направете една среща с Вашия гинеколог и си отиват за обстоен преглед.

3. Вие пикая прекаляват

Когато тялото ви е в състояние да произвежда достатъчно инсулин, има излишък на захар. Бъбреците след това реагират на вълни на глюкозата чрез често уриниране. Ако се налага да посетите тоалетната Тад твърде често, трябва да получите себе си проверява, за да се изключи диабет тип 2.

4. Ще се почувствате thirstier

Това е диабет тип 2 симптом при жените а. Тъй като тялото ви е премахването на много течности, са оставени чувство thirstier. Можете също са обременени с пресъхнала уста и суха кожа поради дехидратация.

5. Можете да се чувствате гладни през цялото време

Това не е просто жаден, че се бори с. Когато имате диабет тип 2, тялото не може да произвежда достатъчно инсулин, за да донесе глюкоза на вашите клетки. И когато тялото ви не може да преобразува храната в глюкоза, вашите клетки са устойчиви на инсулин, което води до чувстваш гладен и уморен.

6. Трябва замъглено виждане

Когато имате високи нива на кръвната захар, мускулите на очните лещи работят усилено, за да се съсредоточи. Лещите се също така могат да бъдат неблагоприятно засегнати, когато диабетът не се управлява. Това е още един ранен знак за диабет и може да се намери в тип 1 и тип 2 диабет.

7. Вашите зарастват раните по-бавно от обикновено

Връзката между жените и диабет се простира на вагиналната област също. Натрупването на глюкоза може да доведе до мултиплициране на мая и бактерии. Може да се озовете на вагинални инфекции, дори и да направят всичко възможно да остане чиста. Може също да забележите по-бавно изцеление и увеличените проблеми с краката, като гъбични инфекции, мазоли и чукче.

Диабет може да бъде страшно, но това не трябва да означава край на живота, какъвто го познавате. Чрез поддържане гледате на вашето здраве и да си внимателен към тялото си, можете да идентифицирате и да го управлявате от самото начало.