Причините, поради които питейна вода след събуждане е добро

В Япония, че е обичайна практика да се пие две пълни чаши вода след събуждане. Тя се казва, че имат способността да напълно да излекува редица заболявания, включително и рак, както и да осигури множество други ползи. И мисля, че те могат да бъдат по нещо. Като нация, Япония има най-голяма цялостна дълголетие, който в момента хоства над 50 000 столетници, или 100 + годишните. Дали това е практика на вода или нещо в чая те пият, можем да научим няколко трика от японците. Така че, независимо дали тази практика ще спаси живота си, тъй като те вярват, ето един поглед към много от други доказани ползи от пиенето на две пълни чаши вода след събуждане.

Тя отново се хидратира ви дехидратира тялото

Когато се събудите след дълъг сън, тялото ти е естествено обезводнен. Без значение колко вода пиеше в деня преди, като сте използвали до магазините си и е време за зареждане на резервоара. Първото нещо, питейна вода след събуждане ще направите, е да се осигури вашите клетки с много необходима, животворна вода. Сравнете това с нормата; пиене на 16 унция. чаша кафе, което допълнително ще дехидратират си вече жаден тяло. Вземането на това незабавно рехидратация, ще имат сериозни забележими ползи, включително:

  • Чувствайки се по-освежени
  • Наличието на повече естествена енергия през нощта
  • Да бъдеш здрав и щастлив

Изчиства токсините

След подхранва вашите клетки, питейна вода след събуждане ще вълни нежелани токсини от тялото си. Докато спите тялото си сам ремонт, възстановява енергията и вземания от хормони. Резултатът е, токсини и други отпадъчни материали да бъдат пуснати и чакат да бъдат изгонен. След изчистването на тялото си на тези токсини, вие ще се чувствате страхотно и може да поеме повече хранителни вещества от добре балансирана закуска. Това също води до изчистване на кожата и по-добра цялостна благосъстояние.

Пожари метаболизма си

Питейна вода е ключов тактика, когато става въпрос за загуба на тегло. Но питейна вода след събуждане е най-оптималния начин да го направя. Мислете за питейна вода след събуждане като будилник за вашия метаболизъм. Този удар сутрин водата започва вашия метаболизъм и е доказано, за да увеличите изгарянето на калории потенциал през целия ден.

Не само това, но водата всъщност те изпълва и бордюри апетита ви, което ви позволява да се направи по-интелигентен избор за вашата закуска. Тези интелигентен избор са склонни да прехвърлят за по-интелигентен избор през целия ден. Ако знаете нещо за здравословно хранене, тогава знаете, че тази инерция е толкова мощен. Няма по-добър начин да започнете, че инерция, отколкото с висока чаша вкусна вода.

Горива мозъка си

Ето един забавен факт; мозъка ви е 75% вода. Ако сте употребили достатъчно от него, ще знаете, че без вода мозъкът ви няма да функционира в неговото оптимално ниво. А сутрин чаша вода ще ви оставят усещане остър и ясен през целия ден, като ви дава предимство пред всички дехидратирани зомбита, които ще срещнете.

Поддържа ли редовно и облекчава запек

Основната причина за запек е обезводняване. Питейна вода, когато се събудите не само ще излекува дехидратация, но тя ще помогне за облекчаване на запек, помощ, за да бъдете редовен и насърчаване на движение сутрин на червата. Това е чудесен начин да започнете деня.

Предпазва и лекува заболяване

Както бе посочено по-горе, в Япония се смята, че питейната вода по този начин може да лекува дори най-тежките болести с течение на времето. Аз не съм учен или лекар, но това, което аз знам е, че прави това със сигурност ще помогне излекуване на заболяването и със сигурност може да им помогне да се предотврати, въпреки че ефектите са едва доловими.

Нещо, което е толкова здрава и добре за теб, ако не върши чудеса, ще има положителен ефект върху вашето здраве. Един от най-големите ми убеждения е да контролира това, което можете, и не се тревожи за останалото. Нещо като пиене на чаша вода, когато се събудите със сигурност е под ваш контрол, така че защо да не го направя.

Той е напълно освежаващ

И накрая, но не на последно място, на седмия причина, поради която трябва да участват в практиката на питейната вода след събуждане е така, защото за това колко добър и освежени, че ще ви накара да се чувствате. Там наистина не е нищо повече от освежаващо събуждане, суха уста, и се радва на живота най-чистата субстанция. Това ми ревитализира и се чувствам свеж и чист след това.

Така че колко вода трябва да се пие?

Ако това ви звучи като нещо, което сме в този велик. Но колко вода трябва да пият, за да се възползват от предимствата? Сумата варира в мрежата. В японски изцеление протокола, следва да се отбележи, че трябва да се пие 4 160ml чаши вода след събуждане. Това се превежда като 20 унция. от вода. За да ви даде добра представа, че е 1/3 от кокс 2-литрова или 2,5 чаши вода. Това е доста прилична сума на вода, така че да започнете малък, ако искаш.

Топло или студено? За съжаление да кажа това, но топло. За предпочитане температурата на тялото! Знам, че това не винаги е възможно да се пие два 98 градусови чаши вода, когато се събудите толкова изберат стайна температура. Coldwater трябва да се нагрява до температура ядро ​​от тялото, изразходване на енергия. Топлата вода позволява на тялото да се поддържа хомеостазата, оптимално промиване на токсините и попълване на клетките. Един добър начин да се мисли за това се налива студена вода върху горещ автомобилен двигател, но може би малко по-малко екстремно.

Трябва да изчакате поне 15 минути след като е пил си вода, за да се хранят. Оптималната дължина на японската култура е да се изчака 45 минути, докато яде. Точният протокола на японски лек от водата се провеждат както следва:

  • Като се събудите сутрин преди миене на зъбите, пие 4 х 160 мл чаши вода
  • Четка и почистване на устата, но не се яде или пие нищо в продължение на 45 минути
  • След 45 минути може да се яде и да пие, както обикновено
  • След 15 минути на закуска, обяд и вечеря не се яде или пие нищо в продължение на 2 часа.
  • Тези, които са стари или болни и не са в състояние да пият 4 чаши вода в началото може да започне, като се малко вода и постепенно да го увеличи до 4 чаши на ден.