Причините и съвети, за да облекчат болки във врата след сън

Когато стигнете до сутринта, което искате да се чувствате свежи и енергични, за да могат да пробият през останалата част от деня. Но събужда с болки във врата може да бъде истински пулсации. Твърда и болки в шията, след спане е често срещано явление и може да се повтаря едно и също време твърде много. Но можете да опитате прости начини, за да го избегне или поне да се намали болката.

Защо Вашият Neck боли след Sleeping

Не е лесно да се повярва, че за спане може да причини болка от всякакъв вид. Човек би очаквал да събуди чувството подмладени, а не кърмене на болка; особено в областта на шията. Има редица причини за това защо това се случва. Това са причините за болки във врата след спане:

1. схванат врат

Когато спим, тялото има тенденция да става твърд, защото на дълги часове на бездействие. Спящата в неудобни позиции може да повлияе на връзките и сухожилията. Мускулите на шията стават негъвкави, особено ако тялото остава твърд в позицията на спане болки във врата, с други думи, по-смешно или неудобно положение за спане.

2. Лош Sleeping поза е виновника

Най-честата причина за болки във врата от спи погрешно е вашата поза. Ако искате спането по корем, а след това може да се наложи да го зарежем веднага. Когато спите с лице към леглото, на врата е включено в екстремна ъгъл. Това със сигурност ще ви дам един неприятен болка, когато се изправи.

3. възглавницата си не може да бъде Вашият Pal

Хората прекарват много време и енергия се опитва да изберете правилната възглавницата. Не е малко постижение. Добрата възглавница е тази, която поддържа носа си, главата и гръбначния стълб в една линия. завоя на врата и главата неловко, ако възглавницата е твърде закръглена или прекалено тънък. Избор на възглавница, която ви помага да се запази здрава глава и шия позиция е важна.

4. вашия матрак увеличи Вашето Misery

Матракът спите също може да добавите към своите неволи. Ако използвате много мек матрак, тогава шансовете са, Arent поддържането на здрава позиция по време на сън. Това може да доведе до тялото ви да потънат в леглото, което, от своя страна, може да полегне гръбнака и раменете смутено. Във всичко това на врата ще трябва да понесе отговорността.

5. Бременност и шията неволи

Ако сте бременна, тогава болки в тялото не е нещо ново за вас. Възможно е да имате болки в шията, дължащи се на хормонални промени в организма. Тези болки могат да се успокоят малко. Но на третия триместър идва със своя дял в по-ниски болки в гърба, които очевидно се отразява на шията също. Добавено към това, една бременна жена се бори да намери удобна позиция да спят в. Това е по-лоша новина за врата.

Освен това, ако страдате от артрит или други хронични болки на шийката на матката или са имали някакъв вид нараняване на врата като камшичен удар, и т.н., а след това най-добре е да попитате Вашия лекар за съвет.

Начини за облекчаване на болки в шията от Sleeping

За да ви освободи от тази болка във врата, как да спи, трябва сериозно да се обмисли. С това и няколко други здравословни навици, споменати по-долу, можете да целунете болката и болки в шията сбогуване.

1. Спете по гръб

Shavasana или трупа поза на йога с двете си ръце, поставени на страната е най-добрата позиция да се избегнат всякакви болки във врата. Това гарантира, че на гърба и шията се поддържат на леглото, когато спите.

Когато в легнало положение, трябва да имате краката и ръцете си спокоен. Вратът трябва да е в съответствие с гърба и mustnt падне на двете страни.

2. Сънят на ваша страна

Това е още една подходяща позиция за спане. Тази позиция се гарантира, че на врата и гърба са в здравословна позиция и че няма никаква натоварват излишно шийните прешлени, с други думи, на врата си.

3. Избягвайте да държите ръката си на челото

Когато спиш с една ръка на челото си, мускулите на разностранни на шията и горната част на мускулите трапецовидни са неравномерно активирани. Това води до разместване както шията получава завъртян. Не забравяйте да не го прави, ако искате да се избегне схванат врат на сутринта.

4. Първи минути ракла позиция трябва да се избягва

В този случай, въпреки че мускулите от двете страни са еднакво активен, горните трапецовидни и шията мускулите са склонни да се засилят и да предизвика изтръпване. Много е вероятно, че ако спите в тази позиция, ще се събуди с болки и болки в шията.

5. Изберете подходящата възглавница

Възглавницата който използвате, може да направи всичко различно. Възглавница, който поддържа врата и е най-добрият. Тя трябва да бъде такава, че когато поставите главата си, освен това, с всяка промяна в позицията, възглавницата също трябва да променят своята форма. Също така, уверете се, че промените на възглавницата, ако тя започва да провисвания поради продължителна употреба.

6. Използвайте Специфични Възглавници

За тези, които спят на тяхна страна, се препоръчва да използвате възглавница, която е по-висока от врата надолу от главата. Използвайте добра врата възглавница, когато пътуват в самолети и т.н., за да подкрепят на врата и гърба.

7. Обърнете внимание на матрака

Превърнете матрак от време на време, така че да не започне да се срине само на едно място. Също така, обмен на вашия стар матрак за нов редовно, така че тя продължава да поддържа гърба и шията в здравословна позиция.

8. спи на стомаха е забранена

То може да бъде трудно да се изведнъж промените навика да спи на корема си. Но ще трябва да направи усилие да се коригира спален позиция в името на врата си.

9. за бременни жени

Ако спите по гръб, а след това подпирам възглавница или две под коленете си. Или ако предпочитате да спи на ваша страна, а след това поставете възглавниците между коленете си.

10. Morning Простира

Прости участъци или йога наистина може да направи разликата. Тя ще ви помогне да се отпуснете мускулите и ставите в тялото си и да ги направят по-гъвкави.

Естеството на болката и интензивността може да се различава от човек на човек, обаче, те са прости начини за по-спокоен сън и щастлива сутрин.

Сутрешните упражнения за облекчаване на схванат врат

Освен ако не е хронична болка или някаква друга сериозна болест, има малко, че упражненията не могат да се погрижа. А просто болки в шията може да бъде улеснен със следните упражнения:

1. Ръководителят Капки

Застанете прави и бавно пуснете главата си надясно. Продължавай да търсиш пред вас, докато правите това. Изчакайте 10 броя, а след това се повтаря в ляво. Повторете цялата последователност три пъти. Можете да се простират повече от отпадане противоположното рамо за всяка страна.

2. Предложение за нагоре и надолу

Стоят изправени. Спускайте бавно главата си и докосна брадичката към гърдите. Изчакайте 10 броя. На следващо място, наклонете главата си нагоре. Изчакайте 10 броя. Повторете три пъти. А малко по-интензивна версия е да се положат гърдите надолу върху леглото си, така че само главата ти е на ръба на леглото. Повторете движението нагоре-надолу три пъти.

3. през рамо

Застанете прави и гледаме напред. Бавно се движи главата си, за да прегледате дясното си рамо. Изчакайте 10 броя. Повторете в ляво. Повторете последователността три пъти.

4. Ръководителят врязва

Седнете направо с вашия гръб еректирал. Бутнете си главата и задръжте за 10 броя. След това натиснете докрай назад и задръжте. Не забравяйте да поддържате тялото си изправено. Повторете 5 пъти.

5. Ръководителят асансьори

Легни плосък върху постелка. Докоснете небцето ви или на покрива на устата си с език. Сега, като броите до 10, лекота брадичката към гърдите си. На следващо място, много бавно повдигнете главата от тепиха. Представете основата на черепа и си представете, че главата ти е огъване между ушите. Това помага да се простират на мускулите в задната част на врата. Задръжте за 10 броя и се отпуснете. Повторете това за около две минути. Бъде бавно.