Причината и как да се отнасяме корема затягане по време на бременност

Бременността е вълнуващ момент в живота жена но това, че носи със себе си много странни симптоми. Ако сте бременна, в някои дни, може да се почувствате стягане усещане в стомаха си. А затягане усещане в стомаха може да бъде неприятен, но това е често срещана. Можете да го опита от първото тримесечие на самата бременност.

Тя обикновено е признак за спонтанен аборт през първите седмици, преждевременно раждане, или нормални контракции. Това затягане усещане може да се задържи за последните няколко месеца от бременността. Ерес Всичко за него за това какво е и защо е възможно да изпитате в корема затягане по време на бременност.

Какво е корема Стягане по време на бременност?

Коремни затягане е абсолютно нормално по време на бременност. С напредването на бременността, Вашият корем може да се чувствате схванат. Както дни минават, дискомфорт може да ескалира като стомаха става твърд като скала. С стегнат корем през второто тримесечие, може да изпитате болка кръг сухожилие или остра болка в корема. В третата триместър, коремни затягане може да е признак на труда.

Коремни Стягане в началото на бременността (на първия триместър на бременността)

Коремни затягане по време на ранна бременност или през първия триместър, може да се дължи на различни причини, които са обяснени по-долу.

1. Разтягане

През първото тримесечие на бременността, а на жената матката се простира бързо да се направи място за развиващия се плод. Това може да доведе до остра болка или коремни спазми. В първия триместър, може да изпитате остра болка стрелба от двете страни на корема поради разтягането и удължаването на мускулите.

2. спонтанен аборт

През първото тримесечие на бременността, имате усещане стягане в стомаха и трябва да изпитате болка също, тогава тя може да е признак за спонтанен аборт. Ако затягане усещане в стомаха е, в действителност, симптом на спонтанен аборт, ще бъдат придружени от други симптоми като болка и спазми в долната част на гърба, зацапване или кървене, и преминаване на тъкан или течност от вагината. Внимавай за тези признаци, особено ако са по-малко от 20 седмици на бременността. Въпреки това, той е най-често преди 12-та седмица.

3. Запек / газ

Запек и газ е често срещан проблем по време на бременност и повечето жени страдат от това явление. По време на бременност, ако имате усещане стягане в областта на корема, тя може да се дължи на газ или запек. Може да имате болки в корема, която може да бъде много изтощително.

Коремни Затягането на втория триместър на бременността

Както тялото ви продължава да расте през второто тримесечие, болката пронизваща по стените на матката ще продължи прекалено, това се нарича кръг болка сухожилие. Както матката се разширява, кръглите ставните връзки, разположени по протежение на участъка на матката също, които могат да причинят болка. Може да изпитате още по-, ако се опитате да се огъват надолу или се опита да се изправи, след като седи за дълго.

През второто тримесечие на бременността, шансовете са, че стомахът може да се чувства здраво и неудобно поради Бракстън-Хикс контракции. Бракстън-Хикс контракции или практика контракциите могат да започнат най-рано през четвъртия месец на бременността. Тези контракции не са толкова болезнени, както действителната труда, но те се подготвят матката да бъде готов за раждането. Бракстън-Хикс контракции са много често срещани и причиняват дискомфорт и болка. Те често се появяват, когато правите секс или когато тренирате.

Коремни Стягане в напреднала бременност (на третия триместър на бременността)

Нарастващите плода и неговите движения са отговорни за коремна затягане по време на късната бременност. Тъй като коремна пространство се споделя от плода и вътрешните органи, корема издутини и участъци. Мазнината депозиран под кожата и се простира по-далеч. Стомашната проблема през последното тримесечие е и причината за затягането на стомаха. Въпреки това, ако затягането продължава по-дълго от обикновено, това може да е признак на труда.

Често срещани причини за стягане в стомаха по време на бременност

Една жена изпитва физическо неудобство по време на бременност. Това може да се дължи на безкрайни причини. Ако имате усещане стягане в стомаха, тя може да се дължи на следните причини.

1. Самостоятелна Плацента

Плацентата е подкрепата на живот за развиващия се плод. То се осъществява чрез плацентата, че бебето получава своята храна и хранителни вещества. Въпреки това, в някои случаи, дори и преди доставката, плацентата може да се откачи от стената на матката. В такива моменти, матката започва да става по-твърда, отколкото обикновено. Това води до затягане на корема.

2. натиска върху корема

Когато бебето в матката започва да нараства голям, матката оказва натиск върху корема. След това е, че корема се разширява, което го схванат. През 2 триместър, тъй като бебето расте околоплодната течност и автоматично увеличава която се разширява областта на корема.

3. газ и подуване на корема

Една балансирана и здравословна диета е задължително по време на бременност. Яденето погрешни видове храни може да доведе до газове, които могат да не се подува стомахът ви кара да се чувствате по-неловко и неудобно.

4. бебетата Движенията

Вашите малки, ритници и движения може да ви накара да се гъдел и giggly. Може да се чувствате добре и освободен на знаейки, че бебето се справя добре, но с всяко негово движение, корема може да се получи по-строг от външната страна.

5. Бракстън-Хикс контракции

Бракстън-Хикс контракции са подобни на труда контракции, но не е същото. Тези контракции могат да направят стомаха си много здраво и по-строги. За някои жени, Бракстън-Хикс контракции може да започне най-рано през второто тримесечие, а други могат да ги получат точно зад доставка.

6. свързани с бременността Проблеми

Коравина в корема може да бъдат причинени от бременност, свързани с усложнения като спонтанен аборт или извънматочна бременност (състояние, при което оплодената яйцеклетка себе имплантите в маточната тръба, вместо на матката).

7. наближава време за доставка

Контракциите и скованост в корема по време на което се очаква да дата на доставка може да бъдат трудни. Може да почувствате, че вие ​​ще да ражда, но тя може да бъде фалшива тревога също. Трябва да се научите да се прави разлика между Бракстън-Хикс контракции и действителната труда. За това време контракциите – Бракстън-Хикс контракции предимно последно за около 30 секунди до 1 минута. Освен това, те идват само веднъж или два пъти на час през целия ден. С промяната на позицията, твърдостта на корема и си отива. Въпреки това, че не е така, по време на раждането. разликата от време между две последователни контракции по време на раждането не е много и те да продължи по-дълъг период от време.

8. Преяждането

Много жени смятат, че по време на бременност, те трябва да следват старата идея за хранене за двама. Но това не е вярно. Ако ядете за двама по време на бременността, вие ще се окажете преяждане. Това, от своя страна, може да направи корема здраво и по-строги.

9. Запек

Запекът е много често по време на бременност. Това не се дължи на нездравословен начин на хранене. Това е така, защото на матката натискане на червата. Освен това, добавя освобождаване на прогестерон в организма забавя стомашно-чревния тракт и по този начин една бременна жена може да се чувства запек. Запекът може да направи стомаха си схванат и трудно.

Лечение за Коремни затягане по време на бременност

Ако стомахът ви се чувства здраво и по-строги по време на бременност, тук е това, което можете да направите.

  • Ако тя е лека форма на коремната затягане, пие много вода и фрешове, за да пазят себе си хидратирани.
  • Понякога, как си седи или стои реши появата на Бракстън-Хикс контракции. Ако изпитвате, докато седнало или изправено положение, се опита да промени позицията си. Сложете си краката нагоре или легнало положение.
  • не стават от стол или легло твърде бързо. Отделете малко време, за да го направят.
  • Консултирайте се с вашия лекар и да получите себе си масажира добре.
  • Вземете топъл душ или вана. Вие също може да се използва топла вода торби или възглавници.

Тези мерки за отстраняване начало ще облекчат скованост в корема. Ако сте по-малко от 37 седмици бременни и забележат симптоми на преждевременно раждане като кървене, повишено налягане в таза, или непрекъснато изтичане на течност от влагалището, незабавно се свържете с Вашия лекар. Отделно от тези симптоми, вие също трябва да говорите с Вашия лекар, ако сте имали 4-6 контракции на час.

Когато трябва да се свържете с лекар?

Трудният корема по време на бременност може да се дължи на редица причини. Въпреки това, трябва да се обадите на лекар, ако:

  • Плътността в корема по време на бременност става все по-силен и болезнен.
  • Трудно ви е корема по време на бременност и изпитвате затруднения в дишането.
  • Ако плътността се среща повече от четири пъти на час.