Природни решения за Holiday Стрес

Повечето от нас знаят от личен опит, че празниците могат да са толкова стресиращо за един от комфорт и радост. По-голямата част от американците се подчертае, над поне някои аспекти от началото на сезона. В подаръци, страните, пътуване, и семейството или може би липсата на тези неща могат да направят празниците поразително стресиращо или тъжен.

Здравните последствия от стреса

Хронична или прекомерно стрес има значителни вредни въздействия върху физическото и психическо здраве. Той причинява несполучлива адаптация на реагиране първичен стрес на тялото – хипоталамо-хипофизо-надбъбречната ос – които след това разрушава метаболизъм; имунната, нервната система, и хормонална функция; и още. Хроничният стрес може да предизвика или да влоши депресия и тревожност, емоционалното хранене, наддаване на тегло, и поведение на пристрастеност.

Елиминирайте Стресори

Двете основни правила за справяне със стреса са да се намали излагането си на стресови фактори, когато е възможно, и да предприемат активни стъпки, за да се справят с неизбежния стрес не можете да контролирате. По-долу са изброени често срещани причини за почивка на точки на напрежение.

Топ 13 ваканционни стресори на

 1. Липса на време
 2. Липса на пари / получаване в дългове
 3. Комерсиализъм или свръх
 4. Натискът на даване или получаване на подаръци / пазаруване подарък
 5. Тълпи и дълги линии
 6. Придобиване на тегло / предизвикана от стрес хранене и консумация на алкохол
 7. пътуване
 8. Семеен събиране / виждам някои роднини
 9. Houseguests
 10. Работете стрес / работа-семейство баланс / получаване на свободно време
 11. Планиране и изпълнение на хранене и партита или пазаруване на храна, готвене, почистване
 12. Неспособност да бъде със семейството и приятелите
 13. самота

Така че, който ваканционни стресори са ви впечатлили, и кои от тях може да ви се премахнат? Ето няколко примера:

 • Твърде много да се направи? Изберете мъдро, план, приоритет и да делегира, но най-вече, не забравяйте, че това е добре да се каже не.
 • Не мога да си го позволят? Задаване на бюджет, обединяване на ресурсите, за да купят подаръци група, привлече имена от шапка, или да даде ръчно изработени подаръци или дар от време.
 • Бъди реалист. Вие ще бъдете разочаровани, ако не държите на вашите очаквания реалистично и да се съсредоточи върху това, което е наистина важно за вас.
 • Lonely? Ако не разполагате семейството или с приятели, за да бъде около, присъства на местния ваканционни концерти и събития в общността, да видим дали всички колеги са без ваканционни планове и имат potluck, или да прекарате времето си даде на някой друг в нужда от доброволчеството. Ако сте далеч от семейството си, опитайте креативни начини да се свържат като видеоклипове или Skype.
 • Hate тълпи? Пазарувайте онлайн и да бъде доставен до вашата врата.
 • Трудно е семейство? Нека аргументи отида, пеша, да си починат и да практикуват приемане и без критика. Разбира се, ако семейството ви е наистина обидно или нездравословен начин за вас, да откаже да прекарват времето си с тях.

практика релаксация

За стресори, че не може да се избегне, опитайте се отдръпна и релаксираща. Има стотици техники за релаксация и десетки намаляващото стреса начин на живот практики, които можете да избирате. Няколко примера:

 • Изтегли безплатно кратко, медитация, прогресивна релаксация, дълбоко дишане, или управляеми образи упражнения.
 • Опитайте се да поддържате редовен график упражнения.
 • График някои каросерия или енергийна работа.
 • Направете кратка, бързо ходене или направят някои пози от йога.
 • Подкрепете вашите надбъбречни жлези, като Б-комплекс витамини и витамин С.
 • Извършва здравословни закуски, които включват протеини, като ядки, за да поддържате нивото на кръвната захар стабилно и помагат за предотвратяване на глад.
 • Практика внимателност, доброта, или хумор.
 • Обърнете внимание на гледките и звуците около вас, обадете се на стар приятел, или да предприеме дълбоки вдишвания.

Обърнете Natural Chill Pill

Ако нищо друго не и имате нужда от незабавна помощ стрес, винаги можете да вземете естествен хлад хапче, билков екстракт или естествена добавка с бързодействащите против тревожност ефекти. Три от нашите фаворити за бърза релаксация, без упойка, са:

 • L-теанин (200 мг)
 • Kava кава корен екстракт (стандартизирани до 30% kavalactones 250 мг)
 • GABA (250 мг)

Чрез идентифициране на ваканционни стресори, които са специфични, лични тригери за вас, и с помощта на някои практически стратегии и природен лечебни техники, може дори да намерите мир и радост в тази година празничен сезон.