Ползите стойността и здравословни хранене на мляко

Млякото е широко консумирани в Индия. Можете да сте сигурни, че детето ви има една чаша мляко всеки ден; Понякога, когато пиете твърде обикновена или да го добавите към своя чай. Мляко за пиене, има различни ползи. Пиенето на мляко е ключът към изграждането на здрави и силни кости. Така че, да разберете защо пиенето на мляко е толкова важно. Прочетете, за да разберете ползите от него.

Хранителното съдържание в млякото

По-долу сме се направи сравнение между три различни видове мляко, плюс някаква стойност мляко информация за хранителната стойност на крави мляко, биволско мляко и козе мляко.

Как може да се възползват Мляко вашето здраве

Ако didnt вярваме, че отнема много мляко е добре за вашето благосъстояние и физическо / психическо здраве, а след това тук сме храненето двойка мляко факти в подкрепа на това.

1. Тя ви помага да отговарят на вашите нужди от хранителни вещества

Само на 8 унция порция мляко в вашата храна е достатъчно, за да получите дневната си доза витамин D, калций и витамин Б12 – трите основни хранителни вещества, от които се нуждаете. Млякото също ви дава други основни хранителни вещества като минерали, протеини, антиоксиданти и здравословни мастни киселини.

2. държи ви здравословно

Млякото не е обикновен напитка. Терес причина спортисти и други хора се кълнат в него. Той има всички девет незаменими аминокиселини, което го прави пълен протеин напитка. В случай, че не знаех, хранени с трева краве мляко дори съдържа спрегната линолова киселина и Омега-3 мастни киселини, и двете от които са докладвани за осигуряване на множество когнитивни и физически ползи за здравето.

3. Той укрепва костите

Калций е основен хранителен елемент, която е необходима за здрави и силни кости. Един 8-унция чаша мляко, като по този начин срещата си RDA за този хранителен лесно без плънка стомаха. Мляко и други млечни продукти също пречат на костни заболявания като остеопороза. Консумирането на мляко може да попречи на това заболяване. Млякото и млечните продукти съдържат калций в обилно количество и могат да засилят вашия мозък. Ако сравните биволски млека стойност хранене с краве мляко, Вие ще намерите първата има повече съдържание на калций присъства в него.

4. помага да запазите Вашите еритроцитите Връщане

Витамин B-12 дефицит е един от най-честата причина за анемия, лоша памет, а понякога дори сърдечни проблеми (в тежки случаи). Освен производство червените кръвни телца и транспорта на кислород към нервните тъкани, този хранителен елемент е от съществено значение за цялостното благосъстояние. Казано по-просто, не мога да живея без B12. И мляко и други млечни продукти могат да отговарят на вашите изисквания на калций.

5. Вие Дава Витамин D

Витамин D е известен като витамин слънчева светлина. Това е мастноразтворим витамин, който помага в усвояването на калций и поддържа имунната система. Липсата на витамин D в тялото ви може да повлияе на здравето на костите. Но не се притеснява, защото може да ви помогне да отговарят на вашите изисквания витамин D. Млякото е отличен източник на витамин D; тя също така регулира усвояването на калций и фосфор в организма, и двете от които са необходими за здрави и силни кости. Освен това, витамин D е известен също да се предотврати депресия, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, както и увеличаване на загуба на тегло.

6. поддържа сърдечното здраве Връщане

Мляко предотвратява и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Млякото е отличен източник на конюгирани киселини линолова киселина и омега-3 мастни които помагат за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет също.

7. Можете градина с протеин

Протеинът е важен елемент, който помага за изграждането на чиста мускулна маса и да помогне на човек, по-бързо възстановяване след тренировка. Също така е от съществено значение за производството на хормони в организма. И ерес изненада – мляко дава 8 грама висококачествен протеин само с 8-унция сервиране. Ако се чувствате гладни през цялото време, да добавите богати на протеини храни за вашата диета, особено мляко.

8. Тя може да помогне депресия Away

Мляко за пиене, може да ви помогне в производството на серотонин хормон в тялото си; серотонин хормон е свързан с настроението и съня. Дефицитът на витамин D е свързан с депресия и умора, но пиенето на мляко може да помогне, тъй като тя отговаря на вашите изисквания Витамин D. С мляко за пиене, можете да запазите Недостигът на витамин D в залива и по този начин депресия.

9. Поддържа енергийните нива висока

Млякото е едно страхотно източник на рибофлавин. Рибофлавин помага на тялото ви да произвежда повече енергия, като се счупи въглехидрати, протеини и мазнини. Тъй като е водно-разтворим витамин, имате нужда от него всеки ден. Той също така помага пренасят кислород до различни вътрешни органи и по този начин да ги съхранява функционира.

10. Отговаря на калории Изисквания

Това не, е за хората, които имат проблеми яде много. Ако трябва да се отговори на дневните нужди от калории, но не успяват да го направят, защото на вашите хранителни навици, а след това да пие мляко. Млякото може да ви осигури калории и поддържането на добър баланс на други хранителни вещества.

Предпазни мерки, които Помислете, докато консумират мляко

Уверете се, че вземете следните предпазни мерки, преди да отнема мляко.

1. Отидете на растителна основа

Ако сте веган или непоносимост към лактоза, тук е добрата новина – има растителна основа опции там. Можете да се откажете за бадемово мляко, соево мляко, кокосово мляко и кашу мляко.

2. Ограничете консумацията

Просто, защото млякото е здрав и е и мощно хранителни вещества не означава, че трябва да се пият твърде много мляко. Умереността е ключът, защото тя не се опаковат съдържание на мазнини и ако се опитвате да отслабнете и да се изгради мускули, да проследявате колко консумират въз основа на информация за хранителната стойност.

3. Дръжте здравето на храносмилателната система Връщане

В по-стари времена, краве мляко, който сте посочили, с много добри към червата здрави бактерии. Но с появата на пастьоризация практики, всички добри неща се отстранява, което означава, че не се отчетените храносмилателни ползи. Също така, по-високо съдържание на мазнини в млякото, за да изберете го прави трудно за тялото си, за да я обработва.

Мляко предлага различни ползи и ви помага да останете във форма и активни. Тя ви дава дневната си доза енергия и доставя на тялото си с основни хранителни вещества, от които се нуждаете. Добавянето на една чаша мляко за вашата храна не само ще ви накара да бъдат здрави и силни, но тя също така ще подобри настроението ви и ще ви държи в добро здраве. Така че, изпийте чаша мляко на ден и останете във форма.