Ползите от каране на велосипеди ежедневието и защо трябва да го направя

Колоезденето е една дейност, която комбинира безкрайно забавление с много упражнения за тялото. Тя ви отвежда от точка А до точка Б, докато изгаряте калории и ви дава добра кардио тренировка. Ако обмисляте предприемането колоездене, ето някои интересни неща, които трябва да знаете за това.

10 невероятни ползи от Колоездене, че всеки трябва Реап

Ето някои ползи за здравето на колоезденето упражнения, които трябва да бъдат принудени да използвате вашия велосипед повече.

1. Популяризира Здраве и изгражда мускулите

Едно от предимствата на колоезденето дневно е, че тя е пълна тренировка тялото, тъй като включва използването на всички мускули, започвайки от ръцете до краката. Тя помага на изгаряне на мазнините, насърчава изпотяване и дава добра кардио тренировка за всеки, който цикъла в продължение на повече от 20 минути. Тъй като има различна устойчивост участва в колоездене, тя също така насърчава изграждането на мускулите, които укрепват краката, гърба и раменете. Увеличаването на мускулната маса и подпомага изгарянето на повече мазнини, дори когато в покой.

2. Насърчава психично здраве

Безспорно установено е, че хората, които редовно упражняват обикновено имат добро психическо благополучие. Едно изследване показва, че хората, които имат активен начин на живот, включваща упражнения от различен вид, включително колоездене отбелязаха 32 процента по-висока от заседнал начин на физически лица. Упражнение има ефекта на повишаване на настроението чрез освобождаването на ендорфини, които са естествени болкоуспокояващи на тялото трябва да се лекува. Тези химикали повишат настроението ни и да ни помогнат да се чувствате добре през целия ден. Колоездене на открито също така е полезно за хора, които страдат от депресия.

3. помага при отслабване

Когато става въпрос за загуба на тегло, по математика е съвсем проста. Ако се изгарят повече калории, отколкото консумира, ще отслабнете. Когато сте с велосипед за загуба на тегло трябва да знаете, че колкото по-напрегнат колоездене е, толкова повече ще изгори. Колоездене в провинцията ще ви помогне да изгорите някъде между 400-1000 калории в зависимост от това колко време сте в него и трудността на терена. Опитайте с велосипед на различни места всеки ден за едно ново предизвикателство за тялото си и да изгори повече калории.

4. намалява стреса

Стресът е причина за редица заболявания сред хората. Това води до увеличаване на теглото, диабет, астма, безпокойство, храносмилателни проблеми, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, депресия и много други. Колоездене е добра работа, че ви помага да победим стреса като същевременно се подобри физическото си благополучие. Работата за велосипедни разходки в провинцията с промяната на природа и красиви нови възгледи има положителен ефект върху настроението ви и намалява стреса.

5. Подобрява мозъчната функция

Колоездене на открито включва координирането на ума и тялото с умения за части от секундата за вземане на решения. Езда и изисква от вас да остана фокусиран и да обърне внимание на всичко, което се изпречи на пътя ви и по този начин стартира за мозъчната функция. Тази дейност изглежда взискателни от външната страна, но в действителност тя е много ефективна при изчистването на ума, за да ви помогне да се отпуснете. Тя също така насърчава растежа на нови клетки в хипокампуса част от мозъка, което допълнително ви предпазва от невродегенеративни заболявания.

6. Подобрява Фитнес

Редовен колоездене помага да се поддържа общо физическо. Езда на планински терени или равнини работят всичките си мускули, за да изгори на околната мазнини. Най-доброто упражнение колоездене за намаляване на корема е да отидете офроуд по черен път, така че работи на коремните мускули и изгаря мазнините. Колоездене също подобрява издръжливост, гъвкавост, капацитета на белите дробове, якост на костите, и мускулна маса. За разлика от другите форми на тренировка, колоездене, не се чувствам като вие поставяте усилия в упражнение, тъй като всички мускулни групи в тялото са склонни да работят в координация.

7. спомага за подобряване на съня

Тя shouldnt да ви изненада, че след една добра тренировка сесия, можете да спите по-добре. Физическата годност е пряко свързано с качеството на съня, и велосипед всеки ден спомага за добър сън. Той е особено ефективен при тези, които имат безсъние и водят заседнал начин на живот. Въпреки, че най-доброто време, за да отиде на разходка, е вечерта, каране на велосипед по всяко време на деня е чудесно за ви помага да заспите.

8. Това е отлично средство за пътуването до работното място

Има редица ползи на велосипед, за да работят. Да започнем с това, колоездене до работа е здравословно. Можете да получите много упражнения на път за работа, която също има допълнителна полза на запазване на ума си остър и нащрек през целия ден. Всеки ден пътуват на моторно превозно средство може да се консумира голямо парче от парите си под формата на разходи за гориво и да не говорим; замърсява околната среда. И накрая, ако сте в претъпкан град, пътуване чрез велосипед може да бъде по-бързо от обществения транспорт или кола, докато няма да бъдат възпирани от трафика.

9. Изгражда социалния ви кръг

Ако често пътуват за велосипеди, там един добър шанс, ще се сблъскате с единомишленици. Колоездене клубове са чудесно място да се срещнат с нови хора и да развиете своя социален кръг. С велосипед със стари приятели също е добър начин да има много време с хора, които са ви близки.

10. Подобрява общата производителност

Колоездене освежава ума си всеки ден и поддържа тялото здраво. И двете неща допринасят за по-добро чувство за благосъстояние и повишаване на производителността, дали е по време на работа или училище.

Съвети за безопасност, за да разгледа, докато Колоездене

Подобно на всички други упражнения, има съвети за безопасност, които трябва да имате предвид.

  • Invest в добро предпазни средства като каска, лакътя и коленните охрана. Вие ще трябва да го.
  • Носете дрехи влакна на високотехнологични предназначена за колоездене. Тя премахва потта по-добре, а материалът е обикновено отразяващ, правейки ви по-видими за другите на пътя.
  • Купете си велосипед с добро окачване и широките гуми, които сцепление на пътя добре.
  • Използвай подковата седла за по-добър комфорт и да преразпределят натиск от страна на бедрата. Настройте височината на дръжката и седалка за правилното поза.
  • Избягвайте слушане на силна музика по време на път.
  • Следвайте правилата за движение по пътищата.
  • Бъдете внимателни, всеки път, когато вземе завой или да преминете алеи. Винаги използвайте сигнали с ръце.
  • Винаги носете достатъчно вода с вас.
  • Използвайте светлоотразителни стикери или инсталиране на светлина Строб в гърба.
  • Внимавай за коли, които отбий пред вас; те биха могли да отворят вратите си без предупреждение.

често задавани въпроси

1. Колко трябва да Cycle Ежедневно за най-добри резултати?

Времето, което ще трябва да прекарат колоездене зависи от това колко смятате да изгори чрез упражняване всеки ден и какво приема на калории е. Средно, един час на колоезденето е достатъчно добър за повечето хора да получат ползите за здравето от упражнението. Спокойно и редовно каране на велосипед изгаря около 300 калории на час, и се смята, че изгарянето най-малко 2000 калории на седмица през упражнение е полезно за здравето. За тези, които не могат да направят един час, ползите за здравето на велосипед 15 минути на ден строго е достатъчно, за да бъдат здрави.

2. Колоездене Versus Спринт, което е по-добро?

И двете колоездене и бягане даде тялото добро упражнение и работят различни набори от мускули. Въпреки това, работещ е високо упражнение въздействие и по-напрегнат от организма и не е подходящ за всички. Колоезденето е по-нежен начин да се изгарят повече калории всеки ден в сравнение с тичане.

Колоездене е високо ефективен упражнение, което е едновременно забавно и подпомага изгарянето на много калории. Редовен колоездене има множество ползи за здравето, които перфектно упражнение за хора от всички възрасти прави.