Ползите за здравето на изкачване на стълби

Движение е съществена част от живота ни, и всеки трябва да се опита да получи най-малко 25 минути упражнения всеки ден, за да останат в добро здраве по-дълго. Човешките същества не са направени за заседналия начин на живот. Макар че има много зали, които имат най-добрите професионални оборудване и пространство, за да получите в добра тренировка, можете да спестите време и пари и просто работят у дома си. Можете да използвате нещо толкова просто като по стълби, за да получите голяма тренировка. Не само, че е много проста, но също така има много предимства.

Какви са ползите за здравето на изкачване на стълби?

Ето и някои предимства на изкачване на стълби като упражнение:

1. Отслабване

Определено няколко предимства на изкачване на стълби за загуба на тегло. Просто отидете нагоре и надолу по стълбите, за най-малко пет минути всеки ден, за да получите в една добра тренировка и да помогне на тялото ви да хвърли излишните килограми и ще ви даде енергия.

2. Тонове Органа

Вашето тяло и издръжливост ще се подобри, както можете да получите в навик за изкачване на стълби. Мускулите ви ще започнат да се тонизирана и формата на тялото ви ще стане по-твърдо и по-добро. Когато става въпрос за изкачване на стълби, на 20 минути трябва да бъде вашата цел всеки ден.

3. Добре е за кръвно налягане

Изкачване на стълби осигурява по-добро здравето на сърцето и кръвното налягане, тъй като помага да се отпуши артериите. Това в крайна сметка ще се подобри сърдечната честота и увеличаване на цялостното ви здраве с по-добър приток на кръв.

4. Намалява риска от смърт

Изкачване на стълби осигурява такова добро упражнение за тялото, че цялостното ви здраве има тенденция да се подобри. Просто се започне бавно ще гарантира, че скоро се образува навика изкачване на стълби, получаване на дневния си упражнения и намаляване на ставката на смъртност.

5. психично здраве

Дори умът бива освежени, докато тялото Ви помпи кръв и ще получите адреналин от прост акт на изкачване на стълби. Рискът от развитие на психични проблеми залезе драстично. Стрес и тревожност, няма да бъде в състояние да изглежда толкова силна, след като тялото ви е в по-добра форма.

6. Изгражда Stamina

На първо място, може да изпитате схващане на краката и болка, но колкото повече се придържаме към нея, толкова по-добре вашата издръжливост ще се превърне в дългосрочен план. Вие скоро ще намерят себе енергични и способни на много повече от вас, че е възможно, когато става въпрос за физически дейности.

7. Диабет

Изкачване на стълби подобрява кръвното налягане и кръвната захар и помага да се поддържа симптомите на диабет в залива. Всяка слабост, че проблемът носи със себе си ще бъде отменена, ако сте в крак навика изкачване на стълби.

8. Бори Главоболие

Проучванията показват, че изкачване на стълби ще имат добри резултати, когато става въпрос за борба срещу страховитите главоболие. Това е така, защото той подобрява общото притока на кръв, което го прави трудно за възела, за да се образуват в тръжните нерви, които причиняват главоболие.

9. Без допълнителни разходи

Избирайки да изкачва стълби, вие получавате предимствата на тялото да работят, че можете да получите във фитнеса – само, че не плащат нищо. Изкачване на стълби е удобен и може да се направи в къщата или апартамента си комплекс, без изгаряне на всички дупки в джобовете си.

Задължително 10. Не Skill

Някои хора смятат, че е трудно да се работи, защото не са сигурни дали те са в състояние да се движи, необходими. За изкачване на стълби, вие нямате никакви такива мисли или страхове. Лесно е и всеки може да се възползва от изкачване на стълби всеки ден, стига те да не страдат от проблеми с краката си.

 

често задавани въпроси

За тези, които искат да знаят повече, ето някои често задавани въпроси за изкачване на стълби като упражнение.

1. Колко стълби е една добра тренировка?

Въпреки, че изкачването на стълби е отлична тренировка, трябва да се стремите колкото можете. Недейте просто да се изкачи едно стълбище и се очаква да има разлика. Започнете с четири стълби и се опитват да се стреми към осем полети всеки ден. Това ще гарантира, че ще имате подходяща работа там, където мускулите ви наистина ще се чувстват работата. Опитайте изкачване на стълби 2 в момент, за още по-интензивна тренировка.

2. Дали разхождаше Bad за колена?

Понякога, изкачване на стълби може да бъде отговорът на вашите проблеми в коляното, но друг път, тя може да стане по-лошо. Вашият лекар ще знае колко много може да се справи, така че не забравяйте да го спомена за тях. Ако не разполагате с всички основни медицински проблеми с коленете си, трябва да има никакви проблеми с изкачване на стълби за упражнение.

Ако сте човек, който преди това е имало или в момента има малък проблем с коляното, може да искате да се консултирате с вашия лекар преди да решите, че искате да включите този вид дейност в ежедневието си рутинно упражнение. Дори ако проблемът изглежда малък, прекалено голяма тежест върху коленете или твърде много активност може да влоши състоянието, което го прави по-лошо. Ако Вашият лекар Ви каже, че е добре, можете да започнете да упражняват по изкачване на стълби.

3. е изкачване на стълби Better Than бягане?

И двете работят и изкачване на стълби са страхотни форми на упражнение. Те са прости, и те ви даде много предимства. И все пак, изкачване на стълби, изглежда, има още няколко предимства в сравнение с тичане, тъй като изпълнява определени задължения по-добре. Изкачване на стълби може да ви помогне да губят повече калории, отколкото работи, и това също ще помогне за укрепване на долната част на тялото.

Изкачване на стълби доста много сили на организма в борбата срещу гравитацията и се движат нагоре, носи на гърба на тялото си с него. По този начин можете да изгори повече калории, отколкото би по време на движение. Друга причина, поради изкачване на стълби е толкова много по-полезно от тичане е така, защото на достъпността на района.

Това не е толкова лесно да се намери ивица земя, където можете да стартирате в мир, без опасност от удар от превозно средство или някои други проблеми. Стълби са доста много достъпна за всеки и всички, тъй като те са там в жилищни сгради, работни места и всяка сграда, която разполага с асансьор. Стигайки дотам, че да се избере да се изкачи стълбите вместо с асансьора е чудесно начало на вашето изкачване на стълби упражнения, и изкачване на стълби назад могат да добавят промяна в рутината и да я направи по-голямо предизвикателство.

4. Кой трябва да се избягва изкачване на стълби, като форма на упражнение?

Тези, които страдат от бедрото или коляното проблеми и тези, които имат остри сърдечни заболявания трябва да се въздържат от изкачване на стълби, като форма на упражнение. Ако имате треперещи крайници, трябва също да се избегне този вид упражнения, тъй като има повишен риск от падане и себе си ранени. Всеки, който страда от някой от тези проблеми трябва винаги да се консултират със своя лекар за повече съвети за тази форма на упражнение. По-добре е да се избегне вземане на проблеми по-лошо.

5. да от полза, за да изкачва стълби по време на бременност?

Изкачване на стълби по време на бременност определено идва с рискове. Най-голямата е, че може да се спъне и да падне, което би било катастрофално. Изкачване на стълби по причини, ден за ден е разумно, но когато се опитвате да използвате стълбите като форма на упражнение, става много рисковано, когато сте бременна.

Като започнете да растат по-големи, си център на тежестта ще се промени, което го прави трудно за вас да продължава напред, нагоре и надолу, толкова лесно, колкото може би сте някога били в състояние да. Най-добре е да се избегне този вид упражнения, за да се избегнат рисковете, свързани с падане, което би могло да доведе до спонтанен аборт или проблем, който може да се появи по-късно по време на бременност или след раждането.

Макар да изглежда хубаво да ходя на фитнес, за да разбере, че понякога е по-практично и полезно да се работи с това, което имате. Всеки има стълби в някаква форма и може лесно да се включи катерене упражняване на стълбището в тяхното ежедневие. Само тези, които имат реални медицински причини да не трябва да го избегне. Изкачване на стълби е още по-полезно от тичане, така че, ако не сте особено голям фен на работа, можете да се обърнете към този удобен начин за упражнения, за да ви помогне да сте се побере, губят тегло и тонус на тялото.