Опасно ли е да спя бързо след хранене

Повечето от нас обичат да се насладите на нашите следобед сиеста след обяд, или ние обичаме да се насладите на лека закуска късно вечер преди лягане в продължение на целия ден. Често може да се чудя дали това е добре да се повтаря, след като ядат. Няма съмнение, че ние често се чувствате сънливи след като нашите ястия, но това означава ли, че трябва да се изравнят по някакъв сън или трябва да всъщност се изчака известно време, преди да дремят? Е, това не може да е добра идея да задрямвам след хранене вашата храна. Спящата веднага след консумиране на храна може да не е добро за тялото си.

Защо ние обикновено се чувствате сънливи след хранене

Веднага след като се нахраним вашата храна, мозъкът ви сигнализира органите да започнат храносмилане на храната. Кръвообращението става все по-концентрирана около храносмилателната система. Промяната в интензитета на кръвоснабдяване засяга мозъка също. Тази кръв лишаване на мозъка може да ви накара да се почувствате сънливост или сънливост.

Как ли Спящата непосредствено след прием въздействат върху здравето?

Вашето тяло е идеално необходима за смилане на храната, която консумират, за да се получи енергия, а тя може да го направи, ако седите в изправено положение. Въпреки това, когато дрямка след хранене, не се позволява на тялото ви да изпълнява тази функция, което води до някои от следните неща:

1. Това може да доведе до натрупване на килограми

Веднага спи след хранене може да доведе до увеличаване на теглото. Това е така, защото тялото ви се нуждае, за да изгори калориите, които се консумират от храна, но вместо това, да спите, което означава, тялото ви ще се съхранява тези калории. Излишък количество калории в организма води до увеличаване на теглото. С една дума, да спи след хранене ви кара да се мазнини.

2. може да се предизвика киселинен рефлукс

Киселинен отлив е състояние, когато съдържанието на стомаха са изтласкани обратно в хранопровода. Киселина обратен хладник предизвиква усещане за парене в гръдния кош. Това се случва, когато спя скоро след хранене храната си.

3. Това може да причини проблеми с храносмилането

Ако спите веднага след хранене на обяд или след вечеря, храната не се храносмила правилно. Хаотичен храна може да предизвика храносмилателни проблеми като газове, киселини в стомаха, киселини, газове, подуване на корема и т.н.

4. Това може да доведе до инсулт

Спящата незабавно публикуване като храна може да увеличи шансовете си за страдание инсулт. Това е така, защото хаотичен храна, може да доведе до дисбаланс в нивото на кръвната захар и кръвното налягане, и в крайни случаи, това може да доведе до инсулт също.

Колко дълго трябва да изчакате, за да отида да спя след като храна?

Препоръчително е, че трябва да оставите тялото си смилане на храната, която сте яли преди да натиснете бутона за дрямка. Въпреки различните хранителни продукти може да има различни периоди от време, за да се усвоява, е добре да се изчака най-малко 2 до 4 часа, за да подремне, след като сте имали вашата храна.

Bedtime закуски, които са здрави за вас

Въпреки, че това не е добра идея да дъвча нещо точно преди лягане си, понякога, внезапни болки от глад може да ударят и ние може да искате да хапнете нещо. Предлагаме ви да се яде нещо здравословна и питателна, вместо да трупат върху безполезни калории. Ето някои здравословни препоръки, които можете да използвате, за да се ограничи, която се нуждае от похапването късно вечер:

  • Чаша топло мляко с мед е здравословен избор, и вие ще спите добре също.
  • Чаша нискомаслено кисело мляко е лесно на корема, както добре.
  • А пълнозърнест бисквита с фъстъчено масло е идеален да се сложи, че ръмжи стомаха да си почине.
  • Чаша пълнозърнест зърнени култури с нискомаслено мляко.

Ако глада нападатели в странен час, това са някои закуски, които можете да хапнете, без дори да се замисля. Избягвайте мастни, пържени или калорични-гъста храна, тъй като не може да бъде само усилено върху храносмилателната система, но те могат да причинят проблеми със съня също.

Дали яденето на твърде късен повлияе на съня?

Храни и сън има много сложен, но интересен връзка. Някои храни могат да предизвикат силен сън и да ви накара да спя като бебе. Тогава там са храни като шоколад, енергийни напитки, сода, и т.н., които могат да ни държат будни, ако се консумират преди да дремят. Ето защо, ние наистина трябва да бъдат внимателни за това, което ядем в близост до лягане, защото може да се отразяват пряко върху съня ни. Също така, ако консумирате храната си точно преди спане, има голяма вероятност, че може да страда от пристъп на киселинност или киселини в стомаха, което ще се отрази това колко добре се спи.

Има хора, които не могат да се чувстват засегнати изобщо от това, което те консумират близо до лягане, но това със сигурност не означава, че те трябва да ядат каквото си искат, защото сънят им не е да се разстрои. Е, въпросът не е сън, но това е за храната, която не е да се усвоява. Следователно, спи след всяко хранене или в легнало положение след хранене въобще не е препоръчително.

Важно е, че те оставя значителна разлика между времето си храна и час дрямка. Яденето на здравословна и питателна храна преди лягане, като се избягват нездравословни храни и изборът на правилните среднощни закуски са някои от добрите неща, които можете да направите за добър сън и добро здраве. Въпреки това, ако се сблъскате с някой киселини в стомаха, киселинен рефлукс или който и да е въпрос, свързана със съня, ние Ви предлагаме да видите Вашия лекар и да се провери веднага да се изключи всяко медицинско състояние.