Някои от причините, поради които трябва да ядат тъмен шоколад

Черният шоколад вкусна е форма на шоколад, който има по-високо съдържание на какаово масло, както и много по-малко мляко, отколкото други видове вкусни шоколад. Федералното правителство, а също и пазарни критерии на точно какви елементи могат да бъдат идентифицирани тъмен шоколад вкусна варират от народ, както и на пазара.

Какви са Антиоксидантите?

Антиоксидантите са химикали, които се избегне окислението на различни други съединения. За да се опрости това, да предположим, на водна линия, която започва да се установи ръжда по в дома. Постепенно това ръжда със сигурност ще продължи да се развива в състава, докато малко или никаква вода може да поток чрез. След това, можете да включва корозия отстраняване на водната линия, както и тя започва да се премахне натрупването следователно повишаване на кръвообращението. Помислете си артерии като водната линия, както и антиоксиданти като почистване на корозия.

Полифенолите са основният класификацията на растителна основа антиоксиданти. Има няколко подкласа на полифеноли, които включват флавоноиди, който допълнително има подкласове. Сред тях са флаваноли, които се състоят от мощен катехин и епикатехин. Епикатехин (мислех за да бъде най-полезен антиоксидант) е силно напоени след използването на флавоноиди, богати на вкусни шоколад.

Да не би всички тъмни шоколади произведени еднакво?

Не всички тъмни шоколади са едни и същи. Тъй като какао на прах се състои от всички антиоксиданти, толкова по-висока степен на шоколадови твърди вещества (комбинация от какао и какаово масло), толкова по-голяма степен на полифенолни антиоксиданти обикновено. Освобождаването от това правило е тъмен шоколад вкусни, че се изхвърлят. Това предполага, че тя е рафинирана с основа за подпомагане на премахване на горчивината. Това, обаче, се отървава от по-голямата част от здравословна и балансирана антиоксиданти. Като цяло се счита, че една тъмна вкусни шоколад, съдържащ степен на 70% или повече какао ще предостави най-добрите уелнес ползи.

9-те причини, поради които трябва да се консумират повече от 70% какао черен шоколад:

  1. Cacao има най-високата цел на флавоноидни антиоксиданти от всякакъв вид на растителна основа храни, отглеждани на нашата земя. Това е потвърден от базата данни на USDA за флавоноиди уеб съдържание на избраните храни, която стартира през 2007 г., в допълнение към най-високата възможна стойност ORAC. Oxygen Radical Абсорбцията Възможност (ORAC) е по-голямо в сравнение с какао нищо друго. Това е цялостното на кислородни радикали, които тялото счита в от определена храна.
  2. Намалява лошия холестерол (LDL). Полифенолите, основната група на мощни антиоксиданти, разположени в растителна основа храни като мерло както чайове, помага за спиране на окислението на LDL, следователно намаляване на нивата му в кръвоносната система.
  3. Увеличава кръвообращението през съдовата система. Флавоноидите допринасят за вазодилатация, разширяването на вътрешния диаметър на кръвоносните съдове, а също и артерии. Изследвания показват, че облекчаването на мускулните клетки, граничещи артерии помогне за подобряване на притока на кръв. Повишена притока на кръв е от жизненоважно значение за много от предимствата произтича от какаовите флаваноли.
  4. Може подобри памет от подсилен притока на кръв в мозъка. Research проучване показва обещаващи резултати в повишаване нивото на временната памет на здравословни и балансирани възрастни 2 часа след хранене с високо шоколад тъмно вкусни шоколад. Това е довело учените да проучат ефекта върху болестта на Алцхаймер лица с надеждата, че може би е приемливо за паметта, заедно с намаляване на риска от заболяване при здрави възрастните, както и тези, разкриващи показатели за приближаването му.
  5. Помага управление на инсулиновата чувствителност. Бързо след хранене полифенол, богати на тъмно вкусни шоколад, има значително увеличение на инсулиновата чувствителност. Намалено не яде инсулин и фокус глюкоза в допълнение към захар, както и инсулин реакции на устната глюкозна пречка, има преки последици от модификации допълнително в инсулинова резистентност, както и чувствителност (HOMA-IR и също QUICKI – ISI).
  6. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Използване увеличи притока на кръв, тромбоцитите натрупване е значително намален, като резултат инхибиране на способността им да се създаде емболия. Положителните резултати са от съществено значение при по-възрастните като се има предвид, че по-голямата част от смъртните случаи от тези над 70 са свързани с кръвоносната система, най-вече спиране на сърдечната дейност, а също и инсулт
  7. Хидрогенирана мазнина от какаово масло. Това не е толкова лошо, а може би страхотно. Една трета от мазнините в какаово масло идва от стеаринова киселина, която не води до увеличаване на LDL холестерол като повечето различни други наситени мазнини. Допълнително трета произхожда от олеинова киселина, сърце-здрави мононенаситени мазнини. Стеаринова киселина се превръща в черния дроб до олеинова киселина.
  8. Понижава събитие на тромбоцитите и натрупване на плаки в артериите. Доказателство показва, че нивото на епикатехин (ефективната анти-оксидант в шоколад) се повишава след консумация на флаваноли богати вкусни шоколад. Епикатехин увеличава наличието на азотен оксид в съдовата система, забавя натрупването на плаки. В допълнение, това помага в усилен кръвен поток, което също пречи на струпване на тромбоцитите, които след това тип емболия в артериите.
  9. Вкусни шоколад, афродизиак? Въпреки, че това са разисквали, ние знаем, че шоколадовите пресата естествено, които се провеждат, както и настроение подобряване фенилетиламин и серотонин от ума право в човешкия организъм. Като цяло, тези две съединения се случват естествено в съзнанието, а също и се стартират направо в нервната система, когато сме повече от щастливи, или когато сме свидетели на чувствата на любов или ентусиазъм.

Шоколадови доверието като афродизиак идва от времето на маите и ацтеките също общества, датиращи близо 2000 години. Ацтеките император Моктесума използва, за да консумират 50 чаши шоколад всеки ден. Вярвало се е, за да стимулира момчетата, а също и да направи много по-малко жени несвободен. Много по-напоследък, в 1700 г., Казанова (взети под внимание най-голям фен на всички времена) облагодетелствани вкусна шоколадова да пенливо вино и като афродизиак. Специфична тестване на тази теория може да бъде доста вкусно, а също и приятна.

Какви храни, които имат най-много антиоксиданти?

Може би боровинки, аспержи, екологично чист чай или малини? Просто Какво ще кажете за черен шоколад. Точно така! Антиоксидантът степента на високо какаово силна тъмна вкусни шоколад е значително по-голяма в сравнение с всеки тип на различни други растителен произход храна.