Някои опции за увеличаване на гърдите

Ако искате да увеличите естествено размера на гърдите си, не гледайте към хладилника си. Клинично не е доказано, че храни или хранителни планове увеличават гърдите. Натрупването на тегло обаче може да увеличи размера на гърдите ви и останалата част от тялото ви. Ако това не е резултатът, който търсите, има опции, различни от диета, които могат да помогнат на гърдите ви да изглеждат по-големи. Продължете да четете, за да научите повече за това, което трябва да знаете за опциите за растеж на гърдата, които работят. Ще разгледаме и някои опции, които не работят за уголемяване на гърдите.

Какво трябва да знаете за гърдите

Има някои важни данни, които трябва да знаете за гърдите.

Размерът на гърдите е наследствен

Размерът на гърдите ви до голяма степен се определя от генетиката. Когато жените мислят за размера на гърдите, те често се фокусират върху обема или пълнотата на гърдите. Други фактори, като гръдната обиколка, също играят роля за това колко големи изглеждат гърдите ви. Както обемът на гърдите, така и структурата на костите са физически характеристики, които могат да се изпълняват в семейства.

Размерът на гърдите се променя с теглото и възрастта

В допълнение към наследствеността, други фактори влизат в определянето на размера на гърдите. Те включват тегло и възраст:

 • Начинът, по който изглеждат гърдите ви, когато сте тийнейджър, определено ще бъде различен от начина, по който ще изглеждат по-късно в живота. Размерът им може да се увеличи или намали и е вероятно да се появи известно увисване.
 • Размерът на чашата и обиколката на торса могат да се променят значително с увеличаване на теглото или загуба на тегло. Ако загубите или качите 20 или повече паунда, размерът на сутиена ви вероятно ще се увеличи или намали.

Хормоните и репродуктивните цикли влияят на размера на гърдите

Хормоните и репродуктивният цикъл също влияят на размера на гърдите:

 • Тъканта на гърдата започва да се напълнява с мазнини по време на пубертета, когато яйчниците ви започват да произвеждат естроген
 • Гърдите ви може временно да се увеличат точно преди менструацията, когато естрогенът и прогестеронът разширяват гръдните канали и млечните жлези.
 • Уголемените гърди са един от първите признаци на бременност. Естрогенът, прогестеронът и пролактинът работят заедно, за да стимулират увеличаването на гърдите и производството на мляко. Гърдите ви ще продължат да се увеличават по време на бременността, докато се подготвят за кърмене.
 • По време на менопаузата намаляването на естрогена може да накара гърдите ви да загубят еластичност и да се свият по размер.

Опции, които можете да направите, за да увеличите гърдите

Упражнения за развитие на гръдния кош

Упражнението няма да направи гърдите по-пълни. Въпреки това, правилните упражнения могат да бъдат много ефективни за развитието на гръдните мускули под гърдите, както и мускулите на гърба и раменете. Това може да помогне на гърдите ви да изглеждат по-големи, по-високи и по-стегнати.

Някои упражнения, които да опитате, включват:

 • Стенни преси
 • Лицеви опори
 • Удължения за преса за гърдите
 • Кобра поза

Работете върху стойката си

Няма недостатък в отличната стойка. Въпреки че добрата стойка няма да направи физически гърдите ви по-големи, тя може да подобри външния им вид, като ги направи да изглеждат по-свежи. Добрата стойка също така поддържа баланса, силата и гъвкавостта. Освен това помага за укрепване на мускулите на стомаха и гърба.

Упражненията, които помагат за подобряване на стойката, включват:

 • Детска поза
 • Упражнение планк
 • Поза котка-крава

Помислете за нов сутиен

Много жени носят грешен размер сутиен. Всъщност има изследвания, които показват, че 70 процента от жените носят твърде малки сутиени, а 10 процента носят прекалено големи. Твърде стегнат сутиен може да сплесква гърдите, което ги прави да изглеждат по-малки. Може също да причини неудобно разливане отстрани и отзад. Твърде големият сутиен няма да поддържа гърдите, което ги прави да изглеждат увиснали.

Също така е вредно да носите сутиен, който е твърде стар. Сутиените се разтягат при пране и след много пранета може вече да не пасват според размера на етикета. Вашият обичаен сутиен може да се наложи да бъде заменен с такъв, който пасва правилно. Добре прилепналият сутиен може да популяризира и подчертава гърдите ви, като ги кара да изглеждат най-добре, независимо от техния размер. Помислете за професионално монтиране следващия път, когато пазарувате сутиен.

Какво представляват естествените продукти за увеличаване на гърдите

Много продукти в интернет обещават да увеличат размера на гърдите. Те включват лосиони, кремове, масажи и добавки. Те също така включват устройства, като помпи за уголемяване. Няма клинични доказателства, които да показват, че някой от тези продукти или устройства има някаква полза за размера на гърдите. В следващия параграф ще обсъдим всеки един от тях

Добавки за уголемяване на гърдите

Освен че са безполезни за уголемяване на гърдите, добавките може да са и опасни. Внимавайте с добавките за увеличаване на гърдите, тъй като те съдържат билки и съставки, които могат да причинят сериозни взаимодействия с лекарства, които приемате в момента. Те също така нямат доказани ползи за здравето.

Кремове за уголемяване на бюста

Някои кремове за уголемяване на гърдите може да са полезни за кожата, но няма да направят нищо за увеличаване на размера на гърдите. Няма проучвания, които да показват, че всеки крем, лосион или локално лечение може да увеличи гърдите. Някои кремове посочват на етикета си, че имат одобрение от Министерството на здравеопазването. Това може да е фалшива реклама, така че не забравяйте да проучите крема, преди да го купите.

Масажи за уголемяване на гърдите

Масажът на гърдите е чудесен за стимулиране на притока на кръв, подпомагане на комфорта при кърмене и откриване на потенциално злокачествени бучки. Той обаче е напълно безполезен за получаване на по-големи гърди. Няма научни данни, че уголемяването на гърдите е възможно чрез самостоятелен или професионален масаж.

Помпи за увеличаване на гърдите

Устройства като помпи за увеличаване на гърдите използват натиск и засмукване, за да изтеглят гърдите. Това ги кара да се разтягат и набъбват, което може да ги накара да изглеждат по-големи, временно. Помпите за увеличаване на гърдите варират от само няколко долара до няколко хиляди. Някои дори са класифицирани като медицински изделия. Въпреки това, няма клинични проучвания, които да показват, че всяко устройство, независимо дали е евтино или много скъпо, ще увеличи гърдите.

Заключението

Няма клинично доказано, че храна или диетичен план увеличават размера на гърдите. Също така няма добавки, помпи или кремове, които могат да направят гърдите по-големи. Най-добрият естествен начин да подобрите вида на гърдите си е да правите упражнения, които укрепват областта на гърдите, гърба и раменете. Добрата стойка също помага.