На научно доказани ползи от спане без възглавница

Възглавници са се превърнали в неразделна част от нашите аксесоари за съня. И това не е изненадващо, тъй като те са въведени, за да ни още от ранна възраст. Ако човек свикне да спи с главата си на една възглавница, е трудно за тях да заспя без възглавница. Но въпросът е, са възглавници наистина от полза? Да те ни помагат да спите по-добре или да се подобри здравето ни или би било по-добре да се отървете от тях?

15 Невероятни Предимства на Sleeping без възглавница

Спящата без възглавница може да бъде много полезен за вашето здраве. Ние знаем, че ако се използва, за да спи с главата си на една възглавница, тя ще бъде трудно да се откаже от него, (може да не спи звук в продължение на няколко нощи) – но след като знаете ползите, може да искате да преосмислят , Ето няколко начина, по които спят без възглавница може да бъде полезно и за вас:

1. Предотвратява болки в гърба

Bad поза е основната причина, поради която толкова много хора страдат от болки в гърба, и една от основните причини за лоша поза е грешен избор на възглавници. Някои хора избират възглавници, които работят срещу естествената извивка на гръбначния стълб, което води до по-изкривяване на гръбначния стълб. Спящата без възглавница е много по-добре за вас назад, отколкото да спиш с грешен възглавницата.

2. Предотвратява болки в шията

Когато спим, шията ни трябва да е в паралел с привеждане в съответствие на матрака. Но когато спя с главата ни на една възглавница, главата ни е или избутва нагоре врата или се наведе, която е една от причините за пропадане болки във врата. Неправилно възглавница може да се влоши спален поза, поради което трябва да се опитате да спи без възглавница. Без възглавница, главата ви ще почива в естествено положение, а също така ще се предотврати увреждане на нервите. Освен това, тя също така ще отпуснете напрегнатите мускули на шията.

3. Предотвратява акне и бръчки

Когато спи с възглавница, много хора имат навика да спи на една страна, и лицата им бяха поставени върху възглавницата. А калъфка е благодатна почва за развитие на бактерии, а ако спите с едната страна на лицето, може да се прехвърля към лицето ви. Това може да доведе до пробиви и акне. Можете също така да получите бръчки, тъй като те са причинени от натиска на главата си лежи на възглавницата си цяла нощ.

4. Подобрява Bone Alignment

Ежедневната мелене засяга различни хора по различни начини, а също така зависи от тяхната поза. Спящата без възглавница ще помогне за намаляване на последиците от това и да си поза върне към нормалното.

5. Предотвратява стреса

Спящата с грешна възглавница може да наруши съня си, тъй като може да се продължава да се променя позицията си. И ако не се получи добър сън през нощта, може да са склонни да бъдат по-раздразнителни и стресирана през деня. Но без възглавница, ще спите по-добре. С подобряването на качеството на съня, стреса нива естествено ще намалее.

6. Предотвратява Безсъние

Спящата без възглавница може да се подобри качеството на съня. Ако се събудите по средата на нощта, или са от безсъние, опитайте се за спане, без възглавница, Вие ще унесете в сън доста бързо.

7. Това може да подобри притока на енергия

Знаем, че си мисля, как може да спи без възглавница подобряване на енергийните нива? Е, не е налице пряка връзка, но тя може. След като се откажат от възглавници, вече няма да изпитват болка в гърба и врата си. Тялото ви ще получите необходимата останалата част се нуждае и ще спите по-добре. И тъй като на качеството на съня и достатъчно почивка, ще се събуди на следващия ден добре отпочинали и енергични. А добър нощен сън може да има чудотворно въздействие върху тялото си.

8. Подобрява паметта и творчеството

Качеството на съня може да подобри тези, творчеството и паметта. Нашият ум използва момента, в който ние се спи, за да сортирате по цялата информация, която тя съхранява през деня. Колкото по-добре да спи, толкова по-добре това се прави, а по-добре паметта ви е. Когато спи без възглавница, спите по-добре и тялото ви получава достатъчно почивка. И добър нощен сън може да направи чудеса за вашето психическо и физическо здраве.

9. Намалява алергии

Много хора имат алергия прах и спане на калъфки за възглавници и възглавници, които не се сменя редовно може да се влоши алергията. Бактерии, прах, мръсотия и други неща са склонни да се заселят на и във възглавницата с течение на времето, и когато тя влиза в контакт с лицето си и да диша в толкова близо, че може да се влоши вашите алергии. Не възглавници ще по-малка вероятност от алергии, действащи нагоре.

10. Подобрява позата

Когато спи на възглавниците, които са твърде дебели, шията ти бъде избутана в крива, която се превръща в постоянно течение на времето. Това се отразява на стойката ви. Спящата без възглавница може да се подобри стойката си.

11. Предотвратява синдром с плоска глава

Когато бебето главата става плоска от едната страна, защото на неестествена позиция на спи на една възглавница, тя се нарича синдром с плоска глава. Като не дават възглавница на Вашето бебе, той ще спи в естествено положение и предотвратяване на детето ви да се развива синдрома на плосък главата.

12. Предотвратява депресия

Спящата без възглавница ви дава по-добър сън, така че ако се избегне използването на възглавница, ще намали шансовете си за получаване на депресирани. Не получавам достатъчно сън може да съсипе настроението ви доста бързо през деня, което може да доведе до депресия в дългосрочен план. Отказвайки възглавници него, качеството на съня с подобряване и настроението ви ще бъде по-добре и ще има по-малко шансове за вас да се понижи.

13. помага ремонтни увредените клетки

Когато спи през нощта, тялото ни се лекува и ремонти всякакви повредени клетки. С прекъсване на съня, на лечебния процес и ремонт получава засегнати. Чрез спи без възглавница, качеството на съня се подобрява, и тялото ви получава шанс за себе си изцеление.

14. Предотвратява задушаване в бебета

Понякога, когато бебето има твърде много възглавници, възглавници, които са погрешни за него или нея, аварии може да се случи. Бебето може да се задушава под възглавницата или може да навреди на врата, ако той се установява в странно положение. Вашето бебе ще получите по-добър сън, без възглавница.

15. намалява риска от болести

Първи добър количество сън гарантира, че производството на мелатонин и кортизол в организма остава стабилен. Кортизолът може да помогне в борбата срещу раковите клетки на тялото, ако те са в добро предлагане и в добро състояние. Ето защо все по-добър сън, без възглавница може да помогне за предотвратяване на много заболявания и заболявания.