Най-добрите етерични масла за подобряване на спортните постижения

Днешните спортисти тласкат телата им по-трудно от всякога, и постоянното стремежа да постигнете максимална ефективност е нещо, което може да отнеме до огромно количество време и енергия. Докато ефективността си като цяло, естествено ще бъдат обвързани с вашите собствени физически и умствени възможности, има и изобилие от различни инструменти там, че могат да бъдат използвани, за да ви помогне по.

Инструменти като въжета за скачане и уреди за упражнения са най-очевидни възможности тук и инвестира в необходимата може да ви помогне да започнете да виждате подобрения в ефективността си. Но има и по-достъпни и по-изненадващи решения там, както и че си струва да се гледа в. Отличен пример за това е, етерични масла.

Етерични масла за по-добро спортните постижения

Това изненадва мнозина да чуя, че нещо толкова просто като етерично масло може да помогне на един спортист да получите повече от тяхната работа, но това е вярно. От поддържаш тялото си чисти, за да подпомага болки облекчение мускулни болки, за да помогнете да даде тласък на енергия, дясната етеричното масло може да окаже голямо влияние върху начина, по който работят. Ето няколко възможности да се разгледа.

мента

Мента е един от най-добрите възможности за тези, които са сериозни за повишаване на тяхната спортните постижения. Той предлага широка гама от ползи, включително следното.

 • Помощ за облекчаване на гадене и стомашно разстройство, включително тези нервни pregame нерви.
 • Подобрена умствена дейност и по-добра концентрация
 • Облекчаване на болки, особено мускулна болка и артритна болка
 • Подобрена дихателната функция

Чрез ви помага да диша по-лесно и подобряване на умствената дейност, мента се откроява като опция за задължително използване за тези, които търсят начин да се подобри тяхната спортните постижения чрез използването на етерични масла.

лимон

Светъл и цитрусов, лимон етерично масло е лесно да се намери, лесен за използване, и помага да се осигури на организма с широка гама от различни ползи, включително няколко, които са специфични за спортисти.

 • Те могат да стимулират нервната производителност на системата и поддържане на добро здраве
 • Повишава настроението и спомага за повишаване на позитивност за онези дни, когато не се чувствате 100%
 • Може да се използва за лечение и профилактика спортисти крак
 • Може да помогне за детоксикация на организма и поддържане на висока производителност

карамфил

Карамфил етерично масло е нещо, което е тествано да разгледа цялостната ефективност на него за различни неща. Той е доказано, че предоставя много реални резултати в редица аспекти на здравето и в спортните постижения.

 • Проучванията показват, че тя може да се увеличи брой бели кръвни клетки и имунната функция, ви държи здраво за обучение.
 • Тя може да помогне за намаляване на възпалението, което помага за намаляване на болката артрит и подобрява гъвкавостта.
 • Неговите антисептични свойства могат да правят по-лесно да се запази тялото чисти и свободни от кожни инфекции, а също така помага в борбата срещу спортисти крак.

евкалипт

Eucalyptus етерично масло има разпознаваем, силен аромат, който е важна част от начина, по който помага за насърчаване по-добро лечение и подобрена производителност. В частност, той предлага няколко ползи, включително:

 • Подобрена дихателната функция за по-добра издръжливост и производителност
 • Бори възпаление в мускулите за намаляване на болката и насърчаване на по-добра гъвкавост
 • Смесва с вода в спрей, той може да ви помогне да прохладата тяло
 • Чудесно за събуждане на тялото и ума, точно преди мач, игра или състезание

лавандула

Лавандула е известен със способността си да помогне да се отпуснете ума и тялото и да го убеди в по-спокоен сън. Това не може да бъде точно това, което искат спортисти, но считаме, че получаването на добър нощен сън е задължително условие за оптимално представяне на следващия ден и ще видите защо използването на лавандула, за да се отпуснете е толкова важно. Освен това, тя може да помогне за успокояване и да лекува порязвания, изгаряния, натъртвания и така можете да получите обратно на терена отново бързо.

Как да използваме етерични масла

Маслата-горе, са сред най-добрите за подобряване на спортните постижения, както и използването им е проста, както добре. Има два варианта, които препоръчваме;

 • Използвайте омъгляващо Разсейвател – Добавяне на 20-25 капки масло, за да диша нормално и като маслото е разпръснат във въздуха.
 • Използване в масажно масло – Добавяне на 5 до 10 капки масло на носител, като например масло от сладък бадем и масаж в мускулите

Етеричните масла са силни и мощни. При прилагане на етерични масла директно върху кожата да са наясно с всяко дразнене и незабавно да спре приложение. Долната линия е проста, етерични масла могат да подобрят вашата спортните постижения в значителна степен. Поддържайте информацията по-горе в ума и ще започнете да виждате подобрена производителност за себе си.