Когато бебетата може да започнете да пиете вода и колко трябва да дадем?

Правилата на често питейна вода и отговаряща на определено количество за цялостното здраве и хидратация, която следваме, не се прилагат за бебета. Това ни води до няколко въпроса, като от кой месец може да новородени пият вода? и какви са признаците на дехидратация при бебета? Може дори да се чудя, ако 1 месец мога дори да пият вода? Така че, нека да разгледаме всички подходящи и точни данни за това, как да се даде вода за бебета.

Когато Може Бебетата Старт питейната вода?

Много нови родители не са сигурни кога те трябва да се въведе вода в тяхната бебето диета. За разлика от възрастните, които трябва да консумират значителни количества вода всеки ден, случаят е различен за бебета. Тяхното потребление на вода варира в зависимост от възрастта, и даване на прекалено много вода, преди техните системи са готови за това може да има нежелани ефекти.

Раждането на 4 месеца

Кърмените бебета не се нуждаят от допълнителна вода, тъй като кърмата се смята за супер храна, която отговаря на всички хранителни и течни изискванията на дете. Това е така, защото кърмата осигурява необходимото количество течности, че бебето ви трябва да спре хидратирани. С една дума, вие дори shouldnt бъдем загрижени за осигуряване на допълнителна вода за новородено бебе, стига да суче по поръчка.

А на адаптирано мляко на бебето също не изисква твърде много допълнителна вода. Повечето кърмачета съдържат специфични инструкции за количеството на водата да се добави достатъчно разреждане. Когато следвате тези инструкции и да коригира консистенцията на формулата за възрастта на бебето, то достатъчно го поддържа хидратирана, когато той се храни с времето.

5 – 8 месеца

Ако бебетата да пият вода през тези месеци? Отговорът е, че не е трудно и бързо правило в това отношение. До навършване на 6 месеца, не е необходимо за вашето бебе да се пие нищо освен от кърмата или адаптираното мляко. Водата се въвежда обикновено за бебета, след като те са с изтекъл новороденото сцената и бавно преход към храни освен кърма.

Бебетата обикновено започват с твърда храна между 5 и 8 месечна възраст. По това време, можете да предоставите вода в sippy чаша за вашето бебе да пийнете по няколко пъти на ден. Това neednt бъде твърде чести, като се предполага, че все още кърмите или формула хранене на бебето си, освен че осигурява твърди частици.

9 – 12 месеца

След като те се превръщат една година или така, можете да продължите кърменето, но предлагаме вода или разреден сок в чаша по време на хранене. Въпреки това, се избегне даването на газирани напитки или напитки с изкуствени подсладители. Като нова майка, може да се бърка за вашите малки, нуждите от вода. Тъй като те са твърде малко, за да изразят жажда, може да се притеснявате, че бебето ви не се хидратира правилно, и ако е необходимо да се допълни кърмата с вода. Но, точно както той изразява Жаден вашето бебе също ще бъде в състояние да изразят жажда чрез определени сигнали като grizzling.

Как мога да се въведе Вода за Бебета?

Водата трябва да се прилага на деца, само след като започне да твърди храни. До те са на една годинка, бъбреците пристанище узрели достатъчно за метаболизиране на твърде много вода. В резултат на това на водните си нужди са минимални. Въпреки това е възможно да се въведе детето си да вкуса на водата чрез предоставяне на бебето малки глътки в даден момент. Можете да попълните бутилка бебето или sippy чаша с вода и му даде няколко глътки от нея, когато той изразява жажда. Също така, не давам на бебето вода от една отворена чаша, докато вече е на възраст.

Колко вода до получаване бебета?

Ако се чудите колко вода в продължение на 6 месечно бебе е от съществено значение, трябва да знаете, че това зависи от детето и хранителните си навици. Ако той все още е на кърма, на няколко глътки са повече от достатъчно, за да му се насити. Бебе дехидратация е рядкост при бебетата получават изискваните течности от кърмата или адаптираното мляко емисия. Така че, това shouldnt да бъде грижа. Бебетата, които са по-млади от 4-месечна възраст не се нуждаят от вода, за да се представя отделно за тях. Телата им са хидратирани от течностите в техните емисии.

Водна интоксикация в Бебетата

Докато твърде много вода не причинява непоправими щети при здрави възрастни, тя може да бъде доста опасно в малки бебета. Даване на децата, които са по-млади от 6 месеца, прекалено много вода може да наруши тела естествената способност да абсорбират хранителни вещества от кърмата или адаптираното мляко емисия. Пиенето на екстремни количества в много кратък период от време може да доведе до нивото на натрий в телата им да се откажа. Техните бъбреците Arent достатъчно зрели, за да се справят с големи количества вода в даден момент, а това може да доведе до опасно състояние, наречено водна интоксикация. Ако има симптоми на водна интоксикация в бебето, като замъглено виждане, раздразнителност или изтощение след консумацията на вода, тя изисква незабавна медицинска помощ. Прекалено много вода може да предизвика гърчове при бебета. Това е и по същата причина, поради която не е разумно да се приложи уроци по плуване за малки бебета. В вероятността те поглъщам огромни количества вода, докато в басейна, това може да доведе до водна интоксикация и да доведе до спешна медицинска помощ.

Да Бебетата трябва да се пие вода по всяко време?

Въпреки че новороденото не е необходимо да се пие вода, телата им ще се нуждаят от нея, тъй като те пораснат. Така че, тъй като бебето расте, можете спокойно да се въведе вода в диетата си. Бебетата могат да пият около 30 мл вода, докато времето, когато те са на възраст 4-6 месеца, но ограничават повече количество вода. Можете бавно може да увеличи своя прием на вода, когато детето ви е 9 месеца до 1-годишна възраст. След като детето ви е на една годинка, неговата система на тялото е достатъчно зрял, за да толерира по-големи количества вода. Въпреки това, дори и след като той достига до първия си рожден ден, продължавайте приема на вода под регулиране.

Често задавани въпроси за даване на вода за вашето дете

Нека да отговори на някои от най-често срещаните съмнения относно даване на вода за малки бебета и изчистване допълнително объркване.

Безопасно ли е да дадеш вода до 6-месечна възраст или по-млади бебе?

Отговорът е, че винаги можете да дадете няколко глътки вода на деца на възраст между 4 до 6 месеца. Въпреки това, количествата, които са по-големи от 30-60 мл не са безопасни за един ден.

Можем ли да се разрежда с вода Формула?

Ако използвате готови за употреба формула, може да не се наложи да добавите водата до него. Въпреки това, ако използвате формула на прах, ще се наложи да се добави вода, за да го смесват. Бъдете внимателни, за да не се смесват повече вода, отколкото се препоръчва, тъй като това може да доведе до усложнения като припадък.

Когато Може Бебетата Старт питейната вода?

Много родители се чудят за възрастта, на която можете да дадете на бебето вода. Както бе споменато по-рано, бебета, които са кърмени и изкуствено хранените не се нуждаят от допълнителна вода. Всъщност това е препоръчително, че водата да се въведе в диетата на бебетата само, след като той е стар 4-6 месеца.

Какво става, ако едно дете се дехидратира?

Бебе, което е изключително кърмено по поръчка има много ниски шансове за обезводняване. Дори изкуствено хранените бебета получават необходимото количество вода с тяхната храна

Можем ли да се даде вода на кърмачето?

Не се препоръчва да се даде вода за кърмене на бебето. Изискванията за бебетата на флуидите са изпълнени само по себе си кърмата.

Може ли прекалено много вода за бебета доведе до Признаци на припадъци?

Да, прекалено много консумация на вода ще доведе до състояние, наречено интоксикация вода в малки бебета. Това е много опасно състояние, което може да доведе до драматични припадъци. Тя също има значително въздействие върху тялото на бебето, тъй като нивата на натрий ще са склонни да падне с подаването на твърде много вода.

Заключение: Водата е неизбежна необходимост за оцеляването на живите организми. Като възрастни ние се препоръчва да се пие много вода всеки ден, и да отговаря на дневната препоръчителна изискването за оптимално здраве, но не е същото и с бебета. Да се ​​уверете, че следвате вашите лекари препоръки за даване на вода на бебето, за да се гарантира, че да остане здрав.