Как да се чисти езика правилно и лесно

Езикът е най-количеството на бактериите в сравнение с други части на устата си. Въпреки това, повечето хора не отделят време за почистване на езика си. Почистване на езика си, ще ви помогне да избегнете кариес, лош дъх, и много повече.

Защо е важно да почистите вашия език Редовно?

С течение на времето, мъртви клетки, бактерии и остатъци могат да се натрупат върху езика си и причиняват лош дъх. Поддържане на езика си чист е важно, тъй като това:

1. подобрява външния вид на вашия език

Когато има натрупване на излишък отломки, езикът ви може да започне като бял външен вид. Когато го почистите всеки ден, това покритие може да бъде отстранен.

2. Подобрява вашия вкус

Почистване на езика може да се подобри чувството си за вкус. Езикът ти ще бъде в състояние да се разграничат различни усещания по-добре.

3. Отстранява бактерии

Почистване на езика си всеки ден намалява mutans стрептококите и лактобацили бактериите, които са известни за причиняване на кариесите и лошия дъх.

4. Намалява лош дъх

Ефективно езика остъргване може да премахне миризма бактерии.

5. Подобрява цялостното здраве

Премахване на бактерии може да помогне за предотвратяване на заболяване на венците, кухини и други условия на устата.

Какво ви е необходимо, за да почистите вашия език?

Има много различни видове инструменти, от които да избирате за почистване на езика си. Най-често хората използват инструмента е езикът чистачи. В много от тях се използват четки език макар че те са сравнително нови. Tongue почистващи инструменти, които имат малки хълмове и тази помощ, за да го издърпайте през езика си. комбинации стъргалка четки също са на разположение. С помощта на този инструмент можете изстържете докато си миеш. Език четка и остъргване са еднакво ефективни за предотвратяване на шансовете за плаки. След почистване, можете да изплакнете устата си с вода за уста.

Как бихте могли да почистите вашия език правия път?

почистване на езика е много лесно, когато го правиш по правилния начин.

1. Почистване език с помощта на четка

 • След справка с правилно, обърнете внимание на езика си. Можете просто да използвате четина на четката за зъби за почистване на езика си.
 • Вие също може да използвате четка за зъби, които имат за почистване на езика на долната повърхност.
 • В бактерия и мирис натрупването може да бъде отстранен чрез попиване вашата четка за зъби и внимателно с четка езика на върха.
 • Започнете от почистване на гърба на езика и работи напред към началото на устата.
 • Четка върху горната част на езика изцяло от мек натиск и завършите процеса на разстояние от изплакване с вода за уста някои или вода.

2. Почистване си език Използването на Scraper

 • След справка с, придържайте езика си навън. Поставете заоблени края на стъргало леко в задната част на езика.
 • Ако установите, давейки да бъде проблем, а след това можете да започнете в средата на езика.
 • Започнете от гърба постепенно, докато се свикне с този навик.
 • Поставете стъргало нежно върху езика и бавно я издърпайте напред в посока към върха на езика. Винаги отивам от гърба до върха и никога не го направи по друг начин.
 • След остъргване, използването на тъкан или кърпа за отстраняване на събрани на скрепера отломки.
 • Повторете този процес, докато цялата повърхност на езика се изстъргва. Обикновено, подготвяне на терени веднъж или два пъти в една област, е достатъчно.
 • Измийте прахосмукачката с някои сапун и вода, сухо, и да го съхранява в екологично чист район.

Физически средства за почистване и дезинфекция си език

Ето как можете да почистите езика си по естествен път. Тези вътрешни средства за почистване на езика ви са много прости:

1. чесън

Ние знаем, че чесънът е причината за лош дъх и мисля, че те не се очисти устата. Независимо от тези предишни убеждения, чесън, когато се консумират сурови, може да се бори и да унищожи бактериите върху езика, като по този начин да бъдат пазени чисти.

2. Сол

Друг добър начин за почистване на езика е чрез използването на сол. Абразивни частици на сол ще помогнат за премахването на мъртвите клетки и лошите бактерии присъстват на езика. Всичко, което трябва да направите е да сложите малко сол върху езика и внимателно я реша наоколо с помощта на четка за зъби за една-две минути.

3. куркума

Куркумата не е само нещо, което се използва като подправка, но той може да направи едно невероятно заместител на антисептични лекарства, които можете да използвате за устата си. Комбинирайте някои лимонов сок и куркума, докато последователността е много баница. Сложете тази куркума паста върху езика за около 2 минути и след това изплакнете устата си правилно с някои хладка вода.

4. Алое Вера

Алое вера е добре известен със своите противовъзпалителни и лечебни свойства. Можете да поставите една супена лъжица от този сок в устата си, за да убие бактериите и микробите по езика или венците. Мах сока за няколко минути и измийте устата си. Използване на топла вода, изплакнете устата си.

5. Билки

Някои билки като мента, лайка, градински чай и са известни със своите уникални лечебни свойства. Вземете 1 супена лъжица лайка, 1 чаена лъжичка от градински чай и 1 чаена лъжичка от мента. Добавете малко количество от дъбова кора на тази смес от билки и я напълнете с около 4 чаши много гореща вода. Запазете тази вода настрана и изчакайте да се охлади и след това прецедете водата. След това сложете една супена лъжица сол в тази вода. Всичко, което трябва да направя сега е мах тази вода в устата си два пъти на ден, веднага след като сте готови с четка.

Отделно от тези методи, почистване на езика си с водороден прекис и сода за хляб може да се направи.

често задавани въпроси

Ето някои неща за езика чистене, че вие ​​трябва да знаете.

1. Колко пъти да почиствам езика ми?

Почистване на езика трябва да се прави всеки ден, така че можете да поддържате постоянно оралното здраве. Бактериите се натрупва в устата си веднага след четка, така че редовното миене и Flossing е много важна стъпка, за да се пребори с устни здравни проблеми.

2. Дали език Извличане Безопасно ли е?

Един от най-големите опасения е давене при остъргване на езика. За да избегнете това, можете да изстържете от средата на езика. Вие също може да намали случайно езика с стъргало. За да се предотврати нараняване, уверете се, стъргало няма никакви неравни ръбове и се уверете, стъргало е безопасен за употреба.

3. По-добре е да четкате или стържете езика?

Използване на скрепер е по-добре от четка от четки е по-вероятно да причини задавяне. Скрепери също ви позволяват да започне почистване от задната част на езика, без да докосвате чувствителен небцето.

4. Какво да направя, ако се нарани, докато Почистване езика ми?

Ако усетите дискомфорт или се контузите, а след това държи на разстояние на терени за един или два дни и след това се опитайте по-нежен подход.

почистване на езика е много прост процес. Когато се обърне внимание на вашата устна хигиена, броят на бактериите, намиращи се в устата ви е намалена. Важно е да почиствате езика и зъбите всеки ден. Можете също така да видите зъболекар за редовно почистване и прегледи.