Как да се отървете от депресия лесно и ефективно

Депресията е сред най-пренебрегвани проблеми, тъй като неговите признаци са по-малко очевидни в сравнение с повечето други психични заболявания. Има около 300 милиона души по света страдат от депресия и повечето от тях дори Arent наясно с това, самите себе си. Някои от най-често срещаните симптоми включват устойчиви чувства на тъга, трудно концентриране, намалена нива на енергия, както и липса на ентусиазъм като цяло. Ако имате тези симптоми и заподозрян депресия, ето как можете да лекува депресия естествено да се види дали се подобрява състоянието на ума.

Естествени начини за борба с депресия

Има много начини да се отърве от симптоми на депресия, естествено, а някои от тях могат да се комбинират с лечение, които може да бъдат подложени на състоянието.

1. Упражнение

Упражнение е един от най-доброто лечение на депресия у дома, което подобрява физическата и умствената благосъстояние, едновременно. най-добре е да се опитаме и физически упражнения в продължение на 20 минути всеки ден, 5 дни в седмицата. Тя може да бъде някаква форма на упражняване, че ви харесва, като бягане, вдигане на тежести, пилатес, йога и т.н.

Упражнение действа като настроение бустер, чрез освобождаване на ендорфини в тялото си. Тези болкоуспокояващи вещества, подобряване на настроението и предизвикват усещане за благополучие, за да победи депресия, особено в комбинация с терапия, както е показано чрез научни изследвания . Ето защо, упражнение е естествена терапия за лечение на депресия и редовните упражнения ще ви накара да се почувствате по-добре.

2. Получаване на достатъчно сън

Липсата на сън може да се влоши много проблеми, включително депресия; често се случва, че депресията е свързана с проблеми със съня. Възрастните се нуждаят от около 6-9 часа сън за пълноценна почивка, релаксация и ремонт.

Sleep определя нашите биологични часовници, което се отразява на жлезите функция и контролира нивата на енергия и настроение през целия ден. Задаване на определен период от време, за да отидете на сън е особено важно, за да се подобри съня. Спането е как нашата имунна система произвежда цитокини, с протеин от съществено значение за организма за поддържане на добро имунитета и предотврати депресия.

3. жълт кантарион

Жълт кантарион е сред най-добрите билки за депресия, ако не сте вече на лекарства за него. Тя е популярна фолк средство за защита в Европа и Африка за тревога, тъга, тревожност, и лош сън. Доказано е, в някои клинични проучвания за намаляване на лека депресия.

Билката съдържа съединения, такива като хиперицин и хиперфорин, които действат чрез блокиране на обратното захващане на серотонин, подобен на антидепресанти. Това по същество увеличава нивата на серотонин в мозъка. Серотонинът е невротрансмитер, свързан с нашето благосъстояние и е установено, че е с ниско съдържание на хора с депресия. Следователно, тази билка е лекарство облекчение естествен депресия. Въпреки това, се консултирайте с лекар преди да приемате каквито и да било лекарства, дори и ако това е естествено.

4. светлинна терапия

По-тъмните месеца, като на дъждовния сезон или дълги зими, където често не виждат слънце за дълги периоди може да предизвика сезонни промени в настроението и депресия. При някои хора, това води до спад в нивата на серотонин, което ги прави податливи на сезонно афективно разстройство.

Светлинната терапия включва излагане на слънчева светлина сутрин или с помощта на изкуствен източник на ярка светлина (3000 до 10 000 лукса) за 20- 30 минути на всеки ден. Светлинната терапия помага при регулирането на нивата на серотонин в мозъка и възстановяване на тела цикъла сън / събуждане към нормалното.

5. пълноценна диета,

Съществуването на подходяща диета е лек за редица заболявания. А лоша диета липсват жизненоважни хранителни вещества, а вместо това, изпълнена с рафинирана захар и мазнини, може да направи депресия по-лошо. Някои от храните за депресия трябва да бъде ниско съдържание на мазнини и богата на витамин В6, магнезий, B-12, както и фолиева киселина. Храни, богати на омега-3 мастни киселини и помощни киселина люлки фолиева лекота в настроението и намаляване на симптомите на депресия. Храни, като пуканки, ядки, овесени ядки, фъстъчено масло и яйчен белтък са серотонин-усилващи и добри за хора с депресия.

6. Изграждане на здрави и силни взаимоотношения

Социална изолация и усещане за самота може да предизвика депресия или правят условието много по-зле. Като приятели и близки доверен мрежа може да ви помогне да се насърчи да се съсредоточи върху положителната страна на живота и се поставят цели, които могат да подобрят вашата благосъстояние. Изследванията са показали, че е важно качеството на взаимоотношенията, като един от най-важните фактори, които допринасят за депресия. Тези, които имат по-големи социални напрежения и липса на социална подкрепа имат най-висок риск от депресия. Връзка състояния също допринасят значително за благосъстоянието и депресия.

7. когнитивна поведенческа терапия

Когнитивна поведенческа терапия (КПТ) е процес на говорим и анализиране на собствените си мисловни модели, които ви държат в капана на депресията. Тя ви позволява да се оцени как си мислех и разбиране неща, особено когато вашите мисли са нереалистични, песимистичен и хиперкритичен. Пенис помага за изчистване на съзнанието на нежелани модели на мислене и ви помага да се разработи по-оптимистични прогнози. Изразяване на вашите мисли и чувства пред терапевта ви помага да се чувстват спокойни и води до положителни промени в своите мисли и поведение.

8. медитация

Медитацията и практиката на внимателност може да се извърви дълъг път в създаването на тон за вашия ден. Като се започне деня си с малка сесия на дихателни упражнения и медитация може да помогне приведе ума си към положителни стойности. Практиката на внимателност помага да запазите вашите мисли в шах през целия ден.

Депресивните чувства често имат тригери под формата на мисли, които бързо излезе извън контрол и да доведат до като се чувствате ниско и победен. Медитацията и внимателност ви помогне да останете в момента и се съсредоточи върху задачата в ръка, вместо да се носи в нежелани мисли.

9. Зелен чай

Пиенето на зелен чай сутрин със закуската, е известно, за да помогне лекота депресия. Една от съставките в зеления чай, наречени L-теанин има мощни повишаващи настроението ефекти, които могат да намалят депресията. Пиенето на зелен чай намалява депресията след удар и намалява оксидативния стрес.

10. Fish Oil

Рибеното масло е невероятно източник на омега-3 мастни киселини. Това са от съществено значение вида на мазнини, необходими за мозъка. Тъй като телата ни са в състояние да направи омега-3 мастни киселини, той трябва да бъде получена от нашата диета. Много изследвания са свързани нисък прием на омега-3 мастни киселини с депресия и са също така, че страни с по-високи нива на консумацията на риба, като Япония, имат по-ниски нива на депресия.

Омега-3 мазнините са необходими за функцията на нашите невротрансмитери, които се извърви дълъг път в определянето на физиологичен и емоционален баланс на мозъка. В едно проучване , сравняващо резултатите от три обширни изследвания, е видно, че омега-3 мастни киселини показаха значителни резултати в подобряване на депресия.

11. Пробиотиците

Пробиотични добавки да бъдат потвърдени от изследвания , за да се подобри значително психическо перспектива, която се дължи на връзката между червата и мозъка. Пробиотиците подпомагат усвояването на храна и помощ на гликемичния контрол, който предотвратява пикове и капки в нивата на кръвната захар. Проучването показва също, че има силни линии за комуникация между мозъка и червата, което може да повлияе на нашите настроения и химията на мозъка.

12. Adaptogen билки

Адаптоген билки са вид лечебно растение, което се отрази на нервната система за намаляване на стреса, като действа върху нивата на кортизола тела. Двама известни адаптогени включват Ashwagandha и Rhodiola. Ashwagandha работи чрез намаляване на тревожност и депресия и се бори с хормонален дисбаланс и стрес. Rhodiola увеличава чувствителността на неврони на невротрансмитери, допамин и серотонин.

13. фолиева киселина

Фолиевата киселина е основен витамин Б, намерени в боб, плодове, зелените листни зеленчуци, и обогатени храни. дефицит на фолиева киселина е обща, поради лоши диети и използването на някои лекарства, такива като орални контрацептиви и аспирин. Установено е, че хората с депресия, които също имат недостига на фолати не реагират добре на антидепресанти. Ето защо е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина.

Депресията може да се управлява чрез комбинация от промяна в стила на живот, като например добра упражнения, диета и почивка навици, както и за приемане на нови начини на мислене и действие. Тези, които имат тежка депресия трябва да продължи медикаменти, както е указано от лекаря си и да поиска тяхното мнение, преди да използвате билкови лекарства.