Как да се откажа от цигарите: Съвети за разкарване си цигара навик за добро

Всички знаем, че рисковете за здравето от тютюнопушенето, но това не я прави по-лесно да се отърве от вредния навик. Независимо дали сте тийнейджър пушач или цял живот пакет на ден пушач, отказване може да бъде наистина трудно. Никотинът в цигарите предлага бърз и надежден начин да увеличите вашата перспектива, облекчаване на стреса, и да се отпуснете. За да излезете от цигарите успешно, ще трябва не само да променят поведението си и да се справят с никотин симптоми на абстиненция, но и да намери по-здравословни начини за управление на вашите настроения. С правилния план игра, обаче, можете да се прекъсне зависимостта и се присъединят към милионите хора, които са ритали навика за добро.

Защо е толкова трудно отказването от цигарите?

Тютюнът за пушене е едновременно физическа зависимост и психологически навик. Никотинът от цигари осигурява временно и пристрастяване висока. Премахване че редовната корекция на никотин ще накара тялото ви да изпитате симптоми и глад физически отнемане. Поради никотин се чувствам добре ефект върху мозъка, може да са се превърнали са свикнали да пушат, като начин за справяне със стреса, депресия, тревожност, или дори скука.

В същото време, актът на пушенето е вкоренен в ежедневен ритуал. То може да бъде автоматичен отговор за вас да пуши цигара с сутрешното си кафе, докато сте на почивка от работа или училище, или по време на пътуването до работното място у дома в края на един дълъг ден. Може би приятели, членове на семейството и колегите си да пушат, и тя се превърна в част от начина, по който се отнасят с тях.

За да излезете от цигарите успешно, ще трябва да се справи както на пристрастяването и навиците и съчетания, които излизат заедно с нея. Но това може да се направи. С правилната подкрепа и комбинация от стратегии, всеки пушач може да се откаже – дори и ако сте опитали и не успя няколко пъти преди това.

Вашият личен план спиране на тютюнопушенето

Докато някои пушачи успешно се откажат, като отидете студена пуйка, повечето хора, по-добре с план, за да се задържат на пистата. Един добър план е насочен както за краткосрочно предизвикателство с отказ от тютюнопушене и дългосрочно предизвикателство за предотвратяване на рецидив. Също така трябва да бъдат съобразени с вашите специфични нужди и навици за непушачи.

Отделете време да се мисли за какъв вид пушач и да сте, кои моменти от живота си покана за една цигара, и защо. Това ще ви помогне да определите кои съвети, техники и терапии могат да бъдат най-полезни за вас.

Дали това е много лошо пристрастяване (повече от една кутия на ден)? Или по-скоро социална пушач ли сте? Бихте прост никотин кръпка свършат работата?

Има ли определени дейности, места и хора, които се асоциират с пушенето? Смятате ли, че е необходимо да се пуши на всяко хранене?

Смятате ли да достигне за цигарите, когато се чувствате подчерта, или надолу? Или е вашият пушенето на цигари, свързана с други зависимости, като например алкохол или хазарт?

Идентифицирайте тригери за непушачи

Един от най-добрите неща, които можете да направите, за да си помогнете сами се откажат е да се определят нещата, които ви карат да искам да пуша, включително специфични ситуации, дейности, чувства, и хора.

Поддържайте дневник жаден

Списанието е жаден може да ви помогне нулирате на вашите модели и тригери. За една седмица или така, довели до спиране на пушенето дата, води регистър на пушенето. Забележка моменти във всеки ден, когато ви пожелавам една цигара:

 1. В колко часа беше?
 2. Как интензивен беше жаден (по скала от 1-10)?
 3. Какво правеше?
 4. С кой беше?
 5. Как се чувстваш?
 6. Как се почувствахте след тютюнопушенето?

Пушите ли за облекчаване на неприятните или непреодолими чувства?

Управление на неприятни усещания като стрес, депресия, самота, страх и тревожност са едни от най-честите причини, поради които възрастните пушат. Когато имате лош ден, това може да изглежда като цигарите са единственият ти приятел. Като по-голям уют цигари дават, обаче, че е важно да се помни, че там са по-здрави (и по-ефективни) начини за поддържане на неприятни усещания в шах. Те могат да включват упражняване, медитират, като се използват сензорни стратегии за релаксация, както и практикуването на прости упражнения за дишане.

За много хора, е важен аспект от отказване на цигарите е да се намерят алтернативни начини да се справят тези трудни чувства без тютюнопушене. Дори когато цигарите вече не са част от живота си, болезнени и неприятни усещания, които може да са ви накарали да пушат в миналото все още ще остане. Така че, това е си струва да прекарате известно време да мисля за различните начини, по които възнамерявате да се справят със стресови ситуации и дневните раздразнения, които биха ви накарали да достигат за цигара.

Съвети за избягване на често срещани причинители

Алкохолът. Много хора имат навика да пуши, когато те пият. СЪВЕТ: преминете към безалкохолни напитки или напитки само на места, където пушенето вътре е забранено. Като алтернатива, опитайте лека закуска на ядки, дъвчейки коктейл стик или смучене на сламка.

Други пушачи. Когато близки, приятели и колеги пушат около вас, това е двойно по-трудно да се откажат или да се избегне рецидив. TIP: Вашите социални кръгове трябва да знаят, че да променяте навиците си, така се говори за решението си да се откажат. Кажете им, че те няма да могат да пушат, когато сте в колата с тях или да вземе почивка за кафе заедно. В работното си място, не приемайте всичките си кафе паузи само с пушачи, правя нещо друго, а не, или да намерят непушачите да имат почивките с.

Край на хранене. За някои пушачи, слагайки край на хранене означава да светва, а перспективата за даване, че може да се появи до обезсърчително. СЪВЕТ: замени този момент след хранене с нещо като парче плод, а (здрави) десерт, квадрат на шоколад, или дъвка.

Справяне с симптоми на отнемане никотин

След като спрете да пушите, ще изпитате редица физически симптоми като тялото ви се оттегли от никотин. Никотинът оттегляне започва бързо, обикновено като се започне в рамките на тридесет минути до един час на последната цигара и с връхна точка около два до три дни по-късно. Симптоми на отнемане могат да траят от няколко дни до няколко седмици, и се различават от човек на човек.

Общи никотин симптоми на отнемане включват:

 1. Цигареният апетита
 2. Раздразнителност, чувство на неудовлетвореност или гняв
 3. Тревожност или нервност
 4. Затруднена концентрация
 5. Безпокойство
 6. Повишен апетит
 7. Главоболие
 8. Безсъние
 9. Трусове
 10. Повишена кашлица
 11. умора
 12. Запек или разстроен стомах
 13. депресия
 14. Намалена сърдечна честота

Неприятна, тъй като тези симптоми на абстиненция могат да бъдат, те са само временни. Те ще получат по-добре в рамките на няколко седмици, тъй като токсините се изчерви от тялото си. В същото време, нека вашите приятели и семейство да знаят, че няма да сте в обичайната си самостоятелно и да поиска тяхното разбиране.

Управление на цигари апетита

Избягването на тригери за непушачи ще помогне за намаляване на желанието за пушене, но не можете да се избегне глад изцяло. Но цигари глад не траят дълго, така че ако сте изкушени да светне, не забравяйте, че жаждата ще мине и се опитват да го изчака. Той също така помага да се подготвят предварително. Наличието на план за справяне с глад ще ви помогне да даде инча

Да се разсее. Да ястия, включване на телевизора, вземете душ или да се обадите на приятел. Дейността не е от значение, стига да получава решението си на разстояние от тютюнопушенето.

Напомни си, защо сте се откажат. Съсредоточете се върху причините за отказване, включително ползите за здравето, подобряване външния вид, пари сте спестяване, както и засиленото самочувствие.

Махай се от примамлива ситуация. Къде си, или това, което правите, може да бъде задействане на жаждата. Ако е така, до промяна на природа може да направи всичко различно.

Наградете се. Засилване на вашите победи. Всеки път, когато триумфира над жаден, дай си награда да пазят себе си мотивирани.

Предотвратяване на наддаване на тегло, след като спрат да пушат

Повишаване на теглото е обща грижа, когато отказване от тютюнопушене. Някои хора дори го използват като причина да не се откажат. Макар да е вярно, че много пушачи да пълнеем в рамките на шест месеца след спиране на тютюнопушенето, печалбата обикновено е малък – около пет лири средно – и че първоначалната печалба намалява с течение на времето. Също така е важно да се помни, че провеждането няколко допълнителни паунда за няколко месеца няма да боли сърцето си толкова, колкото воля тютюнопушенето. Но да наддава на тегло не е неизбежно, когато се откажат от тютюнопушенето.

Пушенето действа като средство за потискане на апетита. Той също така заглушава чувството си за мирис и вкус. Така че, след като напусна, апетита ви най-вероятно ще се увеличи и храна ще изглежда по-привлекателен. Повишаване на теглото също може да се случи, ако на мястото на устната задоволяване на тютюнопушенето с яденето нездравословни храни комфорт. Затова е важно да се намерят други, здравословни начини да се справят със стреса и други неприятни усещания, а не безсмислено, емоционалното хранене.

Отглеждайте себе си. Вместо да се обърне към цигари или храна, когато се чувствате подчерта, тревожност, депресия или, да научат нови начини да се успокоят.

Яжте здравословни, разнообразни ястия. Яжте много плодове, зеленчуци, мазнини и здрави. Избягвайте сладки храни, газирани напитки, пържени, и полуфабрикати.

Пийте много вода. Консумация на най-малко шест до осем 8 унции. очила ще ви помогнат да се чувстват напълно keepyou от яденето, когато не сте гладни. Вода също ще помогне за промиване на токсините от тялото си.

Разходи се. Това не само ще ви помогне да горят калории и запази тегло, но също така ще помогне за облекчаване на чувството на стрес и чувство на неудовлетвореност, които съпътстват оттегляне от тютюнопушенето.

Хапнете без вина храни. Добър избор са дъвка без захар, моркови и целина, или нарязани чушки или джикама.

Лечение и терапия да ви помогне да се откажат

Има много различни методи, които успешно са помогнали на хората да се откажат от тютюнопушенето. Може да бъде успешна с първия метод се опитате. По-вероятно е, че ще трябва да се опита на няколко различни методи или комбинация от процедури, за да намерите тези, които работят най-добре за вас.

Медикаменти

отказване от тютюнопушене лекарства може да облекчи симптомите на абстиненция и намаляване на апетита, и са най-ефективни, когато се използва като част от цялостна програма спиране на тютюнопушенето наблюдава от Вашия лекар. Говорете с Вашия лекар за опциите си и дали лекарства против тютюнопушенето е точно за вас. Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) одобри опции са:

Никотино-заместваща терапия. Никотин-заместваща терапия включва “замяна” цигари с, като никотинова дъвка, лепенка, таблетка, инхалатор, или назален спрей други никотинови заместители. Тя работи чрез предоставяне на малки и постоянни дози никотин в тялото за облекчаване на някои от симптомите на оттегляне, без катраните и отровни газове, намиращи се в цигарите. Този тип лечение помага на пушачите да се съсредоточат върху счупи тяхното психическо пристрастяване и прави по-лесно да се концентрира върху изучаването на нови поведения и умения за справяне.

Не-никотин медикаменти. Тези лекарства да ви помогне да спрете да пушите, чрез намаляване на апетита и симптоми на абстиненция, без използването на никотин. Медикаменти като бупропион (Zyban) и варениклин (Chantix) са предназначени само за краткосрочна употреба.

Алтернативни терапии

Има няколко неща, които можете да направите, за да спрете да пушите, които не включват никотин-заместваща терапия или с рецепта лекарства: Попитайте Вашия лекар за сезиране или виждат ресурси и Позоваването долу за помощ при намирането на квалифицирани специалисти във всяка област.

Хипноза – Популярен вариант, който е произвел добри резултати. Забравете всичко, което може да се види от сценичните хипнотизатори, хипноза творби от вас да не влязат в дълбоко отпуснато състояние, където сте отворен за предложения, които укрепват вашата решимост да се откажат от пушенето и увеличаване на отрицателните си чувства към цигарите.

Акупунктура – Един от най-старите известни медицински техники, акупунктура се смята, че се работи по задейства освобождаването на ендорфини (естествени болкоуспокояващи), които позволяват на тялото да се отпуснете. Като помощ за отказване от тютюнопушене, акупунктурата може да бъде от полза при управлението на симптомите на абстиненция тютюнопушенето.

Поведенческа терапия – зависимостта от никотина е свързана с обичайното поведение (ритуали), занимаващи се пуши. Поведение терапия се фокусира върху усвояването на нови умения за справяне и преодоляване на тези навици.

Мотивационни терапии – книги за самопомощ и уеб сайтове могат да предоставят по редица начини, за да се мотивират сами да се откажат от тютюнопушенето. Един добре познат пример е изчисляване на финансови икономии. Някои хора са били в състояние да намерите мотивация да се откажат просто чрез изчисляване колко пари ще спестите. То може да бъде достатъчно, за да плати за почивка през лятото.

Какво да правите, ако се подхлъзнат или рецидив

Повечето хора се опитват да се откажат от пушенето на няколко пъти, преди те отърве от вредния навик за добро, така че не се пребил, ако отново пропушват. Обърнете се връщат към една отскочила се учат от грешките си. Анализирайте какво се е случило точно преди да започна да пуши отново, да идентифицират спусъците или проблемните точки ви се сблъскаха, и да направи нова спирка непушачи план, който да ги елиминира.

Освен това е важно да се подчертае разликата между плъзгане и рецидив. Ако правя грешка и пуши цигара, това не означава, че не можете да се върнете на вагона. Можете да изберете да се учат от листчето и го оставете да ви мотивира да се трудим, или можете да го използвате като извинение, за да се върнете към вредния навик. Но изборът е ваш. Фиш не трябва да се превърне в пълен разцвет рецидив.