Как да се борим с причините за не отслабване след бременност

Всички говорят за радостите на бременността – на девет месеца дългия път на трансформация, чувство за вашето бебе удар в корема, тези редовни сонография прегледи, слушане на туптенето на сърцето си, и списъкът просто продължава. Но това, което хората обикновено не се говори за е по-малко романтична страна на историята – на сутрешно гадене, промени в настроението, и да, наддаване на тегло.

Много от нас се опитват наистина трудно да отида за да загуби това килограма след доставката; В края на краищата, майките цялостното здраве и фитнес е важно не само за нея, но и за детето си. Независимо от множеството усилия, ние често се оказваме в състояние да отслабнете. Къде се крие проблемът? Не сме ли правилното хранене, или упражнява достатъчно или е причина нещо съвсем друго?

Медицинският съвет за загуба на тегло, след като доставката се тя бавно, особено ако сте имали доставка С-профил. В повечето случаи, подходящ режим на упражнения и питателна и балансирана диета, са в състояние да свърши работа. Но ако откриете себе си в състояние да отслабнете, без значение какво, по вина не може да се крие в храната или физическото натоварване. Според лекарите, има някои по-малко известни, но BIG причини, които допринасят за неспособността на жената да отслабнете след бременност. Разберете, ако една от тези причини може да се възпрепятства си след бременност, загуба на тегло, и да разберете как можете да го оправя.

1. Безсъние – липса на сън

В качеството си на нов майка е трудна задача наистина, и това означава, че губите съня си (буквално) за всичко, свързано с вашето бебе. Въпреки това, когато сте сън лишени, хормоните, които влияят върху апетита ви се небалансирани. Вашето тяло се ускорява производството на грелин (отговорен за увеличаване на глада) и забавя производството на лептин (отговорен за узаконяването на апетита). В действителност, лекарите казват, че хората, които спят в продължение на четири часа или по-малко на ден са по-склонни да консумират повече калории, отколкото някой, който спи правилно.

Решение: Лекарите предполагат, че дори и да си бебетата сън цикъл е нередовен, трябва да се опитате да се обучават на тялото ви да сте постоянни и график, особено по отношение на храните. Яденето точно същото нещо в точния също време всеки ден помага за регулиране на хормоните и апетита. Освен това, се опита да координира нощните хранения с партньора си и да го направи точка, за да се поспи, когато е възможно през деня.

2. щитовидната наддаване на тегло

Хормонален дисбаланс след бременност не е нищо ново за нас. Въпреки това, на щитовидната жлеза проблем е битка, много жени се борят с, без да знае степента на неговото въздействие. Ако сте страдали от заболяване на щитовидната жлеза преди / по време на бременността, това ще бъде един непрекъснат борба за вас.

Щитовидната жлеза е отговорна за степента на използване на енергията в човешкото тяло. Ако има дисфункция в своята работа, загуба на тегло се превръща в огромно предизвикателство дори и да се намали приема на калории. Ако освен неспособност да отслабнете сте били изпитва честа загуба на коса, трайно умора, лоша кожа, и чувство на депресия, трябва да да се проверяват нивата на щитовидната жлеза.

Решение: Пълна проверка е задължително. Също така, освен редовната физическа активност, се консултирайте с диетолог за диета на щитовидната жлеза-специфична, която ще ви помогне да се грижи за вашите хранителни нужди. Правилното лекарства, упражнения и диета е ключът към решаването на този проблем.

3. Твърде много Постнатална или медицински сестри храните

След раждането, старейшините в семейството препоръчват здравословна диета постнатална за нас. Въпреки, че това е често скучно, тя има за цел да увеличи производството си на мляко и помощ във вашия тела възстановяване от раждането на детето. Въпреки че тази питателна храна определено е много здравословно и добро за тялото си, там нещо, наречено прекалено много на нещо добро. Много често след раждането диета се състои от продукти като ядки (например Panjeeri), кафяв ориз, тестени изделия, и топено масло laddoos. Те са богати на мазнини. Когато се консумират повече калории, които можете да запишете, тя ще се съхранява като мазнина.

Решение : Не забравяйте да бъде в съзнание на порциите си размери и да се опитаме да се избегне твърде отдадат или поддава на глад. Ако имате проблеми с контролиране на размера на порциите, обсъдете това с диетолог.

4. Над натоварване

Чакай, как може това да се забави загуба на тегло? Подлагането себе си би трябвало да означава повече загуба на тегло, нали? Не е задължително. Ако мислите, че харчат тези допълнителни 45 минути в салона ще ви даде по-бързи резултати, че е време да преосмислим това. Според експерти, твърде пресилено не само Ви излага на риск за нараняване и тазовата пролапс на орган, той може да спре вашите усилия за отслабване. Лекарите също съветват да не се прекалено много кардио, тъй като стимулира апетита си твърде много.

Решение: Вместо да се избере висока интензивност тренировка, отивам за силова тренировка, която е насочена най-големите мускулни групи по най-ефективния начин. А 25 минути тренировка два пъти седмично трябва да свърши. Също така имайте кардио ниско въздействие, тъй като увеличаването на интензивността бавно ще ви даде по-ефективна и дълготрайна резултат. Уверете се, че се консултирате с вашия лекар преди да започнете каквато и постнатална фитнес програма или да се присъедини към фитнес залата. Вие трябва да изчакате най-малко шест седмици, особено ако сте имали доставка С-профил.

5. Стрес / емоционалното хранене

След раждането си, вие определено високо на емоции – и широка гама от емоции също. Ние често си мислим, че яденето на нашия изход от тези внезапни пристъпи на депресия е единственото решение. Ето защо ние често са склонни да гуляй на нездравословна храна и най-странни часове на деня (или нощта). Но преди да посегне към хладилника да си служи лъжичка сладолед, спрете и помислете – наистина ли нужда от това в момента? Шансовете са, ще знаете, че не е така.

Решение: Вместо да намери утеха в храната, заемат забавни дейности с малкия човек. Сложете го в детска количка и отидете на разходка или просто да се присъединят към йога, за да помогне за канализиране енергията си. Склонност към преяждане никога няма да помогне.

6. спукан Gut

Както и странно да звучи, това е често срещан проблем, след бременност сред жените. Кърменето може да доведе до ниски нива на естроген, което може да повлияе на стомашно-чревния тракт (GI). Това може да доведе до чревна хипер-пропускливост, по-известна като синдром на спукан червата. Според лекарите, тази повишена пропускливост в червата също е свързано с повишена висцерална (дълбока) мазнина. Когато стомашно-чревния тракт не функционира правилно, има затруднения при храносмилането. Резултат: неспособност да отслабнете.

Решение: Опитайте се да включите в диетата си, пробиотици, заедно с храносмилателни ензими. Ако страдате от този проблем, посъветвайте се с него и се намали консумацията на млечни продукти. Можете също така да помисли, избрали безглутенова диета.