Как да проверите рак на гърдата безопасно от дома си

Мама Анджелина не е имал представа, защо бебето й внезапно спря хранене от дясната й гърда. Лекарите диагностицират много възможности, като млякото може да се изсушаване или че млякото се бяха обърнали към pus.When абсцес е сформирана и отстранен, той е заподозрян, че ракови. По времето й диагноза излезе, тя вече е в четвъртия етап рак.

Безброй жени са станали жертва на рак на гърдата, да се осведомят за това фатално, когато е твърде късно. 37 годишен мама Анджелина бе една такава жена. Лекарите държат да ми кажеш млякото може да се изсушава, че аз трябва да се използва електрическа възглавничка, че аз трябва да се изпомпва млякото на редовни интервали, както и че млякото ми се беше обърнал към гной. Когато го попитали да се подложи на операция за отстраняване на джоба на гной, лекарят подозира буцата да ракови. Когато доклада за биопсия излезе, страховете му се окажат точни. рак Reddys се е разпространил в етап четвърти.

Рак на гърдата е скъп афера

Erny Вивиан каза тя усети подобен на камък бучка в гърдата й през 2014 г. Тогава тя е била на 37 години. След като изпитва, тя е бил диагностициран с рак на втория етап в лявата й гърда. Тя претърпя операция и 16 сесии на химиотерапия, 31 кръга на радиация. Всичко това, за да премахнете тесто. Тя прекара Rs 10 Lakhs в замяна на здравословен начин на живот отново.

Но има ли надежда?

Според д-р Reetu Jain, медицински онколог в болница Jaslok Mumbais, до преди по-малко пет години етап четири пациенти с рак на гърдата ще се даде перспектива на 6-8 месеца от лекарите. шансовете им за оцеляване след 8 месеца са били ниски. Днес, обаче, медицински пробиви са дали надежда на много жени, подложени на това изпитание.

Обработките, такива като анти-HER2 терапия, инжекционни хормонална терапия и т.н., може да удължи живота и нека дори жени с тежка рак имат 4-5 години с любимите си хора. Ранното откриване, разбира се, се получава по-голям шанс за оцеляване и шанс, че пациентът ще бъдат пощадени от получаване на гърдата им отстранени хирургически (мастектомия)

Кои са факторите за могло да предизвика рак на гърдата?

По-долу са посочени, че са главните причини за рак на гърдата при жените.

 • Живот в Metropolitan Градове
 • Алкохол и цигари Потреблението
 • прекалена пълнота
 • Фамилна анамнеза за рак
 • Като деца-късно в живота
 • Липсата на физически упражнения
 • Излагането на вредни химикали (в храни, козметика и т.н.)
 • Като Противозачатъчни хапчета

статистика рака показват, че честотата на смъртоносната болест е по-висока в столичния cities.The начин на живот, която насърчава затлъстяване, консумация на алкохол, както и деца, които имат по-късен етап са заподозрени атрибути, които са известни за увеличаване на риска от рак на гърдата. Средната възраст на жените, за да се засегнати от рак на гърдата също се случва по-ниска от година на година. Индийските жени са открити да се разболеят от рак на десет години по-рано от жените в west.Women в Индия са рак на гърдата, толкова млад, колкото на 19.

Дали Естроген имат роля в рак на гърдата?

Като деца преди 30-годишна възраст може да намали риска от рак на гърдата. Да, всяка експозиция на излишния естроген увеличава риска. Ето защо с децата преди 30-годишна възраст могат да намалят риска от рак на гърдата cancer.When една жена е бременна и кърмещи, тя е изложена на повече прогестерон, намаляване й chances.This разбира се има своите изключения като в случай на Анджелина Реди ,

33 годишен майка на две деца, Shikha Сингх, имаше подобна съдба. Диагностицирани с рак на гърдата третия етап, докато все още кърмещи тя веднага се позоваха на oncologist.In Всъщност, една ужасна болка в лявата си ръка и бучка в гърдата й, направи непоносимо за нея дори да държи бебето си, камо ли да продължи да суче ,

Shikha дори не подозира рак. Като майка, която току-що бе доставен бебе, тя също приема, че болки и бучки може да са нормални по време на breastfeeding.In действителност, тя дори я изненада лекар, тъй като тя е била все още са изложени на прогестерон от кърменето. Други фактори, които водят до рак на гърдата са късно менопауза и ранно менархе (което е началото на менструация), тъй като и двете тези изложи жените до излишък на естроген.

Проверете за рак на гърдата

Лекарите препоръчват, че всички жени над 20-годишна възраст, трябва да се разглеждат самостоятелно редовно. Този кратък видеоклип показва как да се изследва за рак на гърдата.

Как да се провери за рака на гърдата

 • Използване на подложки на пръста си и натиснете здраво в различни точки на гърдите си, за да се чувстват за бучки или някакви нередности.
 • Проверете дали зърната са прибрани и ако има някаква отговорност или за секреция.
 • Направете тази проверка от седем дни преди или след менструация, по време на овулацията.

Докато самостоятелни проверки може да се оправи в двадесетте години, се препоръчва да се клиничен преглед на гърдата публикувате 30 знака. Пост-40, се препоръчва ултразвуково изследване. След 45-годишна възраст, мамография е абсолютно задължително. Шансовете на рак на гърдата са високи при жени, които имат фамилна анамнеза за рак на гърдата или всяка друга форма на рак.

Които ще ви помогнат да се предпазим от рак на гърдата

Д-р Бхарат Bhosle, медицински онколог, се казва, че пушенето и пиенето трябва да се избягва напълно. Това означава, че и социалните и случайни пиячи и пушачи са изложени на риск. Ако някой желае да се отдадете напълно, да го до колче или 2 пъти седмично. Трябва да увеличите приема на фибри, ограничаване на червено месо и да се отдадете на редовни физически упражнения.

Превенция определено е начин да отида, тъй като ние се борят най-високият появата на смъртоносни болести. Всеки от нас има толкова много хора, и спомени, за да живеят в продължение на, така че има смисъл само, за да държи под око за неща, които могат да попречат на тези моменти, че животът се е да ни чакат.

Самостоятелно грижа е важна, но ние, майките имат навика пускането всички преди себе си. Дами, да се поглезите с проверка, и Вие ще се дава на семейството си и себе си причина да се ценим и да се грижиш колко е важно да сте толкова много хора, които определено са.