Как да помогнем на някого, когото обичаш, който е в депресия

Депресията е психично разстройство, което изисква грижи и лечение. Ако вашите близки страдат от това състояние на ума, има няколко неща, които можете да направите, за да им помогне да се преодолее това изпитание в един по-добър начин. Прочетете този пост и да научат как да се помогне на някой близо до вас се справят с депресията.

Как да разберете дали човек страда от депресия?

Понякога тези, които страдат от депресия или хора в близост до такива хора не могат да осъзнаят, че те се борят с депресия. Повечето хора пренебрегват или отхвърлят тяхната депресия мисля, че е нормално излияния на гняв или тъга. Това може да се случи, обикновено, тъй като има масивна социална стигма, прикрепена към хора, занимаващи се с психични разстройства. Въпреки това, някои от следните симптоми могат да помогнат за създаване, ако някой страда това заболяване:

  • Ако човек изпитва раздразнителност или внезапни изблици на гняв.
  • Ако човек изпитва проблем при вземането на нормален ден, за да решения, трудно съсредоточаване или е изправена пред проблем в мисленето.
  • Ако човек е погълнат с мислите на извършване на самоубийство или приключва живота си редовно, тъй като депресия и мисли за самоубийство са тясно свързани.
  • Ако човек не се чувства мотивиран или под напрежение да се направи ежедневните задачи.
  • Ако човек изпитва внезапно наддаване на тегло или загуба на тегло поради променения апетит.
  • Ако човек изпитва каквито и да било нарушения на съня, като хиперсомния или безсъние.
  • Ако човек преживява загуба на интерес към живота си като обичайните домакински задължения, сексуална активност, спорт и т.н.
  • Ако даден лица социално и професионално функциониране получава засегнати.

Ако някои или всички от тези симптоми се наблюдават в продължение на дълъг период от време, може да се обозначават като депресия. Това е много важно, че се търси незабавно психологически внимание, тъй като депресия рядко получава по-добре за себе си. Антидепресивно заедно с когнитивна терапия може да помогне при вземането на лицето, да се почувства по-добре.

Ефективни начини да се помогне някой излезе от депресия

Отделно от професионална помощ, хора, които са тясно свързани с депресия човек може също да вземат някои стъпки за подпомагане на този човек да излезе от нея. Ето някои ефективни начини да се помогне на някого бори депресия или мерки за подпомагане на някой преодолее депресията:

1. Опитайте се да се поставите на тяхно място

Много е лесно да се помогне на някого, ако се разбере тяхната болка и страдание. Знаете за тяхното положение в детайли, така че да можете да съчувства и да помогне на човек се занимава с него.

2. Пригответе се

Как ще помогне на някой, ако няма да има някаква идея за това, което другият човек може да се занимава с. Има много онлайн сайтове, книги и други средства, които могат да ви помогнат да научите повече за депресия. Може дори да се срещне с психиатър и да се образоват по-добре.

3. бъдеш там за тях

Понякога просто слушане на тревоги, страх или тревоги могат да им помогнат да се почувствате по-добре. Вие не може да се изисква да предложи решение, просто чувам и знам как точно те може да се чувства и какво може да се ги притеснява толкова много.

4. Дръжте емоциите Връщане

Да бъдеш в непосредствена близост с човек, който се занимава с депресия понякога може да окаже влияние върху вас. Няма съмнение, че негативни чувства могат да получат заразни също. Изнесете от къщата, си взаимодействат с позитивни хора или излизаш с приятелите си, за да получите вашия позитивизъм обратно на пистата.

5. запази спокойствие

Справяне с някой, който постоянно се борят може да бъде много трудна ситуация, за да се справят с. Може да се чувстват разочаровани, ядосани, а също така и опит на други подобни емоции. Това е абсолютно нормално да се чувствате така. Присъединете се към група за подкрепа, излизам с приятели или да правят други неща, които ви правят щастливи.

6. да поемат своите задължения

Точно както, когато някой, който има висока температура е трудно да се изправи и да си вършат ежедневните задачи, човек се занимава с депресия е, плаващи по една и съща лодка. Активизиране и да им помогне да се грижи за техните ежедневни задачи. Тя може да изглежда нормално, но може да има огромен смут ще вътре в тях.

7. Не приемайте нещата лично

Докато взаимодействие с човек, който преживява депресия, е важно да се помни, че не е за вас, то е за тях. Те се борят с вътрешните си демони, и ако те се държат или да действа по определен начин с вас, това е всичко, защото на тяхното заболяване и нищо друго.

8. Осигуряване на Безусловната Любов и поддръжка

Няма нищо в живота, които не може да се направи по-добре с любов и грижа. Когато някой, който сте близо до е изправена пред този сериозен здравен проблем, кредитирането тях си безусловна любов и подкрепа ще им помогне да излезе от скоро. Да бъдеш там за тях е най-доброто нещо, което можете да направите, за да помогне.

9. Оферта Hope

Важно е за вас да им напомни за положителните неща в живота им редовно, независимо дали е на децата си, своята страст в живота, или нещо, което може да им помогне да продължи да функционира. Това е много важно за тези хора да намерят надежда, защото това може да бъде едно нещо, те могат да се разчита на най-много.

10. Помогнете им с техните терапия и лекарства

Всички от горепосочените начини ще работи добре, ако те вземат своите сесии на лекарствената терапия и терапия религиозно. Уверете се, че не сесии са пропуснати и лекарства са взети навреме също.

Кога да се потърси спешна помощ

Ако човек страда от депресия получава самоубийство мисъл твърде често или се опитва да се навреди, се препоръчва да се потърси спешна помощ. Такива случаи обикновено възникват, когато това лице губи Надявам се да живее и мисли, че смъртта може да намали цялото си страдание. Ако някой в ​​семейството ви се влияе от депресия, следвайте тези предложения и да му помогне да получите по-добро.