Как да отслабнете по корема със здравословен начин

 

Този въпрос е в много умове: как мога да отслабна коремната мазнина … и то бързо? Въпреки че няма магическа формула за храна и упражнения, които да губят мазнините от корема с едно щракване с пръсти, има избор на хранене, упражнения и промени в начина на живот, които могат да помогнат. Ето вашето ръководство за разбиране какво точно представлява коремната мазнина и как може да успеете да я намалите с течение на времето.

Какво представлява коремната мазнина и опасна ли е?

Висцералната мазнина, известна още като коремна мазнина, е слоят мазнина под мускулите на корема. Поради решаващото си местоположение около много от жизненоважните ви органи, коремната мазнина доставя постоянен източник на енергия, но също така излага тялото на вредни токсини и хормони. Когато имате твърде много мастни клетки или мастните ви клетки стават твърде големи, те могат да произвеждат свръхпродукти, които увеличават риска от хронично възпаление, диабет, сърдечни заболявания и рак. Ето защо коремната мазнина може да бъде по -опасна от подкожната мазнина или от външния слой мазнина, който можете да прищипете с пръсти.

Въпреки това, причината, поради която имате проблеми със закопчаването на панталоните си, може да не е висцерална мазнина: това, което днес наричаме “коремна мазнина”, може да бъде подуване на корема или задържане на вода, а не натрупване на мазнини.

Какво трябва да ям, за да отслабна корема?

Няма една точна диета, която да изтласква мазнините по корема повече от други. По -скоро, за да се борите с коремните мазнини, трябва да вземете предвид времето, размера и хранителните качества на вашите ястия, за да поддържате здравословно тегло, да намалите висцералните мазнини и да избегнете неудобно подуване на корема. Започнете с тези съвети, за да започнете пътуването си към загуба на коремна мазнина, по здравословния начин.

Избягвайте подуване на корема

Някои въглехидрати имат склонност да се абсорбират слабо в червата и след това бързо да ферментират, което води до газове и подуване на корема. Честите виновници включват рафинирани въглехидрати и прости захари, като тези, открити в преработените храни с добавени захари. Излишъкът от натрий също може да причини подуване поради повишеното задържане на вода.

Въпреки че има много здравословни пакетирани храни, има също толкова, които не са толкова добри, така че предпочитайте прясно приготвените храни през повечето време, за да намалите приема на преработени, пакетирани храни, които могат да причинят подуване на корема. На сутринта заменете натоварената със захар купа зърнени храни за това Зелено смути, направено с пресни плодове и зеленчуци, за да започнете деня си по правилния начин.

Прегърнете силата на протеина

Протеинът играе двойна роля, като ви помага да отслабнете коремните мазнини чрез увеличаване на мускулната маса и метаболизма, като същевременно помага за предотвратяване на глада. Изследванията показват, че диетата с по -високо съдържание на протеини увеличава термогенезата, което означава, че изгаряте повече калории. Освен това, консумацията на протеини води до повишено чувство на удовлетворение след хранене, което често ви кара да ядете по -малко калории по -късно през деня. Тези високопротеинови закуски Тако са идеалният начин да започнете сутринта си и ще ви накарат да се почувствате сити до обяд.

Фокусирайте се върху влакната

Фибрите са вид въглехидрати, които тялото ви не може да усвои и помага за регулиране на потреблението на захар от тялото, тъй като тя бавно преминава през храносмилателната ви система. Увеличаването на дневния прием на фибри може да доведе до по -голямо удовлетворение след хранене, по -малко скокове и срив на кръвната захар и последващо намаляване на количеството консумирани калории през останалата част от деня.

Когато се опитвате да свалите мазнините от корема, се стремете да приемате поне 25 грама фибри в диетата си всеки ден. Храните, богати на фибри, включват бобови растения, като леща и боб; ябълки и круши, с кожата; ядки и семена; и кръстоцветни зеленчуци като броколи и брюкселско зеле.

Какви упражнения мога да направя за намаляване на коремните мазнини?

В един идеален свят бихме могли да се насочим към точната част от тялото си, от която искаме да изгаряме калории, но това просто не е така. За щастие има няколко упражнения, които са особено ефективни при изгаряне на мазнини от коремната област и от останалата част от тялото.

Бягайте на наклон

Ако вашата загряваща кардио тренировка е на бягащата пътека, опитайте да увеличите наклона на вашата машина. Бягането по наклон изгаря повече калории, отколкото бягането по равна повърхност и същевременно изгражда мускули. Колко допълнителни калории изгаряте на наклон, зависи от скоростта и теглото. Можете също така да включите хълмове в тренировки на открито.

Интервално обучение с висока интензивност

Вместо дълга и ниска интензивност на кардио тренировка, опитайте метода за високоинтензивна интервална тренировка на кардио: интензивни, забързани интервали, които ви оставят напълно изтощени само след 20-30-минутна сесия. Тази форма на кардио тренировка увеличава ефекта на изгаряне, което позволява на тялото ви да продължи да изгаря калории дълго след като тренировката ви приключи. Можете да завъртите между 30 секунди от любимите си упражнения, с почивка между тях, стига да работят върху различни мускулни групи като клякания, лицеви опори и люлки с гири.

Странични дъски

Тонизирането на корема, когато се опитвате да свалите мазнините от корема, също е от решаващо значение. За да направите традиционната рутинна дъска по -предизвикателна, добавете странични дъски. Превъртете се на лявата си предмишница и подредете десния крак отгоре на левия. Задръжте това положение за 60 секунди, след това сменете страните. Наличието само на две точки за контакт, а не на четири работи по -трудно в основата ви и предизвиква и вашите коси части.

Промени в начина на живот за намаляване на коремните мазнини

Спете много

Твърде малкото сън или твърде много сън може да извади от строя стреса и регулаторните хормони и да доведе до наддаване на тегло. Една нощ на недоспиване може да увеличи нивата на грелин (хормон, който насърчава глада), което ви прави по -вероятно да преядете на следващия ден. Намаленият сън също може да доведе до умора през деня и по -малко физическо натоварване, което може да е друга причина, поради която хората, които редовно не спят достатъчно, са склонни да наддават на тегло.

Пийте постоянно вода

Ако сте дехидратирани, може да е трудно да разберете дали сте гладни или просто жадни. Ако желаете междинна закуска, изпийте чаша вода и изчакайте няколко минути, преди да прецените колко сте гладни. Водата също така помага на храната да се движи през храносмилателната ви система, намалявайки чувството на подуване. Добра идея е да държите бутилка с вода през целия ден. Добавете филийки краставица или пресни плодове, за да се влее аромат.

Никога не пропускайте хранене

Решавали ли сте някога да пропуснете хранене, за да намалите дневния си брой калории? Въпреки спестяването на няколко калории в момента, тази стратегия почти винаги дава резултат. Когато пропуснете закуската или всяко хранене, ще започнете да изпитвате прекомерен глад, който може да доведе до копнеж за нездравословни храни-и то много. Можете също така да ядете по -бързо, отколкото обикновено, след като сте пропуснали хранене, което ви кара да пропуснете предупредителните знаци, че сте сити и което води до преяждане.

Заключението

Въпреки че няма магически куршум, когато става въпрос за загуба на коремна мазнина, има някои неща, които можете да направите, за да ускорите процеса. Промяната на това, което ядете, плюс добавянето в някои от тези упражнения може да ви помогне да изгорите упоритите коремни мазнини.