Как да направите практическо изпомпване, за да увеличите предлагането на мляко

Практическото изцеждане е техника за масаж на гърдите, която може да увеличи количеството кърма, което изпомпвате по време на всяка сесия на изцеждане. Тъй като практическото изцеждане ви помага да източвате гърдите по-пълноценно всеки път, когато изцеждате, това помага да увеличите доставката на мляко и ви помага да осигурите повече от мастното задно мляко, което ще помогне на вашето бебе да расте.

Практическото изцеждане помага на майките, които може да се борят с обема, да произвеждат повече мляко при всяка сесия на изцеждане. Ако имате бебе в интензивната терапия за новородени, имате недоносено бебе или трябва да изпомпате, доказано е, че тази техника на комбиниране на изцеждане на ръцете и масаж на гърдите увеличава обема на млякото с 48%.

С практическо изцеждане, човек, който кърми, използва ръцете си, за да подпомогне премахването на млякото, докато изцежда, вместо да разчита само на помпа за кърма. Масажът на гърдите и изразяването на ръцете, комбинирани с изцеждане, не само ще помогнат да увеличите максимално количеството мляко, което ще изцеждате с всяка сесия, но също така ще увеличат общото Ви количество мляко.

Използване на практически изпомпвания

Когато използвате ръчно изцеждане, за да увеличите доставката на мляко, ще масажирате както гърдите, преди да изцедите, така и по време на вашите изцеждащи сесии. Ето рутинно изпомпване, което можете да използвате:

  • Започнете с правилното оборудване. Използвайте напълно електрическа, болнична помпа с комплект за двойно изпомпване. Носете сутиен, който държи фланците на място, докато помпате, за да освободите ръцете си, за да масажирате гърдите си.
  • Масажирайте гърдите си преди изцеждане. Масажирайте двете гърди с помощта на малки кръгове в спирален модел (подобно на изпит за самостоятелна гърда), като обърнете допълнително внимание на външните полета на гърдите. Погладете гърдите от външните полета към зърната. Използвайте леко докосване, за да ви помогне да се отпуснете и да стимулирате вашето разочарование.
  • Изпомпвайте и двете гърди, докато млякото започне да отслабва, обикновено около 5 до 7 минути. Настройте всмукването на най-високото ниво, което е удобно за вас.
  • Повторете процеса на масаж. Изпомпвайте всяка гърда, докато я масажирате. Обърнете специално внимание на областите, където усещате бучки (това са пълни млечни канали). Използвайки средно налягане, погладете гърдите си от външния ръб към помпата, за да изпразните каналите.
  • Продължете, докато производството на мляко отново отшуми (обикновено около 3 до 5 минути). Вкарайте ръчно във фланците на помпата. Последното мляко (задно мляко) е най-богатото мляко, което произвеждате.

Максимизиране на производството на мляко

Ето няколко други начина, по които можете да увеличите и увеличите производството на мляко, докато бебето ви е в NICU.

  • Продължавайте да помпате редовно. Осем пъти за 24 часа в идеалния случай за поддържане на запаса от мляко. Не забравяйте, че това е търсене и предлагане.
  • Ако изпомпвате вместо пълноценно хранене, помпайте за 15 минути, дори ако млякото спре да тече. Изцеждането стимулира гърдите да поддържат млякото ви.
  • Ако сте отделени от бебето си, важно е да започнете да изцеждате млякото си през първите шест часа след раждането.
  • Прекарайте толкова време, колкото можете да сте близо до бебето си. Придържането на бебето кожа до кожа не само ще помогне на вас и вашето бебе, но ще помогне на тялото ви да произвежда пролактин и окситоцин, което помага да се увеличи доставката на мляко.
  • Опитайте да слушате музика. Доказано е, че музиката увеличава количеството мляко, изцедено в NICU.