Как да направим Natural Hand Sanitizer у дома

Аз не съм фен на дезинфектанти за ръце търговски. Това може да звучи странно, но аз не използвам антибактериален сапун или силни почистващи препарати у дома, защото аз действително вярвам, като малко бактерии наоколо е нещо добро. Радвам се, че започнах да правя моите собствени продукти за лична хигиена преди години, особено след като FDA постанови през 2016 г., че производителите трябва да спрат да използват триклозан, обичайна съставка на антибактериални сапуни и дезинфектанти за ръце в момента, благодарение на способността си да наруши хормони и принос до повишаване на резистентни щамове на бактерии. Просто идва да покаже, че си струва да прочетете изследването!

Защо остави дезинфектант ръка?

Моят дом не е в болница (благодарение на цяло силни имунни системи), така че аз се по-нежен подход и да направи тази домашна дезинфектант ръка да се използва само, когато не можем да си измием ръцете или са загрижени за излагане на наистина лошите бактерии. Виждам жалбата на убийството на 99,9% от микробите, когато имаш семейство на малки деца, както и заболяване в продължение на една обикновено означава болест за всички. И все пак, че е полезно да се разбере някои от причините за антибактериалната етикета пръкват всички видове сапуни, кърпи и почистващи препарати може да не са решение изглежда да бъде.

 • Причина # 1: Използване на дезинфектант ръка, за да се запази грип далеч? Няма да проработи! Антибактериални сапуни убиват бактериите, но не и вируси. Дезинфектанти за ръце и сапуни не правят нищо за вирусите много хора ги използват, за да се предотврати.
 • Причина # 2: Това може да е вярно, че антибактериални продукти убиват 99.9% от микроби, но 0.1% е най-потенциално вредни (тъй като тя може да устои антибактериални средства). Този малък процент, който оцелява след породи и преминава по своя антибиотична резистентност си потомство, създаване на линии от Superbugs които устояват на употребата на антибиотици. Това може да е един от факторите за драматичното увеличение на щамове като MRSA.
 • Причина # 3: Триклозан, химичният в повечето антибактериални сапуни е показано, че взаимодейства с хлор във водата за образуване хлороформ газ. На всичко отгоре, това е доказано, че е хормон, разкъсващо, особено при деца. Радвам се, че беше спряно от толкова много продукти, но аз съм скептичен, че решава проблема.
 • Причина # 4: Някои данни показват, че децата, които растат в прекалено стерилна среда имат по-високи нива на алергии и астма, отколкото децата, които не използват антибактериални продукти, както много. Излагането на различни видове бактерии, особено в началото на живота, помага на децата имунна система да се развива.

Дайте Бактерии с малко уважение

Стратегията ми, когато става въпрос за поддържане на неприятните бактериите в залива е да се уверете, че децата ми имунна система са силни, храненето им истинска хранителна диета с изобилие от ферментирали зеленчуци и напитки (добри бактерии) и ограничаване на захар. Ние също приоритет добра старомодна времето за игра навън, където те могат да получат витамин D от слънцето и здрави бактериите от microbiome на почвата. Аз използвам ръчно изработени сапуни или домашно образуването на пяна сапун за ръце за всички наши нужди за измиване на ръцете, а ние го направи през друг грипен сезон, без случаи на грип. Съвпадение? Може би, но аз не виждам необходимост от използване на химикали за дезинфекция на дома ми всеки ден.

Предимства на Natural Hand Sanitizer (с етерични масла)

Ние не използваме дори нашият естествен дезинфектант ръка много често и да изберат просто измиване на ръцете, когато е възможно. Правя държи малко бутилка домашно дезинфектант ръка до мивката, за да се гарантира безопасността след работа с месо или смяна на памперс и т.н. Освен воняща до небесата, търговски дезинфектанти често съдържат сушене алкохол, който е прекалено силен за децата да използват така или иначе. Хубавото прави моя собствен е, че може да направи по-лек вариант за използване около децата и по-силен от тях да използвате на място като обществена тоалетна. Вместо триклозан или други антибактериални средства, използвам етерични масла, които потискат бактериите естествено, като внимавате да изберете тези, които са безопасни за децата.

Ето и моята зелена да дезинфектант ръка рецепти:

Gentle Hand Sanitizer Рецепта (Safe за деца)

Този билков дезинфектант ръка гел не изсушава кожата и всъщност е подхранваща, защото на Вера алое. Възможно е също толкова прост, че децата ви могат да ви помогнат да го направи. Той дори може да се направи в контейнера смятате да използвате, така че не е нужно да се получи купа мръсна.

Съставки

 • 1/4 чаша алое вера гел (използвам тази органична един)
 • 20 капки зародишни Destroyer Essential Oil (безопасно дете)

инструкции

 1. Смесете всички съставки и се съхранява в многократна употреба силиконова тръбичка (като тази).
 2. Използвайте колкото е необходимо, за да се отстранят естествено микроби от ръцете.

Силна Hand Sanitizer Рецепта

За по-силен дезинфектант ръка, която изпълнява като търговски версии (без триклозан), опитайте тази рецепта. Ако работите в болница, това може да е добра за лична употреба. Аз няма да използва тази рецепта за деца!

Съставки

 • 1 супена лъжица спирт
 • 1/2 чаена лъжичка растително глицерин (по избор)
 • 1/4 чаша алое вера гел
 • 10 капки канела етерично масло
 • 10 капки етерично масло от чаено дърво
 • дестилирана вода (колоидно сребро / сребърен йонен добавя антибактериалната сила, ако е наличен)
 • други етерични масла (само за аромат)

инструкции

 1. За да направите, смесете гел от алое вера, по желание глицерин и спирт в малка купа.
 2. Добави канела етерично масло и масло от чаено дърво, заедно с две капки всякакви други масла, които искате да добавите за аромат. Лимонова трева, оранжево, лавандула, мента и са добър избор.
 3. Смесва се добре и се добавя дестилирана вода (или колоиден / йонен сребро) за разреждане на желаната консистенция.
 4. Използвайте малка фуния или пипетка за прехвърляне на дезинфектант ръка в бутилки тип спрей или помпа.
 5. Използвайте както всеки друг вид дезинфектант ръка.

бележки

 • Винаги проверявайте с лекар или медицински специалист, преди да използвате етерични масла, особено на деца, или ако имате медицинско състояние.
 • Използване на прясно алое вера гел не е стабилен в продължение на брояч за съхранение; търговска марка се препоръчва.

Ако ви харесва тази рецепта, също се опита ми DIY дезинфекция кърпички за кухня броячи или бани.