Как да контролираме гнева и да си успокои

Има толкова много неща, които могат да предизвикат гняв и всички ние можем да се разстрои и разгневени от различни неща. Гневът е нормална емоция и е добре да го изразя от време на време. Но ако сте забелязали, че получавате разгневени от тривиални въпроси или без причина на всички, тогава имате нужда от помощ. Важно е да се контролира тази емоция във времето, преди да се проявява в някои медицинско състояние.

Защо трябва да Контрол на вашия гняв

Когато някои хора не могат да проявят своите гняв други могат да станат изключително жестоки и показват силни емоции. Въпреки това, без значение как ще реагира, важно е да се отървете от тази емоция поради следните причини:

  • Първи ядосан на регулярна основа може да окаже влияние върху вашето здраве и дори може да доведе до здравословни проблеми. Възможно е да изпитате храносмилането проблем, безсъние, главоболие, депресия и други подобни въпроси.
  • Преодоляване на гняв е важно, тъй като тя може да унищожи или да се напряга вашите взаимоотношения. Гневът може да ви накара да направите ирационални неща, казват обидни думи или извършване на други такива неща, които засягат отношенията си с другия човек. Когато хората са ядосани, те може да се каже някои неща за някой, който може да ги разстрои и това може да повлияе на връзката им. Следователно, важно е да се контролира гнева и да мислят два пъти преди да говорите, когато сте разстроени или ядосани.
  • Гневът може да ви накара да се губят фокуса си, което може да се отрази неблагоприятно работата си.
  • Стареенето е естествен процес, но се ядосвам през повечето време може да отнеме години от лицето ви и да ви накара да изглежда по-стара от възрастта си. Честит и весел вид кара човек да изглежда по-млада и се намръщи на лицето ви кара да изглеждате повече от възрастта ви.
  • Гневът може да окаже влияние върху вашето изображение също. Ако не се пусне на навика си, може да бъде обозначен като ядосан птица от вашите колеги, приятели или дори членове на семейството ни.

Гневът може да има физиологични, емоционални, социални и физически въздействия върху вас. Ето защо е важно да укроти гнева си в точното време. В следващия раздел, ние трябва да се обсъждат някои ефективни съвети за това как да се справят с тази емоция по най-добрия начин.

Съвети за управление на вашия гняв

Като се има предвид по-долу са някои ефективни съвети за управление на гняв, че можете да опитате, ако ти се ядосваш над тривиални въпроси.

1. Покажете Anger

Ако има нещо, което ви кара да ядосан, трябва да го изразя, защото бутилиране чувствата си може да навреди на здравето ви. Много е нормално да се разстрои или ядосани за нещо, но това, което е по-важно е да се канализиране тези емоции по положителен начин. Това може да ви помогне в почувствате по-добре и да не обвинява другите за чувствата си.

2. го очаквам с нетърпение

Един от най-добрите начини за контролиране на гнева си, е чрез изработване. Спорт с физическа активност е един от най-ефективните начини за отдушник на негативните емоции от вашата система. Всеки път, когато се разстрои над нещо, опитайте упражнения за разтягане, йога практика, или се изпълнява.

3. Мислете преди да говорите

Нараняващи думи могат да направят повече вреда на лице, от каквато и да е физическа саморазправа. Ето защо, без значение колко е луд или ядосан и да сте, не забравяйте да се събере мислите си и мислете, преди да пълна нещо лошо. Това може да ви помогне да управлявате вашия гняв и не го изгуби в някого.

4. Брой До 10

Ако нещо или някой ви е разстроило, без съмнение, ще се ядоса. Бу този изблик на гняв обикновено продължава до само две секунди. Ако не искат да покажат гнева си, брои до 10. Това всъщност може да остави настрана гнева си и да може да ви помогне мисля нормално да и правят нещата рационално. Това е чудесен начин да не правиш неща, в разгара на момента. Можеш да научиш този навик на децата си, както и да им помогне да контролира гнева си.

5. Дишайте

Когато сте ядосани на сърдечния ритъм се увеличава. Все пак, ако се контролира дишането си или да си го върне към нормалните нива, вие ще бъдете в състояние да управлява гнева си добре. Дълбоки дихателни упражнения са чудесни за успокоение, защото те могат да ви помогнат да получите дишането си до нормални граници. Фокусирайки се върху дишането също помага в канализиращи енергия, което от своя страна може да ви помогне да се отпуснете.

6. прекарат известно време Alone

Понякога животът е толкова стресиращо, че нашето безсилие се превръща в гняв. Все пак, ако вземете някои тихи моменти да бъдат сами или да се отпуснете, той може да ви помогне много в управлението на вашите въпроси, гняв и стрес. Извадете от известно време, мисля за това, което трябва да направите, след това да го планират съответно. Тук вземе почивка означава да отнеме известно време да излезе от ситуацията и мисля, че това, което можеш да направиш за него. Тръгваш от сценария и мисленето или в размисъл тя може да ви помогне да си възвърне вашата гледна точка и да се справят с това, което може да бъде можете да се отложи по-рано.

7. Намиране на решение

Повечето пъти гневът може да доведе до недостиг на вероятен решение. Ето защо, най-добрият начин, за да се изключи тази емоция е чрез създаване на възможни решения на проблемите, които могат да бъдат пълзят гнева на първо място. Ако разхвърлян стая е това, което е причина да се побърка, почистете стаята си или помолете някой да го направи вместо вас.

8. пусне на Grudge

Когато някой ви боли или е сгрешил с теб, няма съмнение, че ще се ядоса. Шансовете са, че сте свикнал дори говоря с този човек. Но ако мислите, нормално да, ще разберем, че не говорим за това лице не може да бъде по-щастлив. Вие ще се разстрои. Така че нека да се вдигне на недоволство или каквито и да било неблагоприятни чувства, защото тези чувства, че не вредим на лицето си ядосан, а ти засяга. Ето защо, най-доброто нещо да направите, е да простят и да забравят.

9. Не обвинявайте другите

Почти всички от нас са склонни да критикуват или обвиняват другите за собствените си грешки и да насочи гнева си към тях. Все пак, това не решава проблема, а по-скоро го задълбочава. Така че, да се научат да приемат вашите недостатъци или грешки. Спрете да се ядосвам или викаш другите за собствените си грешки. Бъдете на собствения си за известно време и търсене на решения.

10. опитват релаксация Методи

Всеки се чувства спокоен и спокойна правят определени дейности. Разберете какво те прави щастлив и когато гневът ви удари, опитайте и да инвестират времето си прави своето любимо занимание.

11. Разкажи за Anger

това е добре, ако ти се ядосваш. Вие не трябва да се чувства виновен за това. Това е нормално човешко чувство, което понякога може да излезе извън контрол. За да се контролира тази емоция, това е важно да го приеме на първо място. Приемете гнева си и вместо да крещи на някого, да бъде спокоен за момент и да споделят чувствата си с любимите си хора.

12. Спете

Вземи достатъчно сън през нощта и останалата част през деня, ако е възможно. Понякога липсата на сън и почивка може да направи емоциите си отиват накриво, което може да доведе и до гняв въпроси. Получават достатъчно сън е един от най-добрия начин за справяне с гнева по време на бременност.