Как да естествено прогонят плъхове и мишки от дома

Ако се натъкват на плъхове и мишки в дома си, знаеш, че ще бъде в режим на паника. Ако ги видите, тогава това е проблем, и ако не, тогава е по-голям проблем – никога не се знае, където те биха могли да се крие в къщата си. Плъхове и мишки заразяване може да направи живота си нещастен. Освен това, тези същества също носят риск от инфекциозни заболявания. Вие не искате това, нали? Така че, най-добре е да опитате нещо скоро да се отърве от тези вредители. Има много начини да се отървете от тези вредители от дома си, но има и някои домашни средства също, че можете да опитате – проста и ефективна.

Начало средства да се отърве от плъхове и мишки

Наличието на плъхове и мишки може да бъде разбрано по различни признаци. Те често оставят няколко изпражнения в къщата. Те дори се дъвче далеч от вашите кутии и дрехи, или каквито и да било храна, ако се остави отворена. Ето защо е изключително важно да се идентифицират тези вредители и ги изгони. Прочетете, за да следвате тези няколко мерки, които ще ви научи как да се отървем от мишки по естествен път.

1. масло от мента

Плъховете не харесват миризмата на масло от мента. Ние считаме, миризмата на мента освежаващо но плъхове не – така че да използват масло от мента, за да ги прогонят от дома си. Поставете мента масло къси топки памук в предната част на няколко по-малки отвори в дома си, за да запази плъхове в залива.

2. гипс и какао на прах

Гипс и какао на прах също работи, за да убие плъхове и мишки. Смесете 1 супена лъжица какао на прах с гипс и се поръсва около стандартна пътека за плъхове и мишки. Както какао на прах привлича тези вредители, те са склонни да ядат тази смес и скоро те се чувстват дехидратирана и задушава. За да се спасят, те се втурват от домовете и да умре.

3. Лукът

Поставянето лук около малки дупки и отвори като същевременно се гарантира, че тези крушки са заменени всеки втори ден, може да държи плъхове далеч от дома си. Острата миризма на лук, скоро ще ги прогонят.

4. глава чесън

Като плъхове не харесват силна миризма, трябва да направите пълно използване на този атрибут на плъхове, за да ги прогонят. Смесване нарязан чесън с вода и го поръсване около дома си или дори да разпространява скилидки чесън в пътя на тяхното редовно пътека може да ги прогонят.

5. Potato Прах

Използване миг картофено прах работи за шофиране плъхове и мишки далеч. Както поръсете този прах у дома, плъхове и мишки след това обикалят, по следите и се хранят с този вкусен лечение. Тъй като прах навлиза в тялото им, тези люспи от картофи след това се подуват в червата и ги убиват в крайна сметка.

6. Карамфил

Увийте карамфил в муселин кърпи и поставете в близост до дупки плъх. Миризмата на карамфил ще бъде достатъчно, за да се отървете от тях, от дома си без много усилия.

7. амоняк спрей

Приготвя лесен за използване амоняк спрей. Спрей амоняк на малки топки памук и ги поставете в близост до дупки на плъхове, пътища и други краища на къщата си. Миризмата на амоняк ще ги накара да се чувстват удушен и те скоро ще избяга от дома си, за да спаси живота си.

8. люта чушка люспи

Горещи люспи пипер не само да помогнат на хората кихат, но и водят плъхове и мишки с кола. Поръсете люта чушка по вратите и други кътчета на къщата си, за да се отървете от vermins.

9. дафинови листа

Ароматът на дафинови листа привлече плъхове и те са склонни да го мислим като храната им. Въпреки това, когато се опитват да се хранят върху него, те се задуши, и в крайна сметка умират. Така че, поставете няколко дафинови листа около ъглите на къщата си и да убие тези досадни вредители.

10. Накрайник контрол

Плъховете са относително големи по размер, докато мишки могат да се поберат в пукнатини и малки като инчов. Поради това е от съществено значение, за да намерите тези малки отвори и да ги запечата. Не оставяйте кътче разпечатан. Установяване, че всички пукнатини са блокирани е добър начин да се предотврати нахлуване.

11. Rattraps

Една вековна метод за да се отървем от плъхове се поставят rattraps в къщата. Създаване на пътека за поддържането им примамките и да доведе тези вредители точно пред дома си. Плъх капани и капани за мишки са доста ефективни начини да се отървете от абсолютно тези вредители.

12. Изчистване на безпорядъка

Вредители, насекоми и бактерии са склонни да бъдат произведени и са привлечени от области с прах и мръсотия. В складови помещения или зони с много багаж / кутии сгушени заедно, мишки и плъхове са длъжни да се промъкне и да се размножават постоянно. Ето защо, изчистете безпорядъка. Поддържайте дома си чист, чисто и подредено, не оставя място за всякакъв вид зараза.

често задавани въпроси

Често разплод в замърсени райони, плъхове и мишки обикновено предават салмонела и E.coli,, което е и причината, трябва действие скоро да ги убие или да ги прогони от дома си. Много хора имат различни въпроси, свързани с вредители. Така че, ние се опитахме да отговорим на някои от тях.

1. Има плъхове и мишки е страх от кучета?

Да разбира се. Плъхове и мишки са уплашени от кучета и котки. Домашен любимец куче може да се запази плъх проблема в шах. Кучетата са свирепи и като цяло могат да плашат мишки далеч. Въпреки това, някои породи кучета, например, кучето породи кучета са ловни кучета и са известни да се хранят с малки животни като плъхове и мишки. Въпреки това, тези вредители могат да бъдат отровни и гълтането или позволява на вашия домашен любимец куче да празника на тях не се препоръчва.

2. Имате Плъхове излезе в Светлината или те Избягвайте Light?

Плъховете са много любители на тъмните ъгли, процепи, и складови площи, които не се канят светлина. Тези кътчета в дома си, действат като удобни домове за тези вредители и дават път на по-тежка почва. Ето защо, се препоръчва редовно прах, чисти и извадете боклук от вас дом да не позволи на тези вредители се крият далеч и се размножават.

С тези домашни средства можете да извършвате контрол на вредителите в дома си по своему. Опитайте тези трикове и да гледате тези вредители бяга от дома си.