Как да Естествено Отнасяйте пчелни ужилвания с вътрешни средства

Винаги ли са склонни да прогонят далеч от пчела, когато тя изглежда се колебаеше около вас? Ако отговорът е да, може просто да бъде увеличаване на шансовете си за получаване на ужилен от него. Пчелите са по-склонни да хапят, когато те се чувстват застрашени. Махаш с ръце на пчелата може да изпраща сигнали агресивни към него, да го накара да ужилване.

В повечето случаи, държейки все още може да насърчи на пчелен мед, за да криволичат и отлети. Понякога ужилване от пчела може да доведе до тежки усложнения, особено ако някой е алергичен към отровата от ужилване. Но най-вече пчелни ужилвания е резултат основно по някакъв дискомфорт. Начало средства могат да бъдат реални спасят живота в такива моменти.

Как да премахнете Bee Стингър Вградени в кожата си?

В случай на ужилване от пчела, на първо място се провери мястото на ужилване. В случай, че жилото на пчела се заби в кожата, се опита да се отърве от него чрез почистване на района на кожата с марля. Можете също да опитате остъргване го внимателно с помощта на нокът или набор от пинсета. Въздържайте се от притискане на жилото на ръка или да го притискане тъй като може да се инжектира отровата по-дълбоко в кожата.

Това често отнема само буквално за секунди за вредно отровата да влезе в тялото. Изваждане на надлъжната греда заедно с отрова торбичка вградени в кожата може да се предотврати по-нататъшно дразнене. На следващо място, почистете мястото с вода и антисептичен сапун. Пат сухо и се прилагат някои Calamine лосион или лед областта за намаляване на подуване и сърбеж.

Как се лекува пчелни ужилвания естествено?

Начало средства могат да помогнат за облекчаване на симптомите на ужилване от пчела. Можете да опитате следните терапии:

1. Мед

Антисептичните свойства на меда може да помогне в зарастване на раната и намаляване на възпалението и сърбежа.

посока на употреба:

Разтрийте малко количество мед на място на ужилване от пчела, за да упражняват своята начин ефективно в инфекцията. Прикриване с превръзка хлабаво завързани и го оставете за около час.

2. Ябълков оцет

Ябълковият оцет може да бъде един от най-мощните естествени средства за ужилване от пчела сърбеж, тъй като има анти-сърбеж качества.

посока на употреба:

Нанесете разреден ябълков оцет върху Възможно ли е да се опари, за да се предотвратят вредните въздействия на ужилване от пчела. Можете също така да се насладите на чиста кърпа или бинт в оцета и го поставете върху мястото на пункцията.

3. сода

Сода може да бъде още една добра възможност за лечение на пчелните рани естествено, тъй като има дезинфекционни способности.

посока на употреба:

Направете паста чрез смесване на вода в сода за хляб. Намажете плътен слой от пастата върху мястото на пчелен хапка за неутрализиране на враждебни симптомите на ужилване от пчела. Оставете го в продължение на около 15 минути. Повторно както се изисква.

4. етерични масла

Те се получава терапевтични и лечебни свойства и може да бъде отличен естествен средство за пчелни тръпки. Етерични масла, които могат да се използват за лечение на пчелни ужилвания могат да включват:

посока на употреба:

Етеричното масло от лавандула може да се използва неразреден. то Прилагане чист може да ви помогне при вземането на кола на парене и смъдене усещане почти веднага. Разредете масло от чаено дърво чрез смесването му с всякакви носители масла като зехтин или кокосово масло, преди да бърше няколко капки върху мястото на ужилване. Можете да поставите на хамамелис директно върху проблемния район да получи освобождаване от сърбеж и възпаление.

5. паста за зъби

Алкална бяла паста за зъби, се смята, че помага неутрализира киселинната пчелен парене по този начин намаляване подуване и болка. Да не се използва цветен гел или избелваща паста за зъби.

посока на употреба:

Blob малко паста за зъби върху засегнатата област, за да облекчи болката.

6. Papaya

Той съдържа ензим, наречен папаин, който е трябвало да подкрепи разпадането на протеина, който произвежда сърбеж и болка.

посока на употреба:

Просто намажете парче от плода на мястото на ужилване и го оставете за около 30 минути, или така.

7. Aloe Vera

Той има противовъзпалително и обезболяващо способности, които могат да ускорят процеса на оздравяване и успокояване на дразнещи прояви на жилото.

посока на употреба:

Сплит отворите листа на растението алое вера и екстракт от гела. Спред гел върху зоната на жилото и я оставете да изсъхне.

8. Ice

Ice може да сковава болката и намалява отока по този начин незабавно облекчение. Един лед компрес може да е много удобно да се прилага в случаите на ужилване от пчела на очите, устните или ръцете.

посока на употреба:

Пуснете няколко кубчета лед в тънка, чиста кърпа и го връзвам да се направи компрес. Дръжте студен компрес върху притеснявани място за около 10 до 15 минути. Нанасяйте редовно до подуване и болки намали. Можете да използвате и чанта на замразени зеленчуци или бутилка студена вода.

често задавани въпроси

Някои от най-често задаваните въпроси са:

1. Какво Симптоми Ще имам впечатления, когато пчелни ужилвания ме?

Различните хора могат да изпитват различни симптоми, вариращи от кратка болка и страдание на тежки алергични реакции. Общи незначителни признаци включват остър парене болка, червен бум с една малка бяло петно ​​в средата, сърбеж и възпаление на мястото на ужилване. Незначителни симптоми обикновено изчезват в рамките на няколко дни. Умерени симптоми може да отнеме около една седмица, за да решим.

2. Кога да отидеш на лекар?

Повечето пчелни ужилвания се излекуват без лечение. Въпреки това, в случай, че се ужили няколко пъти, това може да доведе до усложнения и дори да се окаже опасно за живота. Освен това, пчелни ужилвания може да предизвика тежка реакция при хора, които са алергични. Ако подуване се разпространява в други части на тялото, като езика, гърлото, това може да означава гроб ужилване от пчела алергична реакция.

Други признаци могат да включват повишена честота на пулса, копривна треска, гадене, повръщане, бледа кожа, замаяност, диария, затруднено дишане или анафилактичен шок. В такива случаи се обърнете към лекар веднага. Също така, ако получите ужилване от пчела подуване на клепачите, да отидеш на лекар веднага, поради чувствителността на мястото.

3. Какво се случва, ако не получите Bee Stinger Out?

Когато пчелни ужилвания, неговото жило често изстрелва в кожата. Жилото е чувал с отрова, която може да се отрази отрицателно върху организма. Колкото по-дълго надлъжната греда остава по-отрова може да влезе в тялото причинява болка и подуване. Ако не получите пчела жилото вън, смъртоносна отрова може да се освобождава в тялото, което може да доведе до алергични реакции или дори да причини смърт.

4. Нормално ли е за ужилване от пчела, за да сърбеж седмица по-късно?

Най-добре е да се потърси медицинска помощ, ако ужилване от пчела продължава да сърбят седмица по-късно, за да предотврати всякакви евентуални притеснения.

Долната линия е, пчелни ужилвания не са забавни и са болезнени. Начало базирани средства за защита могат да облекчат лек дискомфорт. Въпреки тежки реакции могат да изискват незабавна медицинска помощ. Следователно, това е от съществено значение, че вие ​​можете да разпознаете признаци на тежка алергична реакция.