Какво трябва да имате предвид, преди да решите, че кафето е добро или лошо

Добро е? Лошо ли е? Искам да кажа, че е време да се сложи това кафе дебат, защото това е каша с някои реални емоции тук. За тези, които не могат да направят сутрин с хубава гореща чаша чай, вие знаете какво имаме предвид, нали? Докато там категория храни, силни хамбургери и хот-дог, перфектни пици и сладки и предпоставка за всяко парти хулена от специалисти по хранене, там втора категория тези интелигентни хора са родени да се разпространяват.

Това включва салати, плодови сокове, листни зеленчуци, обезмаслено мляко, постно месо. Там още една категория, която винаги е оставен на открито и обсъден. Това е категорията на бедните кафе. В продължение на години, много образовани хора настояваха за или против недорасъл чашата на Java. Въпреки това, има невинни души чакат безкрайните опровержения за получаване на заключение. Нека не залог изглежда, е кафе добро или лошо за вас? в търсещите машини, които вече. Нека да търсят правилния отговор и ви позволява да започне точно тук.

1. Умереността е ключът

Екстремни от всичко е лошо. Когато, много често, да се отдадете на нещо като кофеин, Вие сте длъжни да забележите един миг тласък на енергия, както физически и психически. Но това престараване ще доведе единствено до вас да стане хиперактивно на първо, а след това постепенно се чувствам енергията си отцеди, тъй като ефектът изчезва. Но, чакай малко. Има тези малки жлези, наречени надбъбречни жлези, които се засегнат всеки път, когато пъхтене надолу чаша чай Джо.

На BODYS борят или полет отговор се активира всеки път, когато се пие една чаша кафе. Това означава, че вместо да освобождава адреналин, надбъбречните жлези започват да освобождават хормона в отговор на кафето, които се консумират. С течение на времето, на надбъбречните жлези започват да се изгори от прекомерна употреба. По принцип, избягвайте кафе или държи на потреблението до абсолютния минимум.

2. Cup-Size Matters

Като се има предвид размера на прием в един Go е толкова важна, колкото поддържането на раздела за това колко често консумират кафе. Може да започне да се поти повече от нормалното или с повишено сърцебиене, освен чувство на безпокойство и дрънкаш за почти всичко.

3. Всяко тяло е различно

Ние всички можем да назоват поне един човек, който яде като прасе и все още изглежда недохранен. Метаболизма играе своята роля тук. Тъй като тенденцията на организма да реагира по отношение на определен хранителен елемент може да варира много от едно лице на друго, определено количество кафе може да бъде само правото размер, за да подадат блясък на една страна, като същевременно се утежни пробиви за някой, чийто кожата е склонна към акне. Ако кафето е толкова важно за вас (което също е предположи), може да получи диетолог, за да се прецени колко е добре за вас, или ако тя е добре на всички.

4. претегля Изисквания към момента

Кафето е благословия за някой, който се опитва трудно да останеш буден цяла нощ, за да учат. От друга страна, за човек, който се нуждае от здрав сън, за да се събуди рано на следващата сутрин, като чаша кафе късно вечерта ще направи само го обвинявам кофеина при безсъние. Ако имате относително нормална рутинна, 2 чаши кафе имали през деня, но ограничени до 3 часа преди лягане са наред.

5. Времето да го има или не

Седейки до прозорец, гледане на състезанието дъждовните капки надолу по екрана и отпивайки чаша от любимото си кафе звучи като перфектната комбинация; така че няма да четете хубава книга с чаша кафе в едната ръка, докато навън вали сняг. Но представите някой прави същото, когато е 40 градуса навън.

Разбира се, една прилична сума на охладено кафе би било добре да се потърси облекчение от жегата, но тъй като естествената тенденция на кафето е да се загрява тялото си, че би било по-добре да се помисли за по-хладни опции. Този аргумент се базират единствено на дискомфорт / комфорт, така и да ви позволи да изберете най-очевидният избор.

6. Когато тялото ви отчаяно се нуждае от

От е чудесно начало на деня си, когато вие имате презентация или перфектен начин да се предотврати умората от забързаното ден по време на работа, за да облекчи на тези менструални спазми, тази чаша сътресение може да ви бъде спасител на много дни. Просто не позволявайте на тялото си станала толкова свикнали с него, че имате лошо време плъзгане себе си да работи в дните, когато не го получи.

Но, кафе пристрастяване е истинско нещо, момчета. Молекулата на кофеин е разтворим във вода и мазнини разтворим. Това означава, че може да премине през кръвно-мозъчната бариера и директно променя мозъците. Той също така се стича нашите вени и се отразява на кръвта и клетъчните мембрани. Това е мястото, където започва зависимост.

7. Как искате да ви Кафе, сър?

Докато обсъждат добри и лоши на кафе, как може да не помисли за количеството захар или мазнини крем, който отива в своя Latte? Не смея да обвинявам лошо кафе за гъстата пелена на мазнини около корема. Ако Вие сте твърде притеснен за получаване на тези инча, да изберат за черно кафе. Да, обилно количество черно кафе също са вредни за вас, но можете спокойно да се пие по една чаша на ден.

Дали това щеше да бъде сега, Im образовани и може да продължи да пие отново ми кафе. или Пич, Im ще рита този навик? Изглежда, че докато кафе е свързана с загуба, по-дълъг живот и по-малко депресия на тегло, то е лесно пристрастяване и може да бъде опасно в излишък. Какво ти е излишна До 400 мг кофеин е безопасен за пораснал възрастен за един ден. Тази сума е около 4 чаши кафе. Бяхте добре с това. Всичко, което е по-добре, отколкото да губи кафе завинаги.