Какви храни трябва да се яде и се избягва при пациенти с високо кръвно налягане

Вашето кръвно налягане продължава да се променя, както го правите различни видове физическа активност. Нормалните граници на кръвното налягане е между 120/80 мм живачен стълб до 139/89 мм живачен стълб, а нещо повече от този обхват ще попадне в категорията на високо кръвно налягане. Ако кръвното налягане остава по-високата страна през повечето време, това означава, че лицето страда от високо кръвно налягане или хипертония.

Високото кръвно налягане е причина за много здравословни усложнения, като мозъчен инсулт, бъбречни заболявания, както и други фатални състояния. Ето защо, ако се развие това състояние, е важно да се вземат мерки, за да го държи под контрол. Има някои Dos и не, че трябва да следвате относно вашата диета. Следващият пост обсъжда храни, които трябва да се избягват и да включват в диетата си, за да контролирате кръвното си налягане.

Храни, които да се избягват в Високо кръвно налягане

Ние изискваме храна, за да ни осигури храна; Въпреки това, понякога някои храни могат да ни правят повече вреда, отколкото полза. Това може да се случи, особено ако страдате от заболяване, което може да направи някои хранителни продукти извън границите за вас. Хипертония или високо кръвно налягане е подобен вид състояние, което изисква от вас да наблюдава приемът на някои хранителни продукти. Ето някои храни, за да се избегне хипертония:

1. пакетират или преработват меса

Обработени или пакетирани меса на разположение в местния магазини са пълен не, не. Тези преработени меса са заредени с големи количества натрий, и още количества натриев са вредни за кръвното налягане. Избягвайте всички видове пакетирани меса предмети.

2. Предмети замразени храни

Ако сте били подреждане на вашия хладилник с всички видове замразени готови за консумация ястия, че е крайно време да сложите чек на този навик. замразени хранителни Договорените като пици, пилешко месо, тестени изделия и т.н., не само са заредени с вредни консерванти, но тези елементи също са пълни с натрий, което е в ущърб на Вашето кръвно налягане.

3. консервирани храни

Има ли някой от тези, които се наслади консерви грах, боб и други такива консерви, поради ограниченото време или някакви други причини. Е, тези продукти са с високо съдържание на сол, а ако искате да видите на кръвното си налягане в рамките на по-здравословен диапазон, тогава трябва да се сложи край на този навик.

4. Алкохолът

Умерени количества алкохол могат да се считат подходящи за вашето сърце. Въпреки това, прекомерна употреба на алкохол е ужасно за вашето здраве. Това е така, защото увеличените количества алкохол в тялото си води до наддаване на тегло и обезводняване. И двете състояния могат да повишат кръвното налягане.

5. Бейкън

Ако имате бекон всеки ден във вашата закуска или наслада това месо наслада на регулярна основа, да бъде готов да се изправи пред главния удар. Това е така, защото бекон е не само с високо съдържание на мазнини, но също така съдържа относително високи количества натрий в него. Така че, следващия път, когато хапнете парче бекон, имайте предвид този факт.

6. топено сирене

Fond ви да бъдат кифли, хляб или тестени изделия, натоварен с тази мандра наслада. Е, сирене също съдържа голямо количество сол и по този начин най-добре е да го избегнат. Все пак, ако искате да ядете сирене, да изберат за тези, които нямат сол и също така да следи приема си.

7. китайски деликатеси

Може да има много малко хора в света, които не могат да бъдат намерени в китайска храна. Въпреки това, ако сте пациент с проблем с високо кръвно налягане, не забравяйте да се ограничи приема на китайска храна. Дори когато сте поръчване китайски ястия се уверете, че ви изберат за задушени или варени такива, а не пържени или тези, сотирани в твърде много сосове.

8. кофеин напитки

Кофеин напитки като кафе и чай са вредни, защото те предизвикват бързо покачване на артериалното си налягане. Излишните количества от тези напитки могат да задействат надбъбречните жлези, които отделят адреналин вещества и излишните количества кортизол, което от своя страна се увеличи кръвното налягане.

9. готови за консумация Супи

За да се спре това, че странни часови остър пристъп на глад, един от най-лесните начини е чрез избиране на готови за консумация супи. Това е готов да яде супи са не само вкусен, но те могат да бъдат направени в рамките на нито един момент. Въпреки това, тези супи съдържат големи количества сол и натрий, което е опасно за вас, ако имате хипертония. Всеки път, когато купувате тези супи, потърсете етикета на супа с малко сол и по-малко натрий.

10. туршия

Вашият ден за ден редовно хранене стане по-интересно с кисели краставички. Въпреки това, пациентите с високо кръвно налягане трябва да имате кисели краставички в залива, защото кисели краставички са заредени със сол. Може да се измие туршия под течаща вода, за да се отървете от допълнително сол, ако искате да Услажда от време на време.

Храни, които да включват в диетата си, за да контролира високото кръвно налягане

Къде трябва да се направят някои компромиси по отношение на някои хранителни елементи, когато страдате от високо кръвно налягане, има и други храни, които трябва да включват в диетата си, за да ви помогне да контролирате кръвното си налягане. Следват някои храни за пациенти с високо кръвно налягане или някои храни за хипертония, които можете да включите в редовна диета:

1. бананите

Банана е чудно, храна, която помага в управлението на нивата на кръвното налягане в организма. Този плод е с високо съдържание на калий и е доказано, че регулира хипертония. Също така, калиев е ефективен при минимизиране на ефектите на натрий. Въпреки това, ако страдате от всички видове бъбречни заболявания, трябва да бъдат с повишено внимание, докато консумират храни, богати на калий.

2. Плодове

Плодове също да помогнат за намаляване на високо кръвно налягане. Това се случва поради наличието на флавоноиди, естествено съединение, което е полезно за предотвратяване на хипертензия и понижаване на нивата на кръвната захар.

3. зелени листни зеленчуци

Зелени листни зеленчуци като спанак, зеле, маруля, Швейцария къдраво т.н. са с високо съдържание на калий. Калиев е ефективно да се освободят от излишък натриев от организма чрез урината. Все пак, не забравяйте да се откажете за пресните зеленчуци, тъй като консерви са добавили сол и високи нива на натрий в тях.

4. Цвеклото

Това живо тъмночервен цвят зеленчук е богат източник на азотен оксид. Това съединение помага за понижаване на кръвното налягане чрез разширяване на кръвоносните съдове. Цвеклото може да се вземе в сурови, варени, задушени или запържена форма. Работете корен зеленчуци с повишено внимание, тъй като може да оцвети дрехи и ръцете си.

5. Овесена каша

Овесена каша е идеална опция, ако търсите елемент от храна, която може да ви помогне в управлението на вашия хипертония. Овес са с ниско съдържание на натрий, ниско съдържание на мазнини и но те са високо източник на влакно, което ги прави идеален рецепта в борбата с проблеми на кръвното налягане. Овесена каша може да се вземе в своята закуска.

6. чесън

Ако се диагностицира с хипертония, една от първите мерки за отстраняване по отношение на храните дадени за вас би било чесън. Това остра миризма корен зеленчуци е с високо съдържание на азотен оксид. И азотен оксид помага за разширяване на кръвоносните съдове, което означава, че помага за разширяване на артериите. Чесънът е универсална билка и може да се използва в много форми.

7. Наровете

Това червени плодове се състои от перлени семена, които също са полезни в бой хипертония. Според едно от проучванията, е доказано, че консумацията на една чаша сок от нар всеки ден в продължение на един месец помогна за понижаване на кръвното налягане. Този плод може да се вземе под формата на плодове, сок или може да бъде добавен и в салати или шейкове.

8. черен шоколад

Ако сте фен тъмен шоколад, а след това тази новина може да дойде като приятна изненада, че яденето на черен шоколад може да помогне да се справите с проблема си с високо кръвно налягане. Този факт също така е доказано, в скорошно проучване, което отнема много тъмен шоколад редовно се бори с хипертония.

9. риба

Яденето на риба като сьомга, скумрия и други такива риби, които са добър източник на протеини постно. Рибата да бъде добър източник на омега-3 мастни киселини не само помагат при понижаване на триглицериди, но също така е полезна за намаляване на възпалението. Риби като пъстърва са в изобилие на витамин D, който също така е полезно при понижаване на хипертония.

10. Киви

Киви са заредени с витамин С, витамин което може значително да помогне за подобряване на нивата на кръвното налягане. Според проучване, хората, които консумират приблизително три кивита на ден наблюдавани осезаемо намаление на кръвното налягане до края на осем седмици. Можете да ядете плодове или да добавите във вашите плодови салати, шейкове или шейкове.

Ако сте били диагностицирани с високо кръвно налягане, от съществено значение е, че можете да направите промени в начина на живот и да приеме здравословен начин на живот, които могат да ви помогнат в управлението на вашето състояние по-добре. Изключването и включването на някои храни от вашата диета може да се извърви дълъг път в борбата с вашата ситуация. Консултирайте се с вашия лекар, медицинска помощ, когато искате да се направи значителен начин на живот или промени в диетата.