Какви са последиците от успиване за вашето здраве?

Натискането на леглото след дълъг изморителен ден е един от най-благодатните чувства в света. Вие може да искате да прекарате повече време за сън, се сгуши в топло, уютно легло като не е утре. Ако успивам от време на време може да не е кой знае какво; обаче, ако тя се превръща в навик, а след това може да повлияе на здравето си в повече от един начин. Ако това предизвиква загриженост, ние ви предлагаме да прочетете следната статия и да разберат как успиване може да ви се отрази.

Каква е идеалната количество сън, човек се нуждае?

Ние всички трябва да спи добре, за да бъде здрав и сърдечен. Сънят е най-добрият начин тялото ни почива и recoups. Въпреки това, повече сън може да не е толкова добър на една идея. И така, какво е идеалното количество сън, че човек се нуждае? Е, таблицата по-долу може да ви помогне да получите справедлива идея. Стойностите посочени по-горе състояние прогнозния размер на сън различни възрастови групи се нуждаят. Въпреки това, изискванията за сън могат да варират от един човек на друг.

Какви са възможните причини за успиване?

Успиване е когато спите повече от тялото ви се нуждае. Ето защо, човек спи в продължение на повече от 10 до 12 часа на ден, може да попадне в категорията на хиперсомния. Много причини могат да доведат до успиване. Някои от най-често срещаните причини успиване, са както следва.

  • Ако страдате от депресия или тревожност, може да спи в продължение на дълги часове.
  • Ако имате сънна апнея, ставане от леглото може да изглежда като трудна задача.
  • Ако имате въпроси, на щитовидната жлеза, това може да доведе до прекомерно спане.
  • Ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, това може да доведе до успиване.
  • Понякога прекалена умора може да доведе до успивам.
  • Ако приемате някои лекарства, тя може да ви накара да се спи повече от обичайното.

Как е диагнозата на успиване направи?

Ако вашият модел успиване простира до шест седмици и по-нататък, може да е признак на извършените медицински проблем, който може да направи такива промени в съня си модел. Изключително важно е, че можете да се проверява внимателно, за да се установи действителната причина за успиване. Вашият лекар може да препоръча някои тестове и дори може да ви помоля да отидете в изследване на съня. Ако няма очевидни медицински проблеми, свързани с успиване, вашият лекар може да предложи следните техники за диагностика:

1. Polysomnogram Test

Ще трябва да остане в клиника или сън център, както и различни инструменти ще наблюдават сърдечния си ритъм, мозъчната активност, движения на краката, движенията на очите и т.н.

2. Epworth Скала на съня

Вашият лекар може да измерите сънливост по тази скала, за да се установи как вашият сън може да се засяга ежедневието си функциониране.

3. Няколко латентността на съня Тестове

В допълнение към или след тест polysomnogram, Вашият лекар може да препоръча на всякакви тестове за латентност на съня, за да имат по-цялостен поглед върху съня си модел и как можете дрямка през деня.

4. Поддържане на млечни продукти

Вашият лекар може дори да ви помоля да поддържа дневник на съня си модел, който е, когато спя, когато ставам, колко дрямки през деня сте приели, и т.н.

Какви са страничните ефекти на успиване?

Подобно на начина, по който тялото ни се храна от храна, сън подхранва сетивата на тялото ни. Ние се чувстваме спокойни и подмладена след наваксване на някои спокоен сън. Въпреки това, спи повече от това, което се изисква от тялото ни не може да бъде добър за нас, и това може да доведе до различни физически и психически усложнения. След няколко физически и психически успиване рискове, които могат да възникнат.

физически ефекти

Ако се чудите как тялото ви може да реагира отрицателно на твърде много затвори очи, добре, ето няколко причини, които могат да ви накарат да преосмислите дали трябва да се отложи за слава или не.

1. Това може да увеличи вероятността от развитие на диабет

Дремят за повече от 9 часа на ден може да ви постави по-голям риск от развитие на диабет. Така че, ако си мислиш, че спи в продължение на няколко допълнителни часа не може толкова голяма караница; добре, тя може да бъде и това може да доведе до диабет. Това е така, защото е доказано, в едно от проучванията, че хората, които спят в продължение на 9 или повече часа на ден, имат 50 на сто по-голям шанс за получаване на диабет, отколкото тези, които спят по-малка часа на дневна база.

2. Той може да Ви направи як

Можете консумират храна за осигуряване на енергия за тялото си, и тялото ви изгаря калориите, когато правите вашите основни задачи през деня. Въпреки това, когато прекарват голяма част от времето в сън, тялото ви да предотвратява натрупването на допълнителни калории, които в крайна сметка ще доведе до увеличаване на теглото. Според проучване, хората, които спят в продължение на 9 или повече часа на ден, редовно са по-склонни да станат с наднормено тегло в период от шест години, отколкото хората, които didnt го направят.

3. Това може да причини главоболие

Ако изпитвате постоянни пристъпи на главоболие, има добра сума на възможност, която може да се отдадат на прекалено много сън. Това се случва, защото прекомерен сън влияе неблагоприятно на невротрансмитери в мозъка, което от своя страна може да доведе до проблеми като главоболие и болки.

4. Това може да причини болки в гърба

Може да звучи малко не на място, но да спи по-дълго времетраене може да доведе до болки в гърба и болки. Това е така, защото тялото ви не е направено, за да бъде в г. за определяне на позиция за дълго време, а това би трябвало да е в движение. Лежейки на леглото в продължение на дълго време, може да доведе до проблеми, стойка и болки в гърба.

5. Той може да се меси с плодовитостта си

Отлагане и плодородието, те имат някаква връзка? Е, ако планирате да забременеете, може да е по-разумно да се разгледа колко време прекарвате спи, защото спи по-дълго времетраене може да попречи на способността за зачеване чрез нарушаване на хормоналния баланс и да се засягат циркадните цикли. В едно от проучванията, се наблюдава, че жените, които спят в продължение на 9 до 11 часа на ден са по-плодовити в сравнение с жените, които дремеха в продължение на осем или по-малко часа на ден.

6. Това може да причини сърдечни инсулти

Според проучване, то е било наблюдавано, че хората, които спят в продължение на повече от 8 часа на ден, са изложени на около 50 на сто по-висок риск от инсулт, отколкото хората, които спят в продължение на 8 или по-малко часа на ден. Ето защо, по-дълги време за сън може да ви поставят в риск от инсулт. Отложете по-малко да се запази сърдечни удара в залива.

психически последици

Отделно от това да засегне физическото благосъстояние, успиване може да повлияе неблагоприятно психичното благополучие също. Ето няколко начина, успиване може да повлияе на психичното здраве:

1. Той може да Ви безпокойство, или, причиняващи безпокойство

Тревожността е, когато се тревожи повече за неща и ситуации, отколкото е необходимо. Понякога тя може да ви накара да спят недостатъчно, обаче, понякога тя може да прави точно обратното. Това може да ви направи по-сънливи и гроги, защото може да искате да се плашим от реалността и прекарват времето си за сън.

2. Това може да причини депресия

Успиване може да повлияе на нивата на серотонин, което от своя страна може да доведе до симптоми на депресия или други подобни психични състояния. Ето защо, спи тези допълнителни часове не може да бъде правят нищо хубаво, за да получите вашето настроение покачващите, но може да ви накара да се чувстват всички мрачен или обречени, така следи за вашата дрямка време.

3. Това може да причини проблеми с паметта

Успиване може да свиря на цигулка с памет или начините, по които си спомнят неща. Това е така, защото дълги часове сън редовно могат да се отразят на вашите тела невротрансмитери, което ви забравя.

4. Това може да причини Sleep Hangover

Когато спите повече, може да изпитате замъгленост или мудност. Тези чувства се наричат ​​още един сън махмурлук. Когато имате подобни симптоми, това може да повлияе на начина, по който мислят и действат. Следователно, за да бъдат по-бдителни и активни, сън в умерени количества, за да се избегне успиване гадене и други подобни чувства.

5. Това може да причини биполярно разстройство

Можете ли да повярвате, че успиване може да доведе до биполярни разстройства прекалено? Е, според проучване, се наблюдава, че хората, които са имали биполярни разстройства спяха за дълъг срок от които didnt.

6. може да се предизвика раздразнителност и други емоционални проблеми

Така че, си мислиш, че допълнително отлагане час ще ви дам един щастлив състояние на ума, но можете да откриете себе си всички ядосан и раздразнителен. Е, успиване може да се меси с хормоналния баланс ви прави хаотично и раздразнителен.

Как да спрете себе си от успиване?

Ако сте били спи далеч в слава или успиване, има мерки, които може да се предприемат, за да се спре това. Ето някои успиване средства за защита, които могат наистина да помогнат.

  • Направете график за вашия сън и се опитайте да се придържат към него.
  • Вземи будилник на помощ и да зададете аларма за събуждане, за да се преодолее си успиване разстройство.
  • Expose себе си към по-естествена светлина и се уверете, че вашата стая има ярка светлина, защото твърде ярки светлини са много ефективни в работата си с успиване симптоми.
  • Понякога някои предписания на лекарствената терапия, могат да причинят този проблем също. Можете да зададете на вашия лекар, за да промените вашата рецепта.

Тези съвети могат да ви помогнат да се справят с проблемите успиване и също да помогне в поддържането им в залива. Макар успиване не може да бъде, че често при хора, и това състояние може да се случи само в 2 на сто души, ако смятате, че се занимават с това условие, трябва да действа бързо и да предприеме коригиращи мерки. Помолете вашите лекари помагат за същото.