Искате ли да се намали холестерола в тялото си? Направете тези упражнения

Ако се занимават с проблемите на холестерола, упражняващи е едно нещо, което може да ви помогне да свалят нивата на холестерола към здравословен диапазон. Редовните тренировки като колоездене, ходене, плуване и т.н., само не може да помогне за снижаване на нивата на LDL холестерола и триглицеридите, но то също може да помогне за увеличаване на нивата на HDL холестерола в организма. Научете защо и как упражняване е добро за понижаване на нивата на холестерола и да знаете за някои от най-добрите упражнения, които могат да ви помогнат в постигането на едни и същи, в тази хвалебствена статия.

Защо Упражнение работи най-добре при понижаване на холестерола?

Чудите се дали упражнения могат да намалят нивата на холестерола? Е, да може да работи чудеса. восъчно липид мазнина, която се произвежда в черния дроб, присъства естествено в тялото. Въпреки това, някои хора могат да имат тази мастно вещество в повече от необходимото количество в тялото си, която след това се придържа в артериите.

След поставяне на артериите, като им се стеснява, като по този начин повишава шансовете за сърдечно-съдови заболявания. Въпреки това, редовно упражняване помага при промяна на характера на холестерола. В едно проучване, беше доказано, че упражнява не само подобрява размера и броя на холестерола извършване частици, но тя също така помага при вземането им по-голяма или по-малка пухкава и по този начин склонни към причинява никаква пречка в артериите.

Колко Упражнение Нуждаете ли се?

Според последните изследвания, е важно да се упражнява в продължение на 30 минути на ден, най-малко от 4 до 5 дни в седмицата. Въпреки това, дори ако можете да отделите 60 до 90 минути на седмица за упражнения, тя може да бъде от полза за здравето си докажа. Ако имате напрегнат график, бихте могли да разбият упражняване график на две 15-минутни тренировки на ден.

Най-добрите Видове упражнения да намали нивата на холестерола

Ето някои упражнения, които могат да ви помогнат в намаляване нивата на холестерола:

1. бързо ходене

Ходенето е безспорно един от най-добрите упражнения за понижаване на холестерола по естествен път. Разхождайки се по-сигурен вариант за хора, които не могат да работят, или защото на допълнително тегло или поради старост. Все пак, не забравяйте да ходите бързо или с по-бързи темпове, за да се постигнат кардио ефекти. Последните изследвания са доказали, че ходенето има предимства, подобни на движение, когато става въпрос за понижаване на нивата на холестерола.

2. Спринт или джогинг

Ако не сте як, на твоята възраст не е проблем и ставите ви са здрави, тогава трябва да се откажете за джогинг или тичане като ежедневна форма на упражнения за намаляване на холестерола бързо. Според едно от проучванията, се наблюдава, че бегачи на дълги разстояния или джогинг имат здравословни нива на холестерол, отколкото в краткосрочен бегачи на дълги разстояния.

3. да поплуват

Плуването е един чудесен начин за водене на допълнително тегло при проверка, а също така помага за поддържане на по-добро ниво на холестерола в организма. Тази форма на аеробни упражнения са също така лесно върху ставите.

4. Повдигнете Някои теглилки

Тегло обучение е чудесен начин за получаване на нивата на холестерола в нормални граници. Според едно проучване, че е доказано, че хората, които следват силова тренировка премахнали LDL от кръвта си по-бързо от тези, които не следват някакъв режим силова тренировка.

5. Колоездене

Колоездене е отличен начин за правене на някои аеробна тренировка. Ако изпитвате болка или болезненост в ставите, което можете да направите колоездене за поддържане на холестерола под контрол. Колоездене е фантастичен начин за намаляване на риска от сърдечни заболявания също.

6. Йога

Колкото и странно да звучи, но йога може да ви помогне при понижаване нивата на холестерола. Някои проучвания подкрепят, че йога не е от полза само за по-добро здраве на сърцето, но и помага за подобряване на нивата на холестерола в организма. Според един от публикуваните изследвания, хората, които практикуват йога редовно имат по-добри нива на холестерол, отколкото тези, които не практикуват йога.

7. Аеробика, Зумба или танци

Всеки висока интензивност тренировка като Zumba, танци или аеробика, не само да ви помогне да остане в добра форма, но това е голяма форма на упражнения за намаляване на лошия холестерол или запазване на нивата на холестерола при проверка.

Можете да се откажете за всяка форма на упражняване на които можете лесно да се направи. Ако имате заседнал начин на живот, да го забави и изграждане на вашата издръжливост, преди да заемат изморителни тренировки. Въпреки това, ако сте над 60-годишна възраст, вие сте с наднормено тегло, или имате заседнал начин на живот, трябва да се консултирате с вашия лекар преди да започнете да правите каквито и да било изморителни или високо интензивни тренировки.

Как да запазим упражнение да получите вашия нивата на холестерола на Даун?

Движение да получите монотонно и. Въпреки това, мантрата е да пазят себе си pepped-нагоре и мотивирани. Ето няколко начина, за да останете мотивирани:

1. Вземете Partner

Можете да се насладите на излизане на писта или бутам всичко от себе си за известно време, но след известно време, това може да изглежда толкова скучно, а вие дори може да искате да си двуетажни упражняващи сесии. Вие трябва да помолите приятел или член на семейството, за да се присъединят към вас, за да го пазят по-забавно и да бъдете по-задвижване.

2. Дръжте го Реал

Нереалистични цели са не само трудно да се постигне, но те могат също така да окаже влияние върху вашето здраве. Дръжте го прости и да го истински, нищо в живота идва лесно, и здравето не е изключение от двамата. Малки постижими цели ще ви направи щастливи и съсредоточени.

3. Останете Гъвкава

Не се твърди с упражняване график. Това означава, че ако не сте в състояние да отида да тичам, трябва да планирате да се направят някои йога у дома. Целта е да се упражняват и ако, в някои дни, една форма на упражняване може да не е възможно, да изберат за другия.

Не трябва да има компромиси, доколкото се отнася до здравето. Ето защо, ако са били открити с по-високи нива на холестерол, това е индикация, че трябва да се дръпне чорапите си и поемане на отговорност за вашето здраве. Надяваме се, че тази статия ви помага да се постигне някакъв перспектива за по-добро здраве и мотивирани. Останете здрави и щастливи.