Искате ли да имате добър сън през нощта? опитайте тези храни

Точно както ние се нуждаем от храна и вода за оцеляване, сън е важно да се поддържа добро здраве. Човек трябва да спи добре да останат здрави и годни. Смятате ли, че можете да ядете пътя си към по-добър сън? С други думи, има някои храни, които могат да ви помогнат да предизвика по-добър сън. Това е така, защото ядат определени храни преди лягане помощ при инхибиране на невротрансмитерите в мозъка ни, които ни държат будни и нащрек. Ние ще обсъдим някои храни, които можете да ядете преди лягане, за да получите здрав сън.

Храни, които могат да предизвикат здрав сън

Храни ни помага в осигуряването на храна, но храната е добра за нарушения на съня също. Ето някои храни за лишаване от сън или някои храни за предизвикване на по-добър сън:

1. Домати

Това червено остър плодове е заредена с витамин А, витамин С, ликопен и фолиева киселина. Тези сочни плодове съдържат също мелатонин, съединение, което е известно за неговите съня индуциращи качества. Домати също съдържат холин, хранително вещество, което помага за насърчаване на сън и други когнитивни функции.

2. Грозде

Гроздето съдържа мелатонин в изобилие. Мелатонинът помага по-добър сън и по този начин една купа на гроздето е идеално похапването опция, ако изпитвате затруднения при заспиване.

3. Шам

Този вкусен орех не е само мощност опаковани с много важни витамини и минерали, но също така съдържа големи количества мелатонин. Тези малки ядки могат да дойдат удобен, ако искате да получите някои добър сън.

4. Череши

Повечето от нас да се насладите череши; обаче, не много от нас може да бъде наясно, че този плод е чудесно за бой безсъние. Природният мелатонин се намира в изобилие в тези червени плодове, което е чудесно за получаване на здрав сън. Можете да ядете сушени череши също, тъй като те имат същите ползи като пресни череши за предизвикване на сън.

5. нахут

Това бобово растение е заредена с протеин, е с ниско съдържание на мазнини и има достатъчно количества влакна в него. Наличието на витамин В6 и магнезий в нахут помага човек да се чувства спокоен и отпуснат, и по този начин да спи по-добре. Нахут са едни от най-идеалните възможните варианти за страдащи от безсъние диета.

6. Гъби

Ако вие сте изправени пред проблеми в спи през нощта, гъби могат да ви предложат много по-необходими решение. Тази ядлива гъба съдържа триптофан, която подпомага производството на мелатонин в организма. Ако обичате да яде гъби, може да се сбогува с летаргични неволи.

7. чушки

Чушки – било то зелено, жълто или червено, съдържат добри количества от триптофан. Триптофанът помага в производството на мелатонин, който е сън хормон. Докато звънци чушки имат успокояващ ефект върху съня си, люти чушки могат да правят точно обратното. Затова продължи да люти чушки в залива, ако имате нужда от добър сън.

8. бананите,

Това жълто каша плодове съдържа добра сума на калий и витамин В6. И двете тези хранителни вещества са от съществено значение за извършване на сънотворен хормон, известен като мелатонин. Така че, следващия път, когато намери себе си борят да спят, да се хранят един банан и задрямвам далеч в слава.

9. кале

Зелените листни зеленчуци са полезни за цялостното ви здраве, а черешката на тортата е, че зелените зеленчуци са добри за поставяне можете да звучи сън също. Зелени зеленчуци като къдраво зеле са заредени с калций, както и недостига на този минерал в тялото ви може да е трудно да се получи здрав сън. Затова се включат повече зелени листни зеленчуци като къдраво зеле в диетата си за здрав сън.

10. Пълнозърнести храни

Чувствали ли сте сънливи след като пълнозърнест тестени изделия или други пълнозърнести храни? Е, това е още по-висока доза от магнезий си върши работата. Пълнозърнестите храни имат достатъчно количества магнезий, което е от полза при пускането да спи.

11. орехи

Отделно от ви предоставя набор от хранителни вещества, орехи са доказали да се подобри качеството на съня също. Наличието на АНА в орехи, която е омега-3 мастни киселини, помага за превръщане АНА в DHA. DHA е полезно за производството на серотонин, химически сън-индуциращи в тялото.

12. мастни риба

Скумрия, риба тон, пъстърва и сьомга, са някои мастни опции риба. Тези риби са високо източник на витамин D и омега-3 мастни киселини. И двете тези компоненти, за да бъде от полза за насърчаване на производството на серотонин, химикал, отговорен за насърчаване на съня доказват. Ако включите няколко унции всяко мазна риба преди лягане, тя може да ви помогне да спите по-добре.

13. бадеми

Бадемите съдържат много важни витамини и минерали, които са добри за нашето здраве; Въпреки това, тази гайка е отговорен и за справяне с проблемите лишаване от сън. Бадемите съдържат добри количества магнезий, които не само ще ви помогне да намали нивата на стрес в организма, но и подобряване на качеството на съня.

14. Турция

Този вкусен месо птица е трябвало също да се предизвика по-добър сън при хора. Наличието на триптофан, амино киселина в Турция, помага при задействане на съня индуциращи хормони. Яденето Турция може също да предизвика някаква умора, която може да ви помогне да спите по-добре.

Вие може да ги включи в диетата си, ако са изправени пред трудности с вашия сън. Тези храни съдържат съединения, които помагат в подпомагането по-добре и по-добрите модели на съня.

често задавани въпроси

Иска да знае повече за добавянето на храни в диетата си взема малко здрав сън? Ето някои често задавани въпроси или често задавани въпроси по темата:

1. Какви храни трябва да се избягва за добър сън нощи?

Докато някои храни може да ви помогне да получите здрав сън, други храни, може да наруши съня ви. Някои храни, които трябва да избягвате преди лягане са:

  • Избягвайте кофеин напитки като кафе, чай и други подобни напитки, защото те могат да ви държи будни за дълги часове.
  • Обработени или нездравословна храна, тъй като те са заредени с мазнини, които могат да ви накарат да се тежък и неспокоен през нощта.
  • Пикантни или горещи храни, тъй като те могат да доведат до киселини в стомаха и киселинност.
  • Храните, съдържащи големи количества протеин, защото богати на протеини храни помагат за стимулиране на мозъчната активност.
  • Високо съдържание на мазнини храни, защото те отнемат повече време за храносмилане и да наруши съня си цикъл.

2. Какво трябва да Пийте да спите по-добре през нощта?

Отделно от това число естествени храни за добър сън, може да включва и някои в диетата си, за да ви помогне да спите по-добре. Някои от опциите включват топло мляко, чай от лайка, безкофеинов зелен чай, бадемово мляко или малцов мляко.

3. Когато е най-доброто време да се консумират храни, за да извлекат максимална помощи към осигуряване на помощ на съня?

За да се възползват в максимална степен предимствата от консумирането на храни, които могат да помогнат при предизвикване на по-добър сън, трябва да консумират тези храни поне 2 до 3 часа преди лягане. Това е така, защото храната отнема време, за да се усвоява, както и всяка хаотичен храна може да предизвика храносмилателни проблеми или киселинен рефлукс, които могат да свиря на цигулка с вашия сън.

Всеки обича да спи, но ако се борят, за да получите някои добри качеството на съня през нощта, тя може да окаже влияние върху вашето здраве също. Можете да включите някоя от предложените от нас опции, за да получите някои здрав сън и да се чувстват здрави и щастливи.