Информация за кърма: как да се помпа – кога да започне – колко дълго да се използва

С майки стават все по-съзнателни за да се грижи за децата си по всеки възможен начин, но без компромис по отношение на кариерата си, едно от съществено значение за всяка нова чанта на майката е помпа на гърдата. Това също е много полезно за майки, които страдат от всякакви въпроси, кърмене, или просто искат да се включат и партньорите си и членовете на семейството в процеса на хранене на бебето. Лесно достъпно в много различни видове, на гърдата не само помпи помогне да храни бебето, когато майката не е наоколо, но има няколко други ползи също. Четете за преглед на тази умен устройство.

Какво е помпа за изцеждане?

А помпа за кърма е машина, която имитира действието на смучене на бебето, за да изразят кърма. Той се състои от фаланга на гърдата или щит който се монтира на зърното, помпа, която се управлява ръчно или с електричество, и бутилка, където изцедена кърма се събира.

Кога можете да започнете да използвате помпа за изцеждане?

Можете да изберете да започнете да използвате мляко смукателна помпа, веднага след като се роди бебето в случай, че има медицински проблеми, които идват в начина на кърмене. Недоносените бебета, които е трудно да засуче, кратни или деца със специални потребности могат също така да се наложи изпомпване. Въпреки това, ако кърменето се развива добре, лекарите препоръчват изчакване от една до три седмици преди въвеждането на бутилката, за да се избегне объркване на зърното.

Това, което е по-помпа за изцеждане използва?

Използва се за изразяване на майчината кърма, помпа на гърдата не е само от съществено значение за майките, които искат да се върнат на работа или да си починете от кърменето, но също така помага да се поддържа или дори да се увеличи количеството на млякото. Защо помпа за изцеждане се използва: Помпена стимулира производството на мляко и е ефективно решение за майки изпитват проблеми кърмене. А помпа за кърма облекчава дискомфорта, причинен от препълнени гърди също.

Как да използваме помпа за изцеждане?

Първи стъпки с вашата помпа за кърма е толкова лесно, като една-две-три! Просто поставете щита на гърдата през зърното, и помпа за да започне изразяване. Ако използвате електрически или работещи на батерии помпа, това просто е свързано включване на уреда, но ако сте с помощта на ръчна помпа, ще трябва да го помпа ръчно.

Съвети за изпомпване на кърмата

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат в подготовката за изпомпване на кърмата:

 • Отпуснете се: Намирането на тихо и спокойно място за релакс помага насърчаване на потичане
 • Масаж: Един бърз масаж на гърдата, като се наведе към нека гравитацията да си част, или топъл компрес да ви помогне да започнете
 • Инвестирайте в свободни ръце помпена сутиен: Този сутиен държи помпата на място като ви оставят да прочете една книга, текст или дори работят на вашия компютър. Някои майки дори да направят своя собствена свободни ръце сутиени чрез изрязване на отвори в стар спортен сутиен или поставяне гумени ленти за старчески сутиен
 • Започнете с най-ниската настройка: При използване на електрическа помпа, се уверете, че сте да започне в най-ниската настройка и постепенно да я увеличава, докато се удобно

Когато за да изразят кърма от ръцете и как да го направя?

Ако предпочитате да кърмите бебето си, и само понякога се чувстват необходимостта да изцеждате млякото, изпомпване кърма с ръка може да бъде най-доброто решение за вас. Ето как да го направите:

 • Измийте ръцете си: Бебетата са чувствителни, и е важно да се поддържа хигиената по всяко време
 • Масаж: лек масаж на гърдите или топла кърпа спомагат за стимулиране на потичане, което го прави по-лесно да изцеждате млякото. Можете дори да наведете напред, за да гравитацията помощ
 • Първи правилната позиция: С помощта на палеца и показалеца, образуват С около един инч зад ареолата
 • Изразете: Натиснете пръстите си към гръдния кош и използвайте леко подвижен движение, за да изцеждате млякото
 • Съхраняване на: Събиране на изцедена кърма в чиста бутилка за съхранение

Колко да помпа за изцеждане на мляко?

Колко ще помпа зависи най-вече от това колко малкия човек консумира. Не винаги е необходимо да се изпомпва в излишък, така че не се получи прекалено притеснен, ако не сте в състояние да изпомпва в големи количества.

 • Има Няма установено правило за това колко често трябва да се изпомпва кърмата. Помпена кърма зависи преди всичко от колко години бебето е. През определен период от време, количеството на млякото ви може да изпомпва постепенно се увеличава
 • Колко искате да изпомпва също зависи от това как се чувстват гърдите си, след като сте се изпомпва.
 • Колко ще трябва да помпа също ще зависи от това колко голям си мляко вземане жлези са. Не забравяйте, че размерът на вашите жлези се различава от размера на гърдите си
 • Един добър помпа може да изпомпва и двете гърди в около 20 до 30 минути, ако ви разочарова бързо
 • С непрекъснато практика, вие ще бъдете в състояние да изпомпва повече мляко, тъй като гърдите ти се регулира на помпата и ще ви даде качество на млякото
 • Дръжте значителна разлика време между две помпени сесии, за да се гарантира, че можете да получите подобни количества мляко.
 • По-важно е да се знае колко мляко на бебето получава в периода от време 24 часа, а не за хранене

Не съществува едно правило за това колко кърма за изпомпване. Така че, помпа кърмата си, на свой собствен удобство и в зависимост от нуждите на бебето. Никой не знае тялото си по-добре от теб.

Как да се съхранява на кърма?

Съхраняване на кърма може да бъде доста трудно, тъй като съдържанието на мазнини в кърмата непрекъснато в процес на преразглеждане. Първото нещо, което трябва да се внимава за запознанства си мляко. Това ви позволява да знаете, когато изпомпва млякото и използването на най-старата на първо място.

 • Можете да съхранявате кърмата в пластмасов или стъклен съд, който е херметичен, да го пази свеж за по-дълъг период от време
 • Обикновено, помпата е с контейнер за съхранение с скала за измерване, което ви позволява да съхранявате мляко според потреблението на вашето бебе
 • Млякото може да се съхранява във фризера за определен срок в зависимост от температурата, въпреки че е по-добре да се уверите, че бебето консумира млякото в по-ранните периоди, тъй като с течение на времето, неговите намалява хранителните стойности

Къде да се съхранява на кърма след Помпена?

Помпена мляко от гърдите се превръща в облекчение, когато знаеш, че има мляко се съхранява във фризера. Вие не трябва да се запази в процес на процеса всеки път. Това мляко може да се съхранява прясна форма две седмици до дванадесет месеца. Все пак, имайте предвид следните насоки се има предвид, когато се да го приберете.

Как да замрази и Размразете кърма?

Време е основна пречка в замразяване и размразяване кърмата. Ако размразени млякото не се консумира в рамките на 24 часа от охлаждане или след 1 час при стайна температура, тя ще се развали. Недостатък за размразени мляко е, че не може да се замрази отново. По-долу ще ви помогне да поддържате мляко прясно и с добро качество.

1. Замразяване на кърма

 • Докато замразяване, не забравяйте да я държи в контейнери, освен тази част, подходяща за вашето бебе. Ако 50 мл се консумират на прием, да я съхранява по съответния начин. Това ви помага да сте сигурни, че не губете мляко.
 • Не го замрази в контейнери, от които не можеш да го изхвърлят лесно. Това не само увеличава неудобството, но също така позволява да се примеси се просмукват инча

2. за размразяване на кърма

 • Винаги помнете, че млякото трябва да се размразява и не варено. Дръжте контейнера, който има млякото в него под топла вода, докато достигне подходяща температура.
 • Можете също така да го оставете да се размразява в главното отделение за една нощ и да го използвате при стайна температура на следващия ден.
 • Не използвайте микровълновата за размразяване или затопляне, тъй като убива хранителните вещества в млякото. Горещи точки също могат да се развиват, намаляване на качеството на млякото.

3. Колко дълго може да се съхранява на кърма?

 • Ако съхранение на млякото в секцията на охладителя, той ще остане свеж за максимален срок от две седмици. Колкото по-бързо можете да използвате това мляко, толкова по-добре.
 • Някои хладилници имат отделение като фризер. Тъй като това се отваря по-рядко, и в 0⁰ F, то поддържа свежия на мляко в продължение на три до шест месеца.
 • Дълбоки фризери, сравнително, държат млякото прясно най-дълго. Тя може да бъде запазен за максимален срок от дванадесет месеца.
 • Въпреки това, ако ви харесва млякото, за да бъдат свежи и консумират в рамките на един ден, на Центъра за контрол и превенция на заболяванията показва, че най-добрият начин да съхранявате кърмата е при стайна температура в продължение на шест до осем часа