Изненадващи ползи за здравето на сладки картофи, които трябва да знаете

Сладките картофи са много вкусни и питателни кореноплодни зеленчуци. Те са кремаво и мека, което ги прави най-доброто съставка за много рецепти. Това са най-добрите източници на много витамини и минерали, и са опаковани с рибофлавин, тиамин, ниацин и каротеноиди. Те също съдържат много лечебни ползи и ще помогне в културизма.

Защо сладки картофи е добре за вашето здраве

Ето някои ползи от сладки картофи.

1. Предотвратява дефицит на витамин А

Сладките картофи са невероятно източник на витамин А, защото те съдържат големи количества бета-каротин. Бета каротинът се превръща във витамин А в нашите дробчета и всяка молекула на бета каротин води до две молекули витамин А. Витамин А е необходим за да помогнете на тялото се бори с различни инфекции и да останат устойчиви на инфекции в бъдеще.

2. управлява Диабет

На гликемичен индекс скала, сладки картофи са категоризирани като ниско до високо, тъй като може да намали появата на резистентност към инсулин. Сладки картофи имат нисък гликемичен индекс, което означава, те освобождават захар в кръвта много бавно, в сравнение с други храни, съдържащи скорбяла.

Това стабилно освобождаване помага за контролиране на нивата на кръвната захар на физическите лица. По този начин, сладки картофи могат да се използват за регулиране на нивата на кръвната захар в диабетни хора. Сладки картофи са магнезий и фибри, които са важни в лечението и профилактиката на диабет.

3. Намалява нивата на стрес

Сладки картофи имат високо съдържание на магнезий, който е важен минерал за организма да функционира правилно. Един от най-ценните предимства на този минерал е, че той помага за намаляване на тревожност и стрес. Недостигът на магнезий се свързва с по-висок риск от стрес, депресия и тревожност. По този начин, сладки картофи могат да помогнат за попълване на нивата на магнезий и подпомагане на лечението на депресия и тревожност, свързани с поведение.

4. насърчава противовъзпалителна активност

Сладките картофи са с добро количество витамини, които имат големи противовъзпалителни свойства. Освен това има висока концентрация на холин. Холин е универсален хранителен, и един от най-добрите предимствата е, че тя намалява тела възпалителния отговор, което води до по-малко възпаление.

Сладки картофи също съдържат антоцианини, които са важни за предотвратяване и намаляване на възпалението в ракови клетки на дебелото черво и намаляване на клетъчната пролиферация в някои ракови клетки. Следователно, присъствието на холин и антоцианини в сладки картофи това съществен хранителен източник за намаляване и предотвратяване на възпаление направи.

5. Предотвратява, предпазва и управлява Cancer

Purple-развит сладък картоф е особено ефективен в борбата срещу рака. Елементите в тази могат да инхибират растежа на специфични ракови заболявания като рак на стомаха, рак на гърдата и рак на дебелото черво. Високите нива на антоцианин са причината за борба с рака на гърдата и активност в рак на стомаха. Откъси от картофи могат да убиват раковите клетки на простатата, като се уверите, че ракът не се разпространява или нарасне до други части на простатата.

6. Помага за охрана Язви

Язва се случва, когато възпалената тъкан се отделя от кожата или от лигавицата, който може да бъде много болезнено. Екстрактът от сладък картоф е добро за защита на стомашно-чревни тъкани от аспирин индуцирана язви. По този начин, сладки картофи могат да се използват в управлението и лечение на пептична язва.

7. намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Усложнения като атеросклероза се появяват, когато има окисляване в тялото, което може да доведе до развитието на много сърдечносъдови заболявания. Екстрактите от сладки картофи съдържат високи нива на полифеноли, които ще потискат окисляване и по този начин намаляване на риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Той също така съдържа разтворими диетични влакна, които са силно свързани с намаляване на вероятността от сърдечно-съдови заболявания. Следователно, антоцианин, влакна, полифеноли и високата активност радикали, налични в тези картофи се всички необходими за борба срещу сърдечно-съдови заболявания.

8. Съдържа антимикробни свойства

Сладки картофи имат някаква сума на антимикробна активност. Екстрактите от тези картофи съдържат антимикробни свойства, които се борят срещу бактериите, отговорни за коремен тиф и пневмония. Съдържанието на фибри също може да намали развитието на хранителните бактерии. Ето защо сладки картофи се използват в профилактиката и лечението на различни видове бактериални инфекции и патогени.

9. Подобрява коса и кожа

Сладките картофи са богати на витамин А, С и Е, които са чудесни за коса и кожа. Витамин Е има потенциал за увеличаване на растежа на косата и плътност при индивиди, които имат висока коса есен. Това е така, защото този витамин има антиоксидантни свойства, които могат да помогнат да се намали основна причина за косопад оксидативен стрес.

Витамин С е популярна за дерматологични процедури и се използва при лечението на хиперпигментация и фото-стареене. Витамин С е необходим за синтеза на колаген, който е важен структурен протеин на кожата. Тя също има противовъзпалителни свойства, като по този начин помага да управлявате кожни проблеми като акне и насърчава заздравяването на рани.

10. подпомага храносмилането

Той съдържа голямо количество влакна, което е известно за подобряване на храносмилането и здравето на червата. Консумирането на сладки картофи може да се увеличи размерът на фибри в организма, е необходимо да има нормалното храносмилане. Той може също да помогне за предотвратяване на запек, който е един от залози сладки картофи се ползва за бебета.

11. регулира кръвното налягане

Тъй като те са богати на калий и магнезий, сладки картофи се употребяват за контролиране на кръвното налягане. Висок прием на калиеви води до понижаване на кръвното налягане и по този начин намалява риска от развиване на коронарна проблем или инсулт. Магнезият е друг хранителен компонент, който предотвратява хипертония чрез намаляване на кръвното налягане.

12. Увеличава плодовитостта

Високите количества на витамин А правят сладки картофи един от най-добрите зеленчуци за жени в детеродна възраст, защото тя помага за подобряване на плодородието. Витамин А играе важна роля за подобряване репродуктивната способност, а неговият дефицит може да доведе до вторична безплодие при жените. Тези картофи също съдържат желязо, което е добро насърчаване на фертилитета. Поради това, увеличаване на приема на желязо от храни като сладки картофи може да помогне да се избегне вторичното плодородие и намаляване на шансовете за овулаторния безплодие при жените.

13. насърчава по-добрата визия

Витамин А присъства в сладки картофи помага за подобряване на зрението. Този витамин е важен за образуването на различни пигменти, които са отговорни за усвояването на светлина в очите. Той също така поддържа правилната структура на ретината. Недостигът на витамин А, ще доведе до лошо зрение и може също така да доведе до слепота. Недостигът също е свързана с очни заболявания като язва на роговицата, сухота на роговицата и конюнктивата. Витамините А, С и Е са добри към насърчаване на по-добра визия и предотвратяване на проблеми в очите.

14. Помага за контрол на теглото

Сладки картофи съдържат ферментация и разтворими фибри, които предлагат на тялото самоподдържаща и естествен механизъм за регулиране на теглото. Диетичните фибри като пектин са ефективни при намаляване на приема на храна и повишаване на активността на хормони тела. По този начин, увеличаване на консумацията на сладки картофи ще доведе до по-висок прием влакна, които ще доведат до по-ниско телесно тегло. Ето защо, сладки картофи за отслабване са отличен избор.

15. Подобрява паметта

Сладки картофи съдържат антоцианин, който притежава свойства за подобряване на паметта. е антиоксидантни свойства значително подобряват паметта.

Как да изберете и съхранява сладки картофи?

Когато изберете сладък картоф, първо да погледнем в кожата и да видим дали всичко е в същия цвят, без никакви признаци на напукване или гниене. Дайте картофа малко свиване, и ако тя е squishy то е знак на гниене. След като вземе картофи дома, да ги задържим в приятно място като кошница на килера или обратно на върха на. Вие трябва да ги държи на хладно и сухо и да ги използвате в рамките на няколко седмици.

Има ли някакви странични ефекти за храненето сладки картофи?

Повечето хора могат да понесат сладки картофи. Въпреки това, най-голямото количество оксалати ще причинят проблеми при хора, които са предразположени към образуване на камъни в бъбреците.