Защо холестерол не винаги е лошо – Какво трябва да знаете за Холестерол

Според Националния център за здравна статистика в Центъра за контрол и превенция на заболяванията, някои от здравните въпроси, най-често срещаните изправени днес по света са сърдечни заболявания, рак, инсулт, СПИН, диабет, пневмония / грип, хронични белодробни заболявания (астма, бронхит), и детската смъртност. Неврологични заболявания, като от аутистичния спектър, ADD и ADHD, биполярно синдром, и шизофрения са само най-новото в дългосрочен план на потенциално животозастрашаващи заболявания, които са били изправени пред хората (и техните домашни любимци), тъй като модернизацията на техники за обработка на земеделието и храните ни напреднали в 20-ти век.

Повечето съвременни заболявания са предизвикани от хронично възпаление, а не от вида, който се появява, когато са ранени, недостъпно за нараняване започва да се подува, но от онези, които се предизвика хаос на клетъчно ниво в телата на повечето хора всеки ден. Ниска имунен отговор поради липса на хранителна помощ не позволява на организма да се защити и да се излекува.

Какво е холестерол?

Холестеролът е мастно вещество, произведено от черния дроб, който изпълнява или подпомага хиляди телесни функции като сграда клетъчните мембрани, нервни обвивки, и голяма част от мозъка. Изключително важно е да хормонална продукция и преработва всички мастноразтворими витамини като витамин А, D, E и K, наред с други неща. Без него, вие ще умрете.

 • LDL, липопротеин с ниска плътност, е известен като лошия холестерол. Липопротеините с ниска плътност вземете холестерол от черния дроб и да го доставят до клетките.
 • HDL, липопротеин с висока плътност, е известен като добър холестерол. HDLs премахнат излишния холестерол от кръвта и да го отведе до черния дроб.
 • Тялото ви прави свой собствен холестерол, но има способността да регулират надолу, ако тя усеща твърде много холестерол в кръвта. Когато се намали консумацията си или да вземат лекарства за намаляване на холестерола, тялото си нагоре-регулира производството. Тя се опитва да направи повече, за да компенсира това, което липсва.
 • Холестерол (холестерола от храната) може да се получи само от животински продукти.

Въпреки предишния медицинска и фармацевтична консенсус, обаче, нови изследвания показват, че холестерол може действително да спре възпаление, предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци, подкрепи имунната система, и предотвратяване на болести мутации причиняват в клетките.

 • Страните с по-висока средна холестерол имат по-малко сърдечни заболявания
 • Известни статинови лекарства не понижаване на холестерола, те намаляват възпаление (обикновено причинено от кръвната захар шипове)
 • Насоките Националната Холестерол на образователната програма за 2004 г. са били разширени, за да се препоръча, че хората, които нямат сърдечни заболявания трябва да приемат статини, за да предотвратят сърдечно-съдови заболявания (8 на експертите от 9 панел имаше фармацевтичната индустрия връзки).
 • Хората с най-ниската холестерол, тъй като те възраст са най -високата риск от когнитивни увреждания, деменция и мозъчна дегенерация, болест на сърцето, както и смърт.

Цел за високо и ниско HDL триглицериди

Триглицеридите е името, което даваме на мастни киселини, след като те са циркулиращи в bloodstreams. Високите нива са нещо лошо и са причинени главно от хронично високо приема на въглехидрати от зърнени и бобови растения.

 • За да се достигне по-високо ниво на HDL, не забравяйте да намали вашите източници на омега-6 мазнини, главно от промишлено преработените растителни масла от семена, но също така и от излишък на ядки.
 • Като добро качество рибено масло дневно е добър начин за увеличаване на омега-3 мастни киселини.
 • Наситените мазнини също ще повиши добро HDL. Помислете кокосово масло, свинска мас, масло и говежда лой.
 • Нарежете захари, зърнени храни и рафинирани въглехидрати и яжте тлъсто месо и жълтъците.

Холестеролът и сърцето

Със сърдечни заболявания е в горната част на списъка на съвременни болести, теорията за сърцето диета е добро място да започне разглеждане на връзката между холестерола и сърдечни заболявания. Модерният хипотезата за сърдечно-съдови заболявания се приема, че диета, богата на наситени мазнини и холестерол допринася значително за сърдечни заболявания. Статистика варират в зависимост от източника и се влияят от възрастта, расата и пола, но съществуващите предложения за сърцето и диетата поемат холестерол като причиняването на запушени артерии, водещи до сърдечно-съдови заболявания.

Коронарната болест на сърцето (CHD) е термин, който обхваща различни състояния, включително натрупването на плаки в стените на артериите, които доставят на сърцето, възпаление и разрушаване на работата на сърдечния мускул и високо кръвно налягане. В началото на 20-ти век, повечето сърдечно-съдови заболявания, причинени от инфекция е и компромис имунната система. Сърдечните заболявания са редки и са допринесли за само 8% от всички смъртни случаи. С откриването на антибиотици, това причина за сърдечни заболявания е било фактически е премахнато.

 • Днес, сърдечно-съдови заболявания се падат по-голяма от 45% от всички смъртни случаи
 • 75% от хората, които имат сърдечни атаки имат нормални нива на холестерола

Холестеролът и мозъка

Холестеролът е получил лоша репутация през последните 50-60 години. Може би това е, че изследванията, направени на холестерол са подвеждащи, дори и учените, които ги извършват? Най-новите проучвания и някои от водещите експерти по пластичността на мозъка и здравето ни показват, че холестерола не е лошо; той всъщност е нещо, човешкият мозък се нуждае.

25% от холестерола в тялото се намира в мозъка. Тя работи за улесняване на мембранна функция и е суровина за производството на прогестерон, естроген, кортизол, тестостерон и витамин D. Когато мислим за антиоксиданти, ние мислим за цветни плодове и зелени листни зеленчуци, но холестерол също така действа като антиоксидант.

 • Едно изследване (1) показва, че функцията на паметта е най-добре в тест пациенти с най-общите нива на холестерол и LDL холестерол в частност.
 • Някои изследвания са намерени корелация между деменция и ниски нива на холестерол.

Възпалението е коренът на проблема

Повишени серумни нива на холестерол са симптом на основния проблем в тялото си, а не на причината за проблема, който е възпаление. Холестеролът е изпратено до артерията да лекува възпалението. При успех, всичко се връща към нормалното. Ако възпалението не стихва, повече холестерол се изпраща и започва да се натрупва около артерията като лепенка. Ето как плака започва да се образува.

Истинската причина за възпаление е високи нива на инсулин, реакция на излишък въглехидрат / рафинирано потреблението на захар, която създава шипове на кръвната захар. Транс-мазнини и промишлено преработените растителни масла от семена да предизвика възпаление. Ние само наистина виждам никакви негативни ефекти на LDL, когато стане окислява от свободните радикали. А диета с високо съдържание на антиоксиданти (плодове и зеленчуци) и ниско съдържание на въглехидрати ще намали фактори на окисляване в тялото.

Natural Health: Разбиране на храните

Някои учени набиращи популярност към убеждението, че начина на живот, включително храна, влияния и контролира зашеметяващите 95% от общия ни състояние. Според фондацията Уестън А. Цена, следните са политически коректните препоръки за здравословно хранене в момента на мода:

 • Избягва наситени мазнини
 • Limit холестерол в храната
 • Използвайте повече полиненаситени масла
 • Намалете яйца или ядат само белтъци
 • Яжте постно месо и ограничаване червено месо
 • Пийте нискомаслено мляко и то в големи количества, за да получите необходимата калций
 • Ограничете консумацията на мазнини до 30% от калориите
 • Яжте 6-11 порции зърнени храни на ден
 • Ограничаване на сол
 • Яжте поне 5 порции плодове и зеленчуци на ден
 • Изберете по-богати на протеин соеви храни над животински протеини

Опасността от тези модерни насоки е, че препоръчителните ограничения са установени въз основа на храни, които не са предварително опаковани, подправена и модифицирани, съдържат изкуствени химикали, както и високо-фруктозен сироп от царевица и изкуствени подсладители, всички от които могат да предизвикат възпаление. Това доведе до предположението, че това е вид на храна, която създава проблеми, без мисъл дава на промишлена преработка.

Нека да разгледаме най същите тези храни от друга гледна точка.

 • Наситените мазнини : осигуряват целостта на клетъчната мембрана и подобряване на способността на тялото да се използват мастни киселини. Те предпазват черния дроб и са предпочитана храна за сърцето и мозъка. Те не причиняват сърдечни заболявания. Проучванията показват, че в противен случай не се вземат под внимание преработени въглехидрати погълнати от изследваните субекти.
 • Холестерол : допринася за здравината на стените на червата и спомага за бебета и деца да развият здрави мозъка и нервната система. Храните, които съдържат холестерол съдържат и други хранителни вещества. Само окислява холестерол допринася за сърдечни заболявания. Мляко на прах и прах яйца съдържат окислени холестерол и мляко на прах се прибавя към 1% и 2% мляко.
 • Полиненаситени мастни киселини : нови към хранителния режим на човека се дължи на модернизация и механизация. Те допринасят за когнитивни увреждания, чревни проблеми, сърдечни заболявания, рак и автоимунни заболявания, наред с други неща.
 • Grassfed червено месо : е богат източник на хранителни вещества, включително витамини В12, В6, цинк, фосфор, карнитин и коензим Q10, които защитават сърцето и нервната система.
 • Яйца : осигуряват отлична протеин и много важни мастни киселини, които допринасят за здравето на мозъка и нервната система. Заместители на яйца са показали, че да доведе до бърза смърт при лабораторните животни.
 • Lowfat и обезмаслено мляко : липсва мастноразтворими витамини, необходими за асимилиране на протеина и минерали в самата млякото. Консумацията на ниско съдържание на мазнини храни (храни, които са имали тлъстината отстранява, а не храни, които са естествено ниско съдържание на мазнини) може да доведе до намаляване на витамини А и D.
 • 30% от калориите като мазнини : е твърде ниска за повечето хора и може да доведе до понижаване на кръвната захар и умора. Традиционните диети, които се съдържат 40% до 80% от калориите от мазнини, най-вече от животински произход. Разликата е, че животните не се изпомпва със стероиди, хормони, антибиотици, и натоварено пестициди комбиниран фураж. Токсини се съхраняват в мастната тъкан на животни (включително хора), така чиста животно ще съдържа чист мазнини.
 • Повечето зърнени продукти : са направени от пшенично брашно, които са били обработени и рафинирани, избелени и изчистена, оставяйки лишена от хранителни вещества. Modern пшеница е хибрид, съдържащ нови протеини, които сега се смята, че да предизвика възпалителни реакции, хранителни дефицити и чревни проблеми, включително целиакия.
 • Сол или натриев : е от решаващо значение за разграждане и усвояване. Клетките трябва както калиев от вътрешната и натрий от външната страна да се поддържа подходящ баланс и функция. Много храни съдържат естествено появяващи натрий и не трябва да се избягва. Rock или минерална сол (готварска сол) съдържа по-висок процент на натриев да калий. Таблица сол има всички минерали отстраняват освен натрий и калий. Морски сол съдържа висок процент на калиев на натрий.
 • Плодове и зеленчуци (растения) : получават средно 10 приложения на пестициди по време на отглеждане и съхранение на живота си. Измийте старателно произвеждат или ядете храна по биологичен път.
 • Съвременните соеви продукти (друг хибридни) : блок минерална абсорбция, инхибират протеин храносмилането, потискат функцията на щитовидната жлеза, и съдържат мощни канцерогени.

И как ще има смисъл от наличните ни храни? Яжте храни в най-естественото си състояние и да се насладите всяка част от нея, включително холестерол и мазнини от здрави животни. Стойте далеч от обработени предварително опаковани, приготвени неща. Отиди органични и хранени с трева, ако можете и не се тревожи за преброяване калории. Яжте да живее!