Дали е здраве да ядат плодове през нощта?

Повечето от нас са склонни да имат храна глад към нощта. Това може да бъде пагубно за поддържане на теглото, особено ако имате сладки зъб. Това със сигурност е невъзможно да заспя с който дълбае чувство в корема си. Но ако се достигне за лазаня, че отломки, или Чоу надолу торба с чипове, вие сте за неприятности.

Най-безопасният вариант би бил малък плод да потуши глада. Но тя не идва без недостатък на това, както добре. Яденето на плодове преди лягане не е толкова невинна, колкото си мислиш, че ще бъде. Ние обясни защо това може да има неблагоприятно въздействие върху здравето ви и какво трябва да се притесняват от когато вземете плодове за ядене през нощта.

Яде плодове преди лягане една добра идея?

Плодовете са неразделна част от здравословния начин на хранене. Те са с високо съдържание на фибри и с ниско съдържание на калории. Плодовете са богати на фитохимикали, които помагат за неутрализиране на свободните радикали в тялото си. Но избора си на плодове преди лягане е много важно. То може да бъде съвършено добре да се яде парче пъпеш, круша, или киви.

Важно е, обаче, да се помни, че трябва да има адекватна разлика между пълен хранене и консумация на плодове. Плодове са с високо съдържание на фибри се смилат и се премества в червата по-бързо от протеин и богати на мазнини храни. Това означава, че плодовете трябва да се консумират много по-тежка храна преди или малко след това. Друг важен момент е да се помни, за ядене плодове вечер за вечеря е, че острието на захар може да предизвика освобождаването на енергия, което се отразява на съня като тялото ви трябва да бъдат подготвени за почивка.

Предимства на лека закуска на плодове в Night

Има много ползи за консумирането на плодове като лека закуска през нощта, както е посочено по-долу:

  • Редовни порции пресни плодове могат да намалят рисковете за инсулти, бъбречна недостатъчност, сърдечни заболявания, диабет и загубата на костна маса.
  • Яденето на плодове, богати на фибри, вместо калориите тежка закуска ще помогне за контрол на теглото.
  • Плодовете са опаковани с микроелементи и важни витамини, които подобряват здравето и жизнеността си.
  • Когато става въпрос за ядене плодове през нощта, Аюрведа казва, че може да има високо съдържание на фибри плодове като пъпеш или ябълка, че са добри за храносмилателната система и няма да доведе до безсъние.

Възможни неудобството от плодове през нощта

Човек трябва да бъде наясно с малки детайли, докато яде плодове през нощта:

  • Много плодове са пълни с захари и ще доведе на кръвната захар да шип веднага.
  • Твърде много на плодове може да доведе до загуба на хранителни вещества, защото вероятно се пропускат зеленчуци и други хранителни групи, за да се настанят плодове ви.
  • Плодове при увеличаване на лягане на енергийните нива и може да доведе до нарушения на съня.

Предпазни мерки, за да се вземат предвид по време на хранене плодове преди лягане

Някои неща трябва да се забравя, когато ядете плодове през нощта:

  • Поддържайте разстояние от няколко часа между хранене, нощна плодове.
  • Вземете плодове, които са с ниско съдържание на захар, но високо съдържание на фибри, като круша.
  • Избягвайте да ядете плодовете непосредствено преди сън.

често задавани въпроси

Някои често задавани въпроси е отговорено по-долу:

1. Има ли Яденето Плодове във нощта Причина наддаване на тегло?

Мит е, че яденето на плодове през нощта те кара да се мазнини. Плодове имат минимални калории и не могат да причинят натрупване на килограми сами. Но ако закуска всяка вечер на калории, богати на плодове като банани, след като сте се консумира цялата изискването калории за един ден, ще добавят няколко паунда до края на месеца. Но това е вярно за всяка храна, която се яде и след достигане на максималната си необходимите калории за деня.

2. Може ли като плодове преди лягане причиняват храносмилателни проблеми?

Ако имате плодове веднага след хранене и преди лягане, това може да създаде проблеми с храносмилането, защото храна и плодове са се променяли цените храносмилателни и плодове може да се свърши ферментиране в храносмилателния тракт. Ако плодовете се ядат с отстояние от храна, тя не трябва да създава никакви проблеми.

3. Кои Плодовете са добре да се яде през нощта?

Богати на фибри плодове като ябълки, банани, круши, грозде или може да се яде през нощта.

4. Може ли консумирането на плодове през нощта Причина Безсъние?

Яденето много сладки плодове непосредствено преди спане може да ви безпокоя. Яденето на плодове през нощта е вредно, тъй като захари в плодовете ще забие енергийните нива. Тъй като това е време тялото ви е към своя край, увеличаване на енергията може да доведе до безсъние и отпадналост.