Без глутен съставки за вашата кръвна група

Много безглутенови продукти, които не са добре усвоени. Венците и свързващи вещества в печени изделия могат да предизвикат спазми, подуване на корема, газове или запек.

Глутен печене и Вашата кръвна група

Много безглутенови продукти съдържат смоли и свързващи вещества, които имитират действието на глутен и те рядко отговарят на някое от кръвни типове. Гума гуар, трагакант, гума арабика и дори ксантан също разстрои храносмилането на нишесте и въглехидрати, когато се консумира в големи количества на регулярна основа. В действителност, всяко свързващо вещество, включително саго, тапиока или картофено брашно, което не отговаря на вашите кръвна група също може да причини спазми, вятър, киселини в стомаха и тежко чувство в гърдите или корема.

Според д-р Питър Д’Адамо, експерт по кръвна група хранене, това е така, защото свързващите средства съдържат разрушителни елементи за нашата кръвна група. Според интензивно изследванията си, те могат да попречат на усвояването на хранителни вещества, или дори аглутинира кръвта в някои случаи. Те се отрази неблагоприятно на имунната система и се намесва с храносмилането, абсорбцията на хранителни вещества и метаболизма като цяло. Това е почти толкова лошо, колкото яде глутен, на първо място!

Също така, уверете се, че хляб и сладкиши брашно заместители на подходящи за типа на кръв. Ако не, вие все още може да изпита храносмилателни разстройства, повишени нива на хистамин или признаци на непоносимост като лошо храносмилане, наддаване на тегло, отслабва имунната система и така нататък. Ето защо аз съм отворен специализиран канал, за да ви води: Свят без глутен; за вашата кръвна група.

Насоки за печене без глутен най-подходящи за всички кръвни типове: зърнени храни и варива

Зърнени храни и варива за всички видове на кръвта

Просото зърно и брашно, киноа и зърно и брашно, зелен и жълт грах и тяхното брашно, ориз (всички форми, с изключение на див ориз), оризови трици, оризово брашно. Всички бял боб: cannellini, зрял боб, боб масло.

Зърнени храни и варива: Limited пригодност

Амарантът не за В1 (секреторните). Това е много питателна и може да бъде раздробен на брашно. Елда (соба) не за В, АВ, O2 (не секреторните). За вземане на шептене тесто, брашно от елда или песъчинките се накисват във вода за 2-3 дни на слънце за насърчаване на растежа на естествена мая. Black Eyed боб (крава грах) най-доброто за О и А. В Южна Африка те се наричат ​​swartbekkies. Те са отличен заместител на пъстри, използвани в мексикански и африкански ястия фасул.

Царевица / царевица, царевица, пуканки и изсушени продукти само за A1 (секреторните). Въпреки, че царевицата е без глутен, много хора не го понасят, особено в големи количества, чести редовно. Тя е подходяща само като основна храна за A-secretors, но все още може да бъде ГМО замърсена. (Странното кочан от органичен сладка царевица или лъжичка пуканки не е сериозно престъпление и за другите видове кръвни Нито е един мъничък дял от полента сега и тогава..) Adzuki (малки червени) бобови и черен боб: не за Б , AB. Фава не боб за АВ2 и O2 (несекретиращи) Несъвместими лектини, които те съдържат може да предизвика сериозни проблеми за други видове кръвни, които ги хранят редовно.

Нахут или Chana брашно (Garbanzo боб) само за O1 (secretors). Това означава, че хумус не е подходящ за всякакъв друг вид кръв. Можете да направите хумус или модифицирана dhal от други готвени импулси, особено от жълт грах брашно или разделени грах. Дори може на бъбрек или cannellini боб прави страхотен хумус. Пъстри боб, тъмно боб само за A2 (не-секреторните) и Б. За други видове кръвни те могат да нарушат щитовидната жлеза, имунитет и да предизвикат повишаване на теглото и стомашно разстройство. Леща, Pinto не боб за Б, O1 (секреторните).

Леща кълнове изглежда да е подходящ за всички видове кръвоносните поради промените, които се случват. Те са след това по-скоро като зелени зеленчуци, нисш в нишесте и лектини. Dhal и poppadums са изработени от леща. Използвайте алтернативен брашно и варива, подходящ за вашия тип кръв. Лима боб само за Б, О. Папуда само за A, О. покълнали боб мунг може да се оправи, но най-добре е да се тества вашата толерантност.

Повечето соеви продукти: (. Несекретиращи) тофу, мляко, не темпе за Б, O2, обаче, ферментирали соеви продукти като мисо и соев сос може да бъде от полза в някои случаи. Тамаринд боб само за В, АВ. (Малка част от аромат на къри не би било твърде тежко за всяка кръвна група, но не и 3 пъти на ден, всеки ден.) Сорго само за А, В2 (несекретиращи). Сорго е добра готовност за зърнени закуски и печене и е без глутен. Той е популярен африкански зърнени култури, особено за производство на бира. Ферментирало сорго е по-малко разрушително за други видове кръвни. (Да не се яде зелени стръкове и зърната или да ги даде на животни. Те съдържат цианид и други смъртоносни химикали.)

Трет (инджера) само за О, А2 (несекретиращи) Този малък зърно прави добър заместител на пшеница, са без глутен. В Етиопия, палачинка от ферментирал трет брашно нарича инджера е тяхната основна храна. Тапиока (маниока) маниока само за А, В2 (не секреторните), O1 (секреторните). глоба от тапиока брашно прави добър свързващо вещество да замени глутен в повечето печене рецепти за тези кръвни видове. Когато се отглеждат маниока, е основна храна. Дори и листата се приготвят и консумират като спанак. Саго продукти, които не за AB. За всички останали видове кръвни, фин саго брашно прави добър свързващо вещество за използване с други печене съставки като заместител на венците, базирани свързващи вещества, които не са много подходящи за всеки тип кръв.

Зърнени и не Импулси за Всяка кръвна група на глутен диета

Всички продукти, пшеница, ечемик, есеите, хляб, Езекиил хляб, лимец, ръж, овес / трици съдържат глутен, независимо, че са подходящи за вашата кръвна група. Ако не се толерира глутен, а след това да ги избягвате прекалено. Соя продукти, които включват външната мембрана са рискови. Особено соево мляко направен от цяло соя. Прочетете етикета! Това е така, защото външната обвивка съдържа мощни инхибитори на трипсин, които не са инактивирани по време на обработката. Това може да доведе неограничен деленето на клетките и репликацията. Ако има възможност за рак, това е лоша новина. боб соя е естрогенен, благоприятно клетъчна репликация на първо място. Същото важи и за соя присъства в храни за домашни любимци.

Тесто агенти за подобряване подходящ за всички видове кръвни

Яйца дават глутен като обезщетения и подобряване на хранителната стойност. (* Не е за вегани). Печене прах (от сода и лимонена киселина), ябълков пектин, хлебна мая, агар. Ферментация елда или трет за няколко дни подобрява тесто се използва за приготвяне на палачинки. Портокал, лимон и грейпфрут жизненост. Тази уникална техника също добавя повече фибри, пектин и полезни хранителни вещества за тестени изделия.

Тесто Подобряване Агенти: Limited Пригодност

Картофено брашно за AB, В1 (secretors). Този фин нишесте добавя еластичен, гумен текстура за печене, за да се ограничи количеството на 10ml на 250ml ориз или брашно смес. Яденето на големи количества продукти, които го съдържат причинява тежки стомашно разстройство в някои от другите видове кръвни. (Съпругът ми е кръвна група А-секреторните и не може да приеме това на всички! За щастие той не е пшеница или глутен непоносимост.) Тапиока брашно за А, В2, O1 (секреторните). Добави 10-15 мл от фин нишестето на 250 ml от оризово брашно или смесен брашно. Ако не можете да си купите брашното, опитайте да го смилане, но остава твърде трудна. Можете да опитате накисване и готвене на тапиока на желе. Използвайте някои от това и да го слее с течната част на вашата рецепта, за да я гладка и крем.

Опитайте се около 30 мл желе на 250мл брашно. Саго брашно не за AB. Добави 10-15 мл на 250 ml от оризово брашно или смесен брашно. Ако не можете да намерите глоба нишесте, опитайте се да го сготвите и използването на желе, смесен с мокрите съставки. Опитайте се около 30 мл желе на 250мл брашно. Варени сладък картоф: не за А. Варени или в микровълнова печка и след това обелени, сладък картоф може да се пюре с малко оризово брашно и оформя като кюфте за пържене и печене. Варени сладки картофи също увеличава торта смес, ако използвате яйца.

Всички кръвни видове се избягват:

Гума трагакант, карагенан, гума гуар, ксантанова гума и гума арабика. (Ако са наложителни или финансови проблеми, малко не може да доведе до твърде много дискомфорт, но по-скоро не ги включват в своите рецепти.) Можете да се обърнете към указанията си на мазнини, масла, млечни продукти, захар и за повече информация за печене съставки. След като знаете какво се изтегля вашата кръвна група списък на това, което ще се използва от сега нататък. Има изобилие от списъците тип кръв на разположение в интернет, но се уверете, че те включват списъци за състоянието си на секреторните. Някои от по-старите не. Не забравяйте да се избегне всякакъв глутен по протежение на пътя.