Όλα για το μητρικό γάλα: πώς να αντλεί – πότε θα ξεκινήσει – πόσο καιρό να χρησιμοποιείτε

Με μητέρες γίνονται όλο και πιο συνειδητή σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών τους με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στην καριέρα τους, ένα ουσιαστικό στην τσάντα κάθε νέα μητέρα είναι μια αντλία του μαστού. Αυτό είναι επίσης πολύ ευεργετικό για τις μητέρες που υποφέρουν από τυχόν προβλήματα θηλασμού, ή απλά θέλετε να συμπεριλάβετε και τον σύντροφό τους και τα μέλη της οικογένειας στη διαδικασία της σίτισης του μωρού. Εύκολα διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά είδη, του μαστού δεν αντλίες μόνο να βοηθήσει ταΐσει το μωρό όταν η μητέρα δεν είναι γύρω, αλλά έχει πολλαπλά άλλα οφέλη επίσης. Διαβάστε για μια επισκόπηση αυτή την έξυπνη συσκευή.

Τι είναι το θήλαστρο;

Μια αντλία του μαστού είναι μια μηχανή η οποία μιμείται τη δράση πιπίλισμα ενός μωρού να βοηθήσει εκφράσουν μητρικό γάλα. Αποτελείται από ένα φάλαγγας του μαστού ή ασπίδα η οποία προσαρμόζεται πάνω από τη θηλή, μία αντλία η οποία λειτουργεί είτε χειροκίνητα, είτε με ηλεκτρισμό, και ένα μπουκάλι όπου συλλέγει η εκφρασμένη γάλα.

Όταν μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα θήλαστρο;

Μπορείτε να επιλέξετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μια αντλία αναρρόφησης γάλακτος μόλις γεννηθεί το μωρό σας σε περίπτωση που υπάρχουν ιατρικά θέματα που έρχονται με τον τρόπο της νοσηλευτικής. Τα πρόωρα μωρά που το βρίσκουν δύσκολο να προσδεθούμε, πολλαπλάσια, ή τα παιδιά με ειδικές ανάγκες μπορούν επίσης να απαιτούν έγκαιρη άντληση. Ωστόσο, σε περίπτωση νοσηλείας προχωρεί καλά, οι γιατροί συνιστάται να περιμένει από ένα έως τρία εβδομάδες πριν από την εισαγωγή του μπουκαλιού για να αποφευχθεί η σύγχυση θηλών.

Τι είναι ένα θήλαστρο Χρησιμοποιείται για;

Χρησιμοποιείται για την έκφραση του μητρικού γάλακτος, μια αντλία του μαστού δεν είναι μόνο απαραίτητη για τις μητέρες που θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους ή να κάνουν ένα διάλειμμα από το θηλασμό, αλλά και βοηθά στη διατήρηση ή και αύξηση της προσφοράς γάλακτος. Γιατί θήλαστρο χρησιμοποιείται: Άντληση διεγείρει την παραγωγή γάλακτος και είναι μια αποτελεσματική λύση για τις μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θηλασμού. Μια αντλία του μαστού ανακουφίζει από την ενόχληση που προκαλείται από engorged στήθη πάρα πολύ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα θήλαστρο;

Ξεκινώντας με το θήλαστρο σας είναι τόσο εύκολη όσο ένα-δύο-τρία! Απλά τοποθετήστε την ασπίδα του μαστού πάνω από τη θηλή σας, και αντλία για να ξεκινήσει την έκφραση. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρικό ή που λειτουργούν με μπαταρία αντλία, αυτό συνεπάγεται απλώς την ενεργοποιήσετε, αλλά αν χρησιμοποιείτε μια χειροκίνητη αντλία, θα πρέπει να την αντλία με το χέρι.

Συμβουλές για να αντλία μητρικού γάλακτος

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην προετοιμασία για την άντληση του μητρικού γάλακτος:

 • Χαλαρώστε: Βρίσκοντας ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε βοηθά να ενθαρρύνει ας προς τα κάτω
 • Μασάζ: Μια γρήγορη μασάζ του μαστού, ακουμπά πάνω σε αφήσουν τη βαρύτητα να κάνει μέρος της, ή μια ζεστή κομπρέσα βοήθεια να ξεκινήσετε
 • Επενδύστε σε ένα σουτιέν άντλησης hands-free: Αυτό το σουτιέν κατέχει την αντλία στη θέση αφήνοντάς σας να διαβάσετε ένα βιβλίο, κείμενο ή ακόμα και την εργασία στον υπολογιστή σας. Μερικές μητέρες κάνουν ακόμη και τα δικά τους hands-free σουτιέν με την κοπή τρύπες σε ένα παλιό αθλητικό σουτιέν ή συνδέονται λαστιχάκια σε ένα νοσηλευτικό σουτιέν
 • Ξεκινήστε με τη χαμηλότερη: Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική αντλία, κάνουν ότι έχετε αρχίσει στη χαμηλότερη ρύθμιση και να την αυξήσει σταδιακά, όπως θα έχετε άνετα

Πότε να Express μητρικού γάλακτος με το χέρι και πώς μπορείτε να το κάνετε;

Αν προτιμάτε να θηλάσει το μωρό σας, και μόνο περιστασιακά νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν το γάλα, την άντληση του μητρικού γάλακτος με το χέρι μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Εδώ είναι πώς να το κάνουμε:

 • Πλύνετε τα χέρια σας: Τα μωρά είναι ευαίσθητα, και είναι σημαντικό να διατηρηθεί η υγιεινή ανά πάσα στιγμή
 • Μασάζ: Ένα απαλό μασάζ του μαστού ή μια ζεστή πετσέτα βοήθεια τόνωση ας προς τα κάτω, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να εκφράσει το γάλα. Θα μπορούσατε ακόμη και να κλίνει προς τα εμπρός για να αφήσουν τη βαρύτητα βοήθεια
 • Να πάρει τη σωστή θέση: Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και το δείκτη σας, αποτελούν μια C για μια ίντσα πίσω από τη θηλαία άλω σας
 • Γρήγορο: Πιέστε τα δάχτυλά σας προς το θωρακικό τοίχωμα σας και να χρησιμοποιήσετε μια ήπια τροχαίο κίνηση για να εκφράσουν το γάλα
 • Αποθήκευση: Συλλέξτε το γάλα που σε ένα καθαρό μπουκάλι για την αποθήκευση

Πόσο να αντλία μητρικού γάλακτος;

Πόσο αντλία εξαρτάται κυρίως από το πόσο καταναλώνει το μικρό σας. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να αντλήσει πάνω, έτσι δεν παίρνουν αδικαιολόγητα ανησυχούν αν είστε σε θέση να αντλεί σε μεγάλες ποσότητες.

 • Δεν υπάρχει καθορισμένος κανόνας για το πόσο συχνά θα πρέπει να αντλεί μητρικό γάλα. Άντληση μητρικό γάλα εξαρτάται κυρίως από το πόσο παλιά μωρό σας είναι. Πάνω από ένα χρονικό διάστημα, η ποσότητα του γάλακτος που μπορείτε να αντλήσει αυξάνει σταδιακά
 • Πόσο θέλετε να αντλεί επίσης εξαρτάται από το πώς το στήθος σας να αισθανθεί αφού έχετε αντλείται.
 • Πόσο θα πρέπει να αντλία θα εξαρτηθεί επίσης από το πόσο μεγάλο είναι αδένες σας αποφάσεων γάλα. Να θυμάστε ότι το μέγεθος των αδένων σας είναι διαφορετικό από το μέγεθος του στήθους σας
 • Μια καλή αντλία μπορεί να αντλήσει τα δύο στήθη σε περίπου 20 έως 30 λεπτά, αν σας απογοητεύσει γρήγορα
 • Με συνεχή εξάσκηση, θα είστε σε θέση να αντλεί περισσότερο γάλα, όπως να πάρει το στήθος σας προσαρμοστεί στην αντλία και να σας δώσει την ποιότητα του γάλακτος
 • Κρατήστε μια σημαντική διαφορά ώρας ανάμεσα σε δύο συνεδρίες άντλησης για να διασφαλίσει ότι θα έχετε παρόμοιες ποσότητες γάλακτος.
 • Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο γάλα το μωρό σας παίρνει κατά το χρονικό διάστημα 24 ωρών και όχι ανά σίτιση

Δεν υπάρχει ενιαίος κανόνας για το πόσο το μητρικό γάλα στην αντλία. Έτσι, η αντλία του μητρικού γάλακτος με δική σας ευκολία και ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας. Κανείς δεν ξέρει το σώμα σας καλύτερα από ό, τι κάνετε.

Πώς να φυλάσσεται μητρικού γάλακτος;

Αποθήκευση μητρικό γάλα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη καθώς η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λιπαρές ουσίες είναι συνεχώς υπό αλλαγή. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό χρονολογείται το γάλα σας. Αυτό σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε θα αντληθεί το γάλα και να χρησιμοποιήσετε την παλαιότερη πρώτη.

 • Μπορείτε να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο το οποίο είναι αεροστεγής, για να κρατήσει φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
 • Συνήθως, η αντλία έρχεται με ένα δοχείο αποθήκευσης με κλίμακα μέτρησης, η οποία σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το γάλα ανάλογα με την κατανάλωση του μωρού σας
 • Το γάλα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για μια ορισμένη διάρκεια, ανάλογα με τη θερμοκρασία, αν και είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι το μωρό καταναλώνει το γάλα στις προηγούμενες περιόδους, δεδομένου ότι με το χρόνο, τη θρεπτική αξία του ελαττώνεται

Πού να αποθήκευση του μητρικού γάλακτος μετά την άντληση;

Άντληση γάλα από το στήθος γίνεται μια ανακούφιση, όταν ξέρεις ότι υπάρχει αποθηκευμένο γάλα σε καταψύκτη σας. Δεν χρειάζεται να κρατήσει το στάδιο κάθε φορά. Το γάλα μπορεί να διατηρηθεί φρέσκια μορφή δύο εβδομάδες για δώδεκα μήνες. Ωστόσο, τηρούν τα ακόλουθα σημεία κατά νου, όταν το αποθηκεύσετε.

Πώς να κατάψυξης και απόψυξης μητρικού γάλακτος;

Ο χρόνος είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην κατάψυξη και απόψυξη μητρικό γάλα. Εάν η αποψυχθεί γάλα δεν καταναλωθεί εντός 24 ωρών από ψυκτικών ή μετά από 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτό θα χαλάσει. Ένα μειονέκτημα για ξεπαγώσει το γάλα είναι ότι δεν μπορεί να παγώσει και πάλι. Τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το γάλα σας φρέσκα και σε καλή ποιότητα.

1. Δέσμευση Το μητρικό γάλα

 • Ενώ η κατάψυξη, θυμηθείτε να το κρατήσει σε δοχεία σύμφωνα με το τμήμα κατάλληλο για το μωρό σας. Εάν 50 ml καταναλώνεται ανά πρόσληψη, πρέπει να φυλάσσεται αναλόγως. Αυτό σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι δεν σπαταλάτε το γάλα.
 • Μην το καταψύχετε σε δοχεία από την οποία δεν μπορείτε να το διαθέσει εύκολα. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την ταλαιπωρία, αλλά και επιτρέπει ακαθαρσίες να διαρρεύσουν in.

2. Απόψυξη μητρικού γάλακτος

 • Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να ξεπαγώσει το γάλα και όχι βραστά. Κρατήστε το δοχείο το οποίο έχει το γάλα σε αυτό κάτω από ζεστό νερό μέχρι να φθάσει σε μία κατάλληλη θερμοκρασία.
 • Μπορείτε επίσης να το αφήσει να ξεπαγώσετε στο κεντρικό διαμέρισμα διάρκεια της νύχτας και να το χρησιμοποιήσετε σε θερμοκρασία δωματίου την επόμενη μέρα.
 • Μη χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων για απόψυξη ή ζέσταμα, δεδομένου ότι σκοτώνει τα θρεπτικά συστατικά στο γάλα. Τα καυτά σημεία μπορούν επίσης να αναπτύξουν, μειώνοντας την ποιότητα του γάλακτος.

3. Πόσο καιρό μπορεί να αποθηκευτεί μητρικού γάλακτος;

 • Εάν αποθηκεύετε το γάλα στην κατάψυξη του ψυγείου σας, θα παραμείνει φρέσκο ​​για δύο το πολύ εβδομάδες. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το γάλα, τόσο το καλύτερο.
 • Κάποια ψυγεία έχουν ξεχωριστό χώρο με ψυγείο. Δεδομένου ότι αυτό ανοίγει λιγότερο συχνά, και σε 0⁰ F, διατηρεί το φρέσκο ​​γάλα για τρεις έως έξι μήνες.
 • Καταψύκτες, συγκριτικά, να κρατήσει το γάλα φρέσκο ​​το μακρύτερο. Μπορεί να διατηρηθεί για μέγιστο χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.
 • Ωστόσο, αν σας αρέσει το γάλα να είναι φρέσκα και καταναλώνονται μέσα σε μια ημέρα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα είναι σε θερμοκρασία δωματίου για έξι έως οκτώ ώρες