Χωρίς γλουτένη Υλικά για τον τύπο του αίματός σας

Πολλές χωρίς γλουτένη προϊόντα που δεν είναι καλά πέψη. Τα κόμμεα και συνδετικά σε ψημένα αγαθά μπορούν να προκαλέσουν κράμπες, φούσκωμα, αέριο ή δυσκοιλιότητα.

Γλουτένη ψησίματος και τον τύπο του αίματος σας

Πολλές χωρίς γλουτένη προϊόντα περιέχουν τα ούλα και τα συνδετικά που μιμούνται τη δράση των γλουτένη και σπάνια ταιριάζουν σε καμία από τις ομάδες αίματος. Το κόμμι γκουάρ, κόμμι τραγακάνθης, αραβικό κόμμι και ακόμη και ξανθανικό κόμμι αναστατώσει επίσης την πέψη των αμύλων και των υδατανθράκων όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες σε τακτική βάση. Στην πραγματικότητα, κάθε συνδετικό συμπεριλαμβανομένων σάγο, ταπιόκα ή αλεύρι πατάτας που δεν ταιριάζει με τον τύπο του αίματός σας μπορεί επίσης να προκαλέσει κράμπες, τον άνεμο, την καούρα και μια βαριά αίσθηση στο στήθος ή την κοιλιά.

Σύμφωνα με Ιατρός Peter D’Adamo, τον εμπειρογνώμονα με τον τύπο του αίματος φαγητό, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι συνδετικοί παράγοντες περιλαμβάνουν αναστάτωση στοιχεία για τον τύπο του αίματος μας. Σύμφωνα με την εντατική έρευνά του, που μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, ή ακόμα και συγκολλά το αίμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και να επηρεάσει την πέψη, την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και του μεταβολισμού σε γενικές γραμμές. Αυτό είναι περίπου τόσο κακή όσο η κατανάλωση γλουτένης στην πρώτη θέση!

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το ψωμί και τα κέικ αντικαταστάσεις αλεύρι ανάλογα με τον τύπο του αίματος σας. Αν όχι, μπορείτε ακόμα να αντιμετωπίσετε πεπτικές διαταραχές, αυξημένα επίπεδα ισταμίνης ή συμπτώματα δυσανεξίας όπως είναι η κακή πέψη, αύξηση βάρους, μειωμένη ανοσία και ούτω καθεξής. Αυτός είναι ο λόγος που έχω ανοίξει ένα εξειδικευμένο κανάλι για να σας καθοδηγήσει: Κόσμος χωρίς γλουτένη? για τον τύπο του αίματός σας.

Κατευθυντήριες γραμμές για την γλουτένη ψήσιμο καταλληλότερη για όλους τους τύπους αίματος: Σιτηρά και Όσπρια

Σιτηρά και Όσπρια για όλους τους τύπους αίματος

Κεχρί σιτάρι και το αλεύρι, quinoa και το σιτάρι και το αλεύρι, πράσινο και κίτρινο φάβα και το αλεύρι τους, το ρύζι (όλες οι μορφές εκτός από άγριο ρύζι), πίτουρο ρυζιού, αλεύρι ρυζιού. Όλα τα λευκά φασόλια: φασόλια cannellini, φασόλι, το βούτυρο.

Σιτηρά και Όσπρια: Περιορισμένη Καταλληλότητα

Amaranth όχι για Β1 (έκκρισης). Είναι πολύ θρεπτικό και μπορεί να αλεστεί σε αλεύρι. Φαγόπυρο (Soba) όχι για Β, ΑΒ, O2 (μη-έκκρισης). Για την κατασκευή ενός θρόισμα ζύμη, αλεύρι φαγόπυρου ή οι κόκκοι είναι εμποτισμένο με νερό για 2-3 ημέρες στον ήλιο για να προωθήσει την ανάπτυξη των φυσικών ζύμης. Μαυρομάτικα φασόλια (μπιζελιού) καλύτερο για Ο και Α στη Νότια Αφρική καλούνται swartbekkies. Είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για διάστικτα φασόλια που χρησιμοποιούνται στην Μεξικού και της Αφρικής πιάτα.

Καλαμπόκι / αραβόσιτος, το γλυκό καλαμπόκι, ποπ κορν και αποξηραμένα προϊόντα μόνο για Α1 (έκκρισης). Αν και καλαμποκιού χωρίς γλουτένη, πολλοί άνθρωποι δεν το ανέχεται, ιδιαίτερα σε μεγάλες, συχνές ποσότητες σε τακτική βάση. Είναι κατάλληλο μόνο ως βασική τροφή για το A-όργανα έκκρισης όμως μπορεί να εξακολουθεί να μολυνθούν ΓΤΟ. (Το περίεργο στάχυ των οργανικών γλυκού καλαμποκιού ή μια σέσουλα του ποπ κορν δεν αποτελεί σοβαρό αδίκημα για τους άλλους τύπους του αίματος Ούτε είναι ένα wee φέτα πολέντα τώρα και στη συνέχεια..) Adzuki (μικρό κόκκινο) φασολιά και μαύρα φασόλια: όχι για B , AB. Φάβα δεν φασολιών για ΑΒ2 και O2 (μη-έκκρισης) συμβατά λεκτίνες που περιέχουν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα για τους άλλους τύπους του αίματος που τους τρώνε τακτικά.

Ρεβίθι ή αλεύρι Chana (garbanzo φασόλια) μόνο για Σ1 (έκκρισης). Αυτό σημαίνει ότι χούμους δεν είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε άλλο τύπο του αίματος. Μπορείτε να κάνετε χούμους ή μια τροποποιημένη dhal από άλλα μαγειρεμένα όσπρια, ειδικά από κίτρινο αλεύρι μπιζέλι ή φάβα. Ακόμα και ένα κουτάκι στα νεφρά ή cannellini φασόλια κάνει μια μεγάλη χούμους. Διάστικτα φασόλι νεφρών, ναυτικό φασόλια μόνο για Α2 (μη-έκκρισης) και B. Για άλλους τύπους αίματος μπορούν να διαταράξουν θυρεοειδούς, και να προκαλέσει ανοσία αύξηση του σωματικού βάρους και δυσπεψία. Φακή, Pinto δεν φασολιών για Β, O1 (έκκρισης).

Φακές λάχανα φαίνεται να είναι κατάλληλο για όλα τα είδη του αίματος, λόγω των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα. Είναι τότε περισσότερο σαν ένα πράσινο λαχανικό, χαμηλότερα σε άμυλο και λεκτίνες. Dhal και poppadums είναι κατασκευασμένα από φακές. Χρήση εναλλακτικών αλεύρι και τα όσπρια ανάλογα με τον τύπο του αίματός σας. Λίμα φασόλια μόνο για Β, Ο Mung φασόλι μόνο για το Α, Ο φύτρο φασόλια mung μπορεί να είναι ΟΚ, αλλά το καλύτερο είναι να ελέγξετε την ανοχή σας.

Τα περισσότερα προϊόντα σόγιας: (. Μη-έκκρισης) tofu, γάλα, δεν tempeh για Β, O2 Ωστόσο, έχουν υποστεί ζύμωση προϊόντα σόγιας όπως miso και σάλτσα σόγιας μπορεί να είναι ευεργετική σε ορισμένες περιπτώσεις. Tamarind φασολιών μόνο για Β, ΑΒ. (Μια μικρή ποσότητα αρώματος α κάρυ δεν θα ήταν πολύ σοβαρή για οποιονδήποτε τύπο αίματος, αλλά όχι 3χ ημερησίως, κάθε μέρα.) Σόργο μόνο για Α, Β2 (μη-έκκρισης). Σόργο είναι μια καλή κατάσταση για δημητριακά πρωινού και το ψήσιμο και είναι χωρίς γλουτένη. Είναι ένα δημοφιλές Αφρικής δημητριακών, κυρίως για παραγωγή μπύρας. Που έχουν υποστεί ζύμωση του σόργου είναι λιγότερο ενοχλητική για τους άλλους τύπους του αίματος. (Μην τρώτε τα πράσινα κοτσάνια και τα δημητριακά ή να τους δώσει στα ζώα. Περιέχουν κυάνιο και άλλες θανατηφόρες χημικές ουσίες.)

Teff (injera) μόνο για O, Α2 (μη-έκκρισης) Αυτό το μικροσκοπικό κόκκου κάνει μία καλή αντικατάσταση για το σιτάρι, που χωρίς γλουτένη. Στην Αιθιοπία, μια τηγανίτα που έχουν υποστεί ζύμωση αλεύρι teff ονομάζεται injera είναι βασικό είδος διατροφής τους. Ταπιόκα (cassava) μανιόκας μόνο για για το Α, Β2 (μη-έκκρισης), O1 (έκκρισης). Το πρόστιμο αλεύρι ταπιόκα κάνει μία ωραία συνδετικό υλικό για να αντικαταστήσει γλουτένη περισσότερες συνταγές ψησίματος για αυτούς τους τύπους του αίματος. Σε περίπτωση που μανιόκας καλλιεργείται, είναι ένα βασικό είδος διατροφής. Ακόμα οι φύλλα μαγειρεύονται και τρώγονται όπως το σπανάκι. Sago προϊόντα όχι για ΑΒ. Για όλους τους άλλους τύπους του αίματος, πρόστιμο σάγο αλεύρι κάνει ένα καλό συνδετικό υλικό για χρήση με άλλα συστατικά ψησίματος ως αντικατάσταση για συνδετικά ούλων βάση που δεν είναι πραγματικά κατάλληλο για κάθε τύπο του αίματος.

Σιτηρά και δεν Όσπρια για κάθε τύπο αίματος σε μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης

Όλα τα προϊόντα σιταριού, κριθαριού, των Εσσαίων ψωμί, Ιεζεκιήλ ψωμί, γράφονται, σίκαλη, βρώμη / πίτουρο περιέχει γλουτένη, ανεξάρτητα από το ότι είναι κατάλληλο για τον τύπο του αίματός σας. Εάν δεν ανέχονται γλουτένη, τότε αποφύγετε τους πάρα πολύ. Σόγια προϊόντα σόγιας που περιλαμβάνουν την εξωτερική μεμβράνη είναι επικίνδυνη. Ειδικά το γάλα σόγιας φτιαγμένο από σύνολο σόγιας. Διαβάστε την ετικέτα! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εξωτερικό περίβλημα περιέχει ισχυρούς αναστολείς θρυψίνης που δεν αδρανοποιούνται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απεριόριστη κυτταρική διαίρεση και αναδιπλασιασμό. Εάν υπάρχει πιθανότητα καρκίνου, είναι άσχημα νέα. Η σόγια είναι οιστρογονική, ευνοώντας την κυτταρική αντιγραφή στην πρώτη θέση. Το ίδιο ισχύει και για σόγια υπάρχει σε τροφές για ζώα συντροφιάς.

Ζύμη Βελτίωση Agents Κατάλληλο για κάθε τύπο Blood

Τα αυγά παρέχουν οφέλη γλουτένη όπως και να βελτιωθεί η διατροφική αξία. (* Όχι για vegans). σκόνη ψησίματος (από σόδα και το κιτρικό οξύ), πηκτίνη μήλου, μαγιά αρτοποιίας, άγαρ. Ζύμωση φαγόπυρο ή teff για λίγες μέρες βελτιώνει τη ζύμη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τηγανίτες. Πορτοκάλι, λεμόνι και γκρέιπφρουτ ψίχα. Αυτή η μοναδική τεχνική προσθέτει, επίσης, περισσότερες φυτικές ίνες, πηκτίνη και ευεργετικά θρεπτικά συστατικά για να ψημένα αγαθά.

Ζύμη Βελτίωση εκπρόσωποι: Περιορισμένη Καταλληλότητα

αλεύρι πατάτας για την ΑΒ, Β1 (έκκρισης). Αυτή η λεπτή άμυλο προσθέτει ένα ελαστικό, ελαστική υφή με το ψήσιμο, έτσι ώστε να περιορίσουν την ποσότητα σε 10 ml ανά 250ml ρυζιού ή μίγμα αλευριού. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων τα οποία περιέχουν προκαλεί σοβαρή δυσπεψία σε κάποια από τις άλλες ομάδες αίματος. (Ο σύζυγός μου είναι ο τύπος αίματος Α-έκκρισης και δεν μπορεί να το χωνέψει καθόλου! Ευτυχώς δεν είναι σίτο ή γλουτένη δυσανεξία.) Αλεύρι ταπιόκα για το Α, Β2, Ο1 (έκκρισης). Προσθέστε 10-15 ml του προστίμου αμύλου ανά 250ml του ρυζάλευρο ή μικτή αλεύρι. Εάν δεν είστε σε θέση να αγοράσει το αλεύρι, δοκιμάστε λείανση, αλλά παραμένει πολύ λιθίαση. Μπορείτε να δοκιμάσετε και απολαμβάνοντας το μαγείρεμα του ταπιόκα σε ένα ζελέ. Χρησιμοποιήστε μερικά από αυτό και ανακατέψτε το με το υγρό μέρος της συνταγής σας για να πάρετε την ομαλή και κρεμώδη.

Δοκιμάστε περίπου 30 ml ζελέ ανά 250ml αλεύρι. αλεύρι Sago όχι για την ΑΒ. Προσθέστε 10-15 ml ανά 250ml του ρυζάλευρο ή μικτή αλεύρι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το πρόστιμο αμύλου, δοκιμάστε το μαγείρεμα του και τη χρήση του ζελέ, αναμειγνύονται με τα υγρά συστατικά. Δοκιμάστε περίπου 30 ml ζελέ ανά 250ml αλεύρι. Ψημένα γλυκοπατάτα: όχι για Α βραστά ή στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια τη φλούδα τους, η γλυκοπατάτα μπορεί να πουρέ με λίγο αλεύρι ρυζιού και διαμορφώνεται σε ένα μπιφτέκι για το τηγάνισμα και το ψήσιμο. Ψημένα γλυκοπατάτα ενισχύει, επίσης, ένα μείγμα κέικ, αν χρησιμοποιείτε τα αυγά.

Όλοι οι τύποι αίματος αποφυγή:

Gum τραγακάνθινο, καραγενάνη, κόμμι γκουάρ, κόμμι ξανθάνης και αραβικό κόμμι. (Αν αναπόφευκτη ή κοινωνικά αδέξιος, λίγο δεν μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δυσφορία αλλά δεν τα περιλαμβάνει στις συνταγές σας.) Μπορείτε να ανατρέξετε στις κατευθυντήριες γραμμές μου σε λίπη, έλαια, γαλακτοκομικά, και τη ζάχαρη για Περισσότερες πληροφορίες για τα συστατικά ψησίματος. Μόλις ξέρετε τι τύπο αίματος σας, στη συνέχεια, καταρτίζεται μια λίστα με το τι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε από τώρα και στο εξής. Υπάρχουν πολλές λίστες τύπου αίματος διαθέσιμα στο διαδίκτυο αλλά βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνουν λίστες για την κατάσταση της έκκρισης σας. Μερικά από τα παλαιότερα δεν το κάνουν. Θυμηθείτε να αποφευχθεί οποιαδήποτε γλουτένη κατά μήκος του τρόπου.