Φυσικές Λύσεις για άγχος διακοπές

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε από προσωπική εμπειρία ότι οι διακοπές μπορεί να είναι τόσο πολύ μια αγχωτική στιγμή ως ένα από την άνεση και τη χαρά. Η πλειοψηφία των Αμερικανών τονίσω για τουλάχιστον ορισμένες πτυχές της σεζόν. Το δώρα, τα κόμματα, τα ταξίδια, και την οικογένεια ή ίσως η απουσία από αυτά τα πράγματα μπορεί να κάνει τις διακοπές συντριπτικά άγχος ή λυπημένος.

Συνέπειες για την υγεία του στρες

Χρόνια ή υπερβολικό άγχος έχει σημαντικές επιβλαβείς επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία. Προκαλεί κακή προσαρμογή του συστήματος απόκρισης πρωτογενούς στρες σώματος – το άξονας υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων – η οποία στη συνέχεια διαταράσσει το μεταβολισμό? ανοσοποιητικό, το νευρικό σύστημα, και ορμονικές λειτουργία? κι αλλα. Χρόνιο στρες μπορεί επίσης να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την κατάθλιψη και το άγχος, συναισθηματικό φαγητό, αύξηση του σωματικού βάρους, και εθιστικές συμπεριφορές.

Εξάλειψη άγχους

Οι δύο βασικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του στρες είναι να μειώσετε την έκθεσή σας σε στρεσογόνους παράγοντες, όταν είναι δυνατόν και να λάβουν δραστικά μέτρα για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να χειριστεί το αναπόφευκτο άγχος που δεν μπορεί να ελέγξει. Παρακάτω, παραθέτουμε κοινές αιτίες των σημείων διακοπών στρες.

Οι top 13 στρεσογόνους διακοπές

 1. Ελλειψη χρόνου
 2. Η έλλειψη χρημάτων / πάρει στο χρέος
 3. Εμπορικότητα ή διαφημιστική εκστρατεία
 4. Η πίεση της δίνει ή να πάρει τα δώρα / ψώνια δώρο
 5. Τα πλήθη και τα παραγάδια
 6. Το κέρδος του βάρους / στρες που προκαλείται από το φαγητό και η κατανάλωση αλκοόλ
 7. Ταξίδια
 8. Οικογενειακή συγκέντρωση / βλέπουμε ορισμένες συγγενείς
 9. houseguests
 10. Εργασία / χρόνο να πάρει το άγχος / επαγγελματικής και οικογενειακής ισορροπίας off
 11. Σχεδιασμός και εκτέλεση γεύματα και τα κόμματα ή τα ψώνια για τα τρόφιμα, το μαγείρεμα, καθαρισμό
 12. Αδυναμία να είναι με την οικογένεια και τους φίλους
 13. Μοναξιά

Έτσι, το οποίο στρεσογόνους παράγοντες διακοπές σας επηρεάσει, και ποια μπορεί να σας εξαλείψει; Ορίστε μερικά παραδείγματα:

 • Πάρα πολλά να κάνουμε; Επιλέξτε με σύνεση, σχέδιο, προτεραιότητες, και να αναθέσει, αλλά, πάνω απ ‘όλα, να θυμάστε ότι είναι εντάξει να πούμε όχι.
 • Δεν μπορώ να το πληρώσω? Ορίστε έναν προϋπολογισμό, να συγκεντρώσουν πόρους για να αγοράσουν δώρα ομάδα, καταρτίζει ονόματα από ένα καπέλο, ή να δώσει χειροποίητα δώρα ή το δώρο του χρόνου.
 • Να είσαι ρεαλιστικός. Θα είναι απογοητευμένοι μόνο εάν δεν διατηρηθούν οι προσδοκίες σας ρεαλιστικές και να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς.
 • Μοναχικός? Αν δεν έχετε οικογένεια ή τους φίλους να είναι γύρω, παρακολουθούν τις τοπικές συναυλίες διακοπές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, δείτε αν υπάρχουν συνάδελφοι είναι χωρίς τα σχέδια των διακοπών και να έχουν ένα φαγοπότι, ή να περάσετε το χρόνο σας δώσει σε κάποιον άλλο που έχει ανάγκη από τον εθελοντισμό. Αν είστε μακριά από την οικογένεια, προσπαθήστε δημιουργικούς τρόπους για να συνδεθείτε, όπως βίντεο ή το Skype.
 • Μίσος πλήθη; Κατάστημα σε απευθείας σύνδεση και να το παραλάβετε στην πόρτα σας.
 • Δύσκολο οικογένεια; Ας επιχειρήματα πάει, τα πόδια, κάνετε ένα διάλειμμα και πρακτική αποδοχή και μη-κριτική. Φυσικά, εάν η οικογένειά σας είναι πραγματικά προσβλητικό ή ανθυγιεινό για σας, να αρνηθεί να περνούν χρόνο μαζί τους.

Χαλάρωση πρακτική

Για τους στρεσογόνους παράγοντες που δεν μπορείτε να αποφύγετε, προσπαθήστε να περπατήσει πίσω και να χαλαρώσετε. Υπάρχουν εκατοντάδες τεχνικές χαλάρωσης και δεκάδες μείωση του στρες πρακτικές του τρόπου ζωής που μπορείτε να επιλέξετε. Μερικά παραδείγματα:

 • Κατεβάστε το δωρεάν, μικρό, καθοδηγείται διαλογισμού, προοδευτική χαλάρωση, βαθιά αναπνοή, ή καθοδηγούμενη ασκήσεις εικόνες.
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα κανονικό πρόγραμμα άσκησης.
 • Προγραμματίστε κάποια αμάξωμα ή ενεργειακή εργασία.
 • Πάρτε ένα σύντομο, γρήγορο περπάτημα ή να κάνετε κάποια γιόγκα θέτει.
 • Υποστήριξη επινεφρίδια σας με τη λήψη ενός συμπλέγματος Β βιταμινών και βιταμίνη C.
 • Carry υγιεινά σνακ που περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, όπως τα καρύδια, για να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά και να βοηθήσει στην πρόληψη πόθους.
 • Πρακτική mindfulness, την ευγένεια, ή το χιούμορ.
 • Παρατηρήστε τις εικόνες και τους ήχους γύρω σας, καλέστε έναν παλιό φίλο, ή πάρτε βαθιές αναπνοές.

Πάρτε ένα χάπι Φυσικό Chill

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν και θα πρέπει να έχετε κάποια άμεση ανακούφιση από το στρες, μπορείτε πάντα να πάρετε ένα φυσικό χάπι ψύχρα, ένα φυτικό εκχύλισμα ή φυσικό συμπλήρωμα με ταχείας δράσης επιδράσεις κατά του άγχους. Τρία από τα αγαπημένα μας για γρήγορη χαλάρωση χωρίς νάρκωση είναι τα εξής:

 • L-theanine (200 mg)
 • Kava kava εκχύλισμα ρίζας (τυποποιημένο έως 30% kavalactones? 250 mg)
 • GABA (250 mg)

Με τον προσδιορισμό των στρεσογόνων παραγόντων διακοπών που είναι συγκεκριμένα, προσωπικά ωθήσεις για σας, και με τη χρήση ορισμένων πρακτικών στρατηγικών και τεχνικών φυσικής θεραπείας, μπορείτε να βρείτε ακόμη και την ειρήνη και τη χαρά σε αυτό το έτος εορταστική περίοδο.